Logo Europa Conference League

Juli 2023

Bij Zalaegerszegi TE FC is spits Szabolcs Szalay nog steeds geblesseerd. Hij haalt het duel met Sparta niet. De vermoedelijke opstelling van onze Hongaarse vrienden: Gyurjan; Mocsi, Csóka, Safranow; Tajti, Lesjak, Bedi, Ubochoima; Szendrei, Kovács; Németh.

***

De wedstrijd tussen Sparta en Ordabası FK Şımkent staat onder de capabele leiding van Chrysovalantis Theouli. De Cyprioot krijgt assistentie van zijn landgenoten Konstantinos Fotiou en Andreas Argyrou. Vierde man is heerschap Menelaos Antoniou. In het UEFA VAR-centrum in Zwitserland kijken VAR Konstantinos Fellas en AVAR Marios Christoforou mee.

***

De lokale driehoek van Jerusalem heeft besloten dat Spartasupporters alleen met een verplichte buscombi de wedstrijd tegen Beitar Jerusalem mogen bezoeken. De bussen vertrekken op maandag om 5:00 ’s nachts vanaf het supportershome, zodat we ruim op tijd voor de aftrap (op donderdag om 20:45 uur) in Jerusalem zijn.

***

We gaan nog steeds voor Europees. Sparta is één wedstrijd verwijderd van deelname aan de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Daarmee is ITWM ook één wedstrijd verwijderd van voorbeschouwingen van wedstrijden van onze roodwit gestreepte helden tegen tegenstanders uit alle uithoeken van Europa. Zonder de zaak te willen jinxen, oefenen we alvast wat en, het moet gezegd, dat voelt lekker.

Bewieroken

Maar voor de voorbeschouwert van dienst eind juli zich kan verdiepen in de opstelling van Kauno Žalgiris, de kortste route naar Aarhus of de verrassende overwinning in de eerste kwalificatieronde van Connah’s Quay Nomads op Zimbru Chisinau moet Sparta eerst nog één keer dit seizoen boven zichzelf uitstijgen om FC Twente over twee wedstrijden te verslaan.

We weten allemaal hoe we ervoor staan. Donderdag leek het tot diep in de blessuretijd erop dat Sparta met een overwinning op zak oostwaarts kon reizen, maar Zerrouki wist in extremis de bal achter Olij te koppen. Het moment van scoren was vervelend, maar de uitslag was niet onterecht.

Minstens zo belangrijk als de uitslag was het feit dat Sparta niet onder deed voor het favoriet geachte Twente. In de media wordt Twente tot vervelens toe bewierookt. Het team van Ron Jans speelt champagnevoetbal, Twente had kampioen moeten worden, als Twente met acht man speelt winnen ze nog van Sparta, enzovoorts, enzovoorts.

FC Twente heeft een prima elftal dat heel leuk voetbal kan spelen, maar datzelfde geldt voor Sparta. Maurice Steijn weet de Spartanen wedstrijd in, wedstrijd uit op scherp te zetten en dat zal hij ook de laatste wedstrijd van dit geweldige jaar doen om zo in een vijandige heksenketel de kroon op het seizoen te kunnen zetten. De kaarten zijn alles behalve geschud en Sparta reist met perspectief naar Oost Overijssel. FC Twente, wie zijn ze dan?

Weer en verkeer

Het wordt zondag warm, om niet te zeggen heet. Het gezaghebbende Accuweather verwacht in Enschede temperaturen van dertig graden Celsius als de wedstrijd gespeeld wordt. Of het Nationaal Hitteplan dan in werking is, is nog niet bekend, maar een extra watertje kan zondag geen kwaad. De vraag is of de warmte invloed heeft op de wedstrijd. Langdurig op hoog tempo spelen is geen makkie bij tropische temperaturen.

De 910 Spartanen die een kaartje voor het uitvak hebben weten te bemachtigen, worden uiterlijk om kwart voor tien ’s ochtends bij het supportershome verwacht. Vanaf daar gaat het in colonne naar de oostelijke landsgrenzen. Hulde voor de supportersvereniging die, net als tegen Utrecht, erin geslaagd is heel veel bussen te regelen. Knap werk.

Wie ook naar Enschede afreizen zijn scheidsrechter Makkelie, grensrechters Steegstra en De Vries en de vierde official, heerschap Dieperink. Niet naar Enschede, maar naar Zeist reizen VAR Van Boekel en AVAR Vandeursen. Airco aan en VAR’en maar, mannen.

Azen

Bij Twente is Michal Sadilek geschorst, omdat hij tegen Sparta zijn tweede gele kaart in de play-offs pakte. Kjolo en de zoon van onze trainer zijn de mogelijke vervangers.

Twente: Unnerstall; Smal, Pröpper, Pleguezuelo, Brenet; Kjolo, Zerrouki; Misidjan, Vlap, Cerny; Ugalde.

Bij Sparta is iedereen beschikbaar en hopelijk ook fit. Aaron Meijers bleek de afgelopen twee wedstrijden een goede stand-in voor Mica Pinto, al zorgt Pinto aanvallend voor meer dreiging. Wij gaan voor een basiself met Meijers en een invallende Pinto. Op het middenveld kan Maurice Steijn kiezen tussen Namli en De Guzman. Thuis tegen Twente bracht De Guzman nieuw elan op het middenveld. Voor de klaverjassers onder ons: met De Guzman heeft Steijn een troef in de hand.

Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Eerdhuijzen, Meijers; Kitolano, Namli; Van Crooij, Verschueren, Saito; Lauritsen.

Trots

Ten slotte, Spartanen. Wat een geweldig seizoen is dit! Sparta presteert, zoals het alleen in lang vervlogen tijden deed. We zijn weer de subtopper van weleer. In ieder geval voor even, hopelijk langer. Ongeacht de uitslag tegen Twente moeten we heel erg trots zijn op de club. Op de spelers, de trainers, de organisatie, de supporters. Seizoen 2022-2023 is een seizoen om te koesteren en een seizoen om in feeststemming af te sluiten. Hoe groot dat feest wordt, weten we zondag. We gaan voor het hoogste.

Abonneer
Abonneren op
315 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties