Bij elke training duikt onze vaste trainingswatcher Semper op. Nu even niet.

U kunt mij nog kennen van de vele trainingsverslagen die ik in de loop der jaren alhier hebt gedropt. Tijden veranderen en ik verander mee. Wat moet ik anders? Het maken van verslagen van een training is immers onmogelijk geworden door de verbouwingswerkzaamheden, hetgeen betekent dat er zich geen onbevoegde personen op het terrein mogen bevinden. Kolere wat een lange zin zeg. Maar begrijpt u waar ik heen wil?

De teloorgang van dingen die vroeger als normaal konden worden beschouwd. Ik zeg altijd maar: ‘Ik ben niet veranderd maar de wereld is veranderd.’ Het is vandaag de dag onverantwoord om op een bouwplaats een training van ons aller Sparta te aanschouwen. Zware trucks beladen met heipalen rijden er af en aan. Als er dan een vaste (bejaarde) watcher tussen de rijplaten op z’n fietsie aan komt glibberen dan…Ziet u het al voor zich? Dus u begrijpt het maken van verslagen is een o-missie.

Immers zonder vaste watchers, geen verslag. Wist u trouwens dat Arjan van der Laan is aangesteld om de bouwactiviteiten op Nieuw Ter Bregge te bespoedigen. Dat zijn toch boodschappen die je niet hoort in de gemiddelde podcast. Arjan, weer in de rol als aanjager…
Zoals gezegd: ik doe wat ik kan om u op de hoogte te houden. Ik blijf vooralsnog met mijn poten in de klei staan. “Maar wat blijft er dan verder nog over?”

Delano Vianello kort ik liever af tot Via

De podcasten. King of My Castle. Hartstikke leuke naam en lekkere tune…niks mis mee. Maar inhoudelijk?
Delano Vianello was er als 1ste gast en hij werd aangesproken als Dela. Men heeft niet meer door wat men zegt. Dela? Dat is toch die begrafenisondernemer waarbij je als men het loodje legt, je postuum nog even 3 ruggies afhandig wordt gemaakt? Delano vond het allemaal best. De makers klaarblijkelijk ook. “Juist”, hoorde ik regelmatig ter aanmoediging van hetgeen er werd gezegd. Dan haak ik af.
Aardige gast Delano Vianello, die ik overigens veel liever Via zou willen noemen.

Semper ziet de uitgang al

“Je klinkt nu behoorlijk oud Semper.” Ja, maar dat ben ik ook. Ik kan de uitgang al zien, daar doe ik niet moeilijk over.
Tot die tijd blijf ik u -als u het niet erg vindt- op de hoogte houden van het wel en wee. Omdat voor mij het geschreven woord toch het meest beklijft. Men kan uren lullen over van alles en nog wat in de voetballerij of over Sparta. Uiteindelijk is er maar 1 ding dat telt; de volgende wedstrijd.

Alvast de opstelling voor tegen Zuid

Daarom: hier de winnende opstelling voor zondag zwart op wit.
1 . Olij 2. Sambo 3. Vriends 4. Eerdhuizen 5. Pinto 6. Kitelano. 7.Verschueren 8.Saito 9.Lauritsen 10. De Guzman 11. Van Crooij.
“Hallo Spartanen… wakker worden de derby komt eraan.” De eer van de stad staat op het spel. Feyenoord heeft een zware wedstrijd in de benen. Daar moeten we optimaal gebruik van willen maken. Na een uur spelen De Guzman vervangen door Mijnans. Voor de kill. Hallo, we kunnen geschiedenis schrijven. En daarna kunnen we er lekker oeverloos over lullen. De postkasten moeten vol.
3 punten tegen Zuid. Nu of nooit.

Abonneer
Abonneren op
93 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties