De belangrijkste wedstrijd van het seizoen, dat kunnen wij wel stellen. Sparta – PEC, de dood of de gladiolen. Een stuk of 600 blauwen boeren maken de tocht naar Rotterdam met kans op degradatie. Daar hebben wij bij Sparta natuurlijk maling aan. Na de goede overwinning afgelopen zaterdag in Groningen leeft Sparta nog. Daarbij hebben wij het voorkomen van directe degradatie in eigen hand. Om de nacompetitie te ontlopen zijn wij afhankelijk van een aantal clubs. Fortuna, RKC en Heracles. Eerst zelf maar eens zien te winnen tegen een opgeleefd PEC, dat na de winterstop ontzettend veel punten pakt. 

Sparta bestrijdt PEC met dezelfde elf mannen die afgelopen zaterdag wonnen van Groningen. Wel zijn de eerder geblesseerde Pinto en Engels terug in de selectie. De mannen mogen plaats nemen op de bank. In een kolkend Kasteel wisten de mannen wat hun te doen stonden. Onder leiding van een herkenbare vuurwerkshow floot Higler op zijn fluitje. Aftrappen! 

Droomstart

Het Kasteel was in extase na een droomstart van Sparta. Na enkele minuten kreeg Sparta een vrije trap en Van Crooij stond achter de bal. Het publiek veerde op en daar was Auassar. De kapitein van de belangrijke goals. Hij tikt de 1-0 binnen en er ontstond een explosie van vreugde. Hoop doet leven! Na de goal was het balbezit voornamelijk voor PEC, maar de Zwollenaren creëerde niet veel. Een voorzet die plots op de lat belandde was misschien het gevaarlijkste moment van PEC. Zwolle loste wel veel schoten, maar die waren vaak van grote afstand. Daarentegen was Sparta direct gevaarlijk wanneer het richting het doel van Lamprou stormde. Zo was de volgende goede aanval ook direct raak! Bij een aanval over links gaf Namli een schitterende lage voorzet op Van Crooij die binnen wist te tikken. 2-0! De enige domper die verwerkt moest worden was de blessure van Auassar. Hij werd in de zestien hard geraakt op zijn enkel en aan alles was te zien dat dit niet goed zat. Na één minuut alsnog proberen kon hij de pijn niet verdragen, hij moest gewisseld worden. Voor de Spartanen was het aftellen tot de rust en het rustsignaal werd met luid gejuich ontvangen. Wat een weelde. 

Tegenhouden

PEC moest iets doen in de rust om het tij te keren. Zo kwam de boomlange spits Tedic in de ploeg om de aansluitingstreffer te forceren. Sparta liep steeds meer naar achteren en Nakayma kreeg op de helft van Sparta alle ruimte om de bal te spelen. Het was net een breiclub bij PEC, want hier kwam geen einde aan. De bal naar de zijkant, het midden, de zijkant, voorzet en bal kwijt. Sparta deed hier vervolgens ook niets mee, behalve ballen naar voren peren. Sparta bleef wel gedisciplineerd verdedigen en werkte zich een slag in de rondte om de 2-0 voorsprong te behouden. 

Een onbegrijpelijke wissel was wel Van Mullem voor Namli, de beste man van het veld. Redelijk vroeg in de wedstrijd mocht hij inrukken en wij zagen wederom de Namli waarvoor hij gehaald is. Goede acties, geweldige passes en oog voor het onverwachte. Dit maakte het voetbal alleen niet gemakkelijker met Van Mullem in het veld. Het was een versterking van het middenveld, maar Sparta liep steeds verder naar achterin. Okoye moest reddend optreden toen een teamgenoot op eigen doel kopte. Niet veel later redde Okoye op een afstandsschot met een geweldige reflex. PEC bleef maar pompen en kreeg één minuut voor tijd nog een gigantische kans. Nadat de bal van de lijn werd gehaald uit een vrije trap, schoot Tedic op twee meter voor het doel over. Higler, die op zijn zachtst gezegd niet zijn beste wedstrijd floot, maakte een einde aan de wedstrijd en Sparta wint. PEC degradeert naar de KeukenKampioen divisie. Erg treurig voor de supporters, maar niet voor de vuurwerksmijters. Dit was weliswaar (hopelijk) de laatste thuiswedstrijd op kunstgras, maar het hoeft niet kapot heren. 

Sparta wint en heeft directe handhaving in eigen hand! Een overwinning in Almelo volstaat, een gelijkspel volstaat wanneer Fortuna gelijkspeelt of verliest, die na de nederlaag tegen Vitesse moet vrezen. Verliezen kan ook directe handhaving betekenen wanneer Willem II gelijkspeelt of verliest én Fortuna verliest.

Okoye

Dit was de laatste avond dat wij Spartanen met eigen ogen onze Nigeriaanse panter Maduka Okoye in een Spartashirt konden zien schitteren. En wat was hij geweldig afgelopen twee seizoenen. Hij heeft ook een transfer naar Engeland verdiend! Helaas niet in de Premier League, maar wat hebben wij van hem genoten. Hij verdient het om geerd te worden als één van de beste Spartakeepers van de afgelopen jaren. Nog (hopelijk) één wedstrijd alles geven en feest vieren met het team! 

Abonneer
Abonneren op
162 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties