geruchtenmachine

Als we op ITWM gaan melden wie er geen trainer wordt van onze mooie club Sparta, dan moeten we drie fte gaan inschakelen. Wij zijn maar vrijwilligers, in deze tijd ook nog op vakantie. Rijnmond meldt dat Danny Blind geen trainer wordt. Blind had eerder een technische functie bij ons. Nijkamp liet ook weten desnoods zonder trainer de voorbereiding te beginnen, terwijl hij vorig week in VI nog stellig was dat er deze week (voor 3 juli) een trainer zou zijn. Tja.

Dit bericht bracht RTV Rijnmond:

In navolging van Gregg Berhalter heeft ook Danny Blind negatief gereageerd op het verzoek om als trainer bij Sparta aan de slag te gaan. De 62-jarige Zeeuw voelt zich vereerd dat zijn oude club bij hem terechtkwam, maar heeft besloten het toch niet te doen.
Golf-liefhebber Danny Blind laat aan Rijnmond weten dat hij geniet van het leven wat hij op dit moment leidt. “Dat verandert als ik ‘ja’ zeg tegen Sparta. Dan moet ik 24/7 beschikbaar zijn en – bij wijze van spreken- m’n bed neerzetten op het Kasteel. Voor een land, met of zonder Louis van Gaal, sta ik nog open. Voor een club niet meer. Dat heb ik Sparta netjes laten weten.”
Eerder zag ook Gregg Berhalter, net als Blind oud-verdediger van de Kasteelclub, af van een dienstverband als trainer in Rotterdam-west. Hij tekende bij als bondscoach van Team USA.

Op lijstje staan naast Stam, Menzo, Kalezic en JP van Gastel ook Fred Rutten

Door de afzeggingen is Sparta’s technisch directeur Gerard Nijkamp nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer. Op het lijstje met kandidaten zou ook de naam Fred Rutten staan. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord was vorig seizoen als assistent actief bij PSV en wil weer op eigen benen staan. Nijkamp weigert echter op namen in te gaan. Wat hij wel wil zeggen is dat Sparta zorgvuldigheid boven snelheid stelt en dat dat zou kunnen betekenen dat de A-selectie van de Rotterdamse club aanstaande maandag zonder hoofdtrainer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Daar is Nijkamp duidelijk over. “De intentie is er uiteraard om maandag een nieuwe trainer voor de groep te hebben staan. Als dat niet lukt is er geen man overboord, want het seizoen begint niet op 3 juli maar pas in augustus. We hebben een goede en capabele staf die uitstekend de eerste trainingen kan leiden.”

Jans gaat niet aan het werk, Van de Looij niet benaderd

Sparta is sinds twee weken op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Maurice Steijn is weggekocht door Ajax. In het geruchtencircuit ging de naam van Ron Jans en gaat de naam van Erwin van de Looi hardnekkig rond. Jans heeft aangegeven na zijn vertrek bij FC Twente voorlopig niet aan het werk te willen. Van de Looi liet afgelopen weekend in Georgië weten (waar hij met Oranje onder 21 het EK speelt) niet met Sparta gesproken te hebben.

Abonneer
Abonneren op
216 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties