Zou Sparta weer in de race kunnen komen?

0
95

Vandaag werd bekend dat de KNVB weer eens met twee maten meet als het gaat over de club uit het Oosten des lands die momenteel de ranglijst in de eerste divisie aanvoert. Volgens een krantenartikel van het Twentse Tubantia is de Enschedese club in september ontsnapt aan 9 punten aftrek omdat – ja je raadt het- de financiën niet in orde waren. 9 punten zou op dit moment betekenen dat Sparta, net zoals FC Den Bosch en Go Ahead Eagles weer volledig in de race zouden zijn voor het kampioenschap.

De rijzende vraag bij dit artikel is wanneer een garantstelling voor FC Twente van de investeringsmaatschappij van de puissant rijke familie Wessels (zover wij weten geen familie van onze materiaalman Ben) gedaan is.

Het artikel laat ons weten: Twente voldeed in september, toen de competitie al begonnen was, nog niet aan de financiële eisen die de KNVB stelt. De bond kon daarvoor een puntenstraf opleggen. Tussen 2015 en 2016 kreeg FC Twente al drie keer een puntenstraf van de KNVB. Een nieuwe puntenstraf van recordhoogte werd op het laatste moment afgewend doordat Reggeborgh een extra borgstelling van ruim vier miljoen euro af gaf aan de KNVB. Zo speelt de investeringsmaatschappij van de familie Wessels een zeer grote, om niet te zeggen cruciale, rol bij de redding van FC Twente.

Hier staat dus dat de KNVB een straf op kon leggen! Betekent dit willekeur van de KNVB??? lijkt wel een beetje op al die andere zaken waarbij als het over FC Twente gaat er nogal willekeurig wordt omgegaan als het over beslissingen in hun voordeel gaat.

Tubantia staat te boek als redelijk betrouwbaar en als heuse “pain-in-the-ass” als het gaat over een kritische benadering naar FC Twente toe. We gaan er dus van uit dat het artikel een hoog waarheid gehalte heeft. Hiervan zou onze club volop van kunnen profiteren. Sparta zou juist nu smoel moeten tonen en de KNVB om opheldering vragen over deze gang van zaken. Om meer draagvlak voor hun zaak te krijgen zou de leiding van Sparta dat in samenspraak met bijvoorbeeld Den Bosch en Go Ahead kunnen doen. Het valt te bezien of onze bestuurders een dergelijke stap wel willen zetten. Qua dat betreft is het CV van onze board en directieleden er eentje waar de competentie lef niet bovenaan geschreven staat.

Bron: Dagblad Tubantia

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties