Daniel Hanzen speelt sinds zijn 9e jaar in de jeugdopleiding van SPARTA ROTTERDAM.

Het Zeeuwse talent Daniël Hanzen (17) speelt voor Sparta JO18, soms J023 en in het Nederlands Elftal binnen zijn leeftijdscategorie. Hij combineert dat met een baan in de zorg. Vier middagen in de week is hij activiteitenbegeleider bij verzorgingstehuis ’t Opper in zijn woonplaats Bruinisse. Waar ook zijn moeder werkt. In een interview met de lokale krant op Schouwen-Duiveland zegt Hanzen: ‘Als ik thuis kom, is het voetbaltas neerzetten, mijn haar goed doen en op naar mijn werk’.

De middenvelder heeft na het halen van zijn havo-diploma gekozen voor een tussenjaar. Hij had zich wel opgegeven voor de HALO-opleiding in Den Haag, maar dat was moeilijk combineren met zijn trainingen bij Sparta in Rotterdam. Hanzen reist met het ov (de snelbus 395 van Bru naar Zuidplein). De aanvoerder van Sparta 018 pakt meestal om tien over 7 ’s ochtends die bus. Vanaf zijn negende jaar zit hij in de Sparta-jeugd. Maar sterallures? Daar is hij te Zeeuws, lees nuchter, voor.

Hanzen: ‘Ik leer in 023 veel over speltechniek’

Hij organiseerde onlangs een sjoelcompetitie voor de oudjes in Bru. Met een taart en beker voor de winnaar. Dat werd mevrouw Bevelander van 93 jaar. Over zijn eigen ambities en Sparta zegt hij in het interview met de Inwonerskrant binnen de Wereldregio: ‘Ik leer in de 023 veel over speltechniek en die jongens of eigenlijk mannen hebben al veel meer ervaring. Of ik in Bruinisse blijf wonen als ik bij het eerste van Sparta kom? Dat zou niet kunnen, Ik zal ergens anders moeten gaan wonen, misschien ook wel in het buitenland. Prima natuurlijk.’

Abonneer
Abonneren op
12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties