Bas Nijhuis toont om onbegrijpelijke redenen een hond op een voetbalveld de gele kaart.

Arbiter Bas Nijhuis fluit zondagmiddag de stadsderby tussen Excelsior en Sparta. Gisterenavond zat de Tukker nog aan de bar in het tv-programma Vandaag Inside, zondagmiddag loopt de 46-jarige adonis op Woudestein (officieel heet dat: Van Donge & De Roo Stadion) met een fluit in zijn mond.

Of niet. Laat ie dat ding thuis en hebben we het niet eens door dat ie nooit fluit. Want Nijhuis laat lekker veel doorspelen, soms als het volgens de letter der Zeister-wetten wel een overtreding zou moeten zijn.

Met Nijhuis, die paarden, ezels, geiten, kippen, schapen, ganzen, eenden en de twee varkens Choko en Coco houdt, wordt het nooit een beestenboel op het veld. Toch kan de 46-jarige scheidsrechter het niet alleen. Freek Vandeursen en Nils van Kampen assisteren. Belangrijk: heerschap Robin Vereijken is de vierde official. Nog belangrijker tegenwoordig: wie zijn de varren? Jannick van der Laan wordt deze wedstrijd de hoofd-VAR. Naast hem zit Franca Overtoom als AVAR. Hopelijk staan de lijnen in de software van de VAR op scherp. Want afgelopen zondag werden de lijnen bij de herhalingen niet eens vertoond. Verbloemde de arbitrage daar hun fouten?

De aftrap is zondag om 14.30 uur. Al kan dat, de niet zo strikte Nijhuis kennende, ook een minuutje eerder of later zijn.

Abonneer
Abonneren op
31 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties