Gisteren is de afspraak met spits Lars Veldwijk over een overgang met een gelimiteerde transfersom verlopen. Sparta verwacht nu de “Full Monty” als het gaat over de afkoop van diens contract. Clubs die Veldwijk willen hebben zullen volgens de geruchtenmachine 1 miljoen euro aan Sparta moeten betalen en het salaris van de vandaag 28 jaar oud geworden Zuid Afrikaans international moeten ophoesten.

De kans is dus een wat groter geworden dat Lars Veldwijk bij Sparta zal blijven, ondanks dat hij nog steeds mag gaan als er een club komt die de forse afkoopsom en het salaris van Veldwijk wil betalen.

Van Stee laat in een interview in het AD/RD van vandaag het er het volgende over weten: Het zou goed kunnen dat hij toch nog weggaat, ja”, En laat ik helder zijn: hij ís ook te koop. Dat geldt voor elke speler van Sparta. Alleen: mocht Lars nu nog weggaan, dan wel voor de absolute hoofdprijs.”

Aan de ene kant lijk Lars Veldwijk het prima naar zijn zijn te hebben. Eerder gaf hij al aan dat hij Sparta niet voor elke prijs zo maar zo verlaten en wuifde hij een lucratief aanbod uit Iran af. En dat kan zomaar te maken hebben dat Veldwijk ook wel een beetje een familyman is die zijn vrouw ook wil laten “shinen”. Wie ziet het al voor zich: Monica Geuze in Iran? Maar goed, dat gaat niet gebeuren dus.

Anderzijds knaagt het wel aan de spits dat niet hij, Veldwijk, vorig seizoen nog aanvoerder van de Kasteelheren, in de basis start, maar de jonkies Dervisoglu en Ache. Nooit leuk voor een spits die doelpunten wil maken en eigenlijk ook wel een beetje alle schijnwerpers op hem gericht wil zien staan. Met dat laatste is helemaal niets mis als je met regelmaat het netje weet te vinden. En we weten allemaal dat Lars Veldwijk in die luttele speelminuten tot nu toe al 2 x het doel wist te treffen.

2 September is de internationale deadline voor transfers en dan weten we of de spits uit Uithoorn Spartaan zal blijven of toch voor een ander avontuur kiest. De redactie van ITWM wenst Lars Veldwijk voor vandaag in ieder geval een fantastische verjaardag toe en hoopt op nog behoorlijk wat doelpunten van hem in Spartaanse dienst!

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner