Speciaal voor jou, u en ons allen een voorbeschouwing boordevol nieuws, achtergrondinformatie en leesplezier. Opstellingen, de verwachting van een nieuwe speler, katten, grafietregens en assistent-scheidsrechters. Jawel, Telstar – Sparta heeft voor een ieder iets te bieden, dat maakt ook de voorbeschouwing van vandaag maar weer eens duidelijk.


Telstar – Sparta, vrijdag 25 januari 2019. Aanvang 20:00 uur. Richard Martens fluit. Kevin Bodde en Rob Langeland zijn de assistent-scheidsrechters. Vierde official is het heerschap Wouter Wiersma.

Er zullen rond de 200 Spartanen in het uitvak zitten. Dat is ronduit weinig voor de normaal gesproken altijd populaire uitwedstrijd. Het lijkt erop dat het matige weer in combinatie met de teleurstellende prestaties van de laatste weken wat mensen gestimuleerd heeft om warm thuis op het bankie te blijven. Ook het beperkte aantal auto-combi kaarten helpt niet mee. Last-minute besloten dat je toch mee wil? Dat kan. Surf naar www.spartakaartje.nl en koop je (bus)kaartje.


Er komt nog 1 speler bij

Heeft Henk van Stee katten? Je weet het niet. Beter gezegd, wij van ITWM weten het niet. Hoe dan ook, Henk gaat deze winterstop nog 1 speler halen, zo weten wij uit betrouwbare bronnen; Henk & Henk vertellen het hier en daar vrij openlijk. Het geld om de gewenste speler te halen is er, Henk van Stee heeft verschillende namen op het oog. Of Henk nou een kat heeft of niet, dat is dus kat in het welbekende bakkie.

Van Stee laat nog even in het midden voor welke positie hij een speler gaat halen. Als speler A (laten we zeggen een aanvaller) niet kan, kan hij dus altijd nog overschakelen op speler B (laten we zeggen een verdediger). Kortom, welke kat er straks naar het bakkie toe komt is nog niet duidelijk. Waar de kat voor gaat spelen ook niet. Wint Sparta van Telstar dan is er nog wat hoop op een kampioenschap. Maar verliest Sparta van Telstar, dan kan onze nieuw speler de eerste maanden spelen voor de kat z’n kut en kan hij pas echt aan het bakkie in de nacompetitie.


Grafietregens

Sparta presteert thuis beter dan uit. De oorzaak is glashelder. Al die losers uit pakweg Leeuwarden, Almere en Volendam trainen in veel te schone luchten. Ze kunnen niet omgaan met de typische biodiversiteit die de Rotterdamse lucht rijk is. Speelt Sparta buiten Rotterdam, dan verdwijnt dit rood-witte voordeel. Dat is vanavond anders. Dankzij Tata Steel kan ook Velsen ook rekening op een wellhaast Rotterdamse rijkdom in de lucht. Daar gaan ‘onze jongens’ zich thuis voelen! En waar wij in Rotterdam de waarheid gewoon accepteren, daar jankt men in Velsen dag in dag uit maar wat af over grafietregens. Watjes. Dat soort volk is voor onze krijgers toch geen partij? De oorzaak van grafietregens is hete slak in een open slakput. Echt waar. Google maar. In april 2020 komt er een hal over de slakputten. Opgelost zou je denken, maar nee, men blijft miepen. Moet eerder of zoiets. Neem dan Henk Fraser. Die heeft ter voorbereiding op de grafietregens gisteren nog een uitlooptraining gedaan langs de ’s Gravendijkwal. Nog bij de OQ binnengestapt? We weten het niet. Gun die voetballers toch hun privé leven. Ons punt is: de mannen zijn er klaar voor. Geen enkele twijfel. Sparta gaat winnen.


Geloof? Hoop? Of de hoop al verloren?

Vanavond gaat het dus goed komen. Maar volgende week alweer naar de ziltige invloeden van het IJsselmeer. Dat wordt lastig. En daarom is de vraag gerechtvaardigd: gelooft u nog in het kampioenschap, hooggewaardeerde ITWM bezoeker? Lars Veldwijk wel, zo liet hij deze week weten. Mooi! De aanvoerder die vanaf de Spartaanse kansel het geloof verspreidt. Niets mis mee Lars. Het geloof in het kampioenschap is bij de Spartaanse selectie het hele seizoen al groot geweest. Henk van Stee meldt steeds dat promotie – mag ook via de nacompetitie – het doel is. Iedere speler die komt wil echter kampioen worden. Neem Laros Duarte. Nog maar net binnen bij Sparta, maar ook hij is een verspreider van het kampioensgeloof, uitstekend.

Eerlijk is eerlijk, bij de redactie van ITWM hangen we het kampioensgeloof nog niet aan. Wel houden we hoop. Misschien tegen beter weten in, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Dus nou ja, je weet wel, de bal is rond, Parijs is nog ver, beter gaan presteren in uitwedstrijden, thuis de punten pakken zoals in de eerste seizoenshelft, een beetje mazzel hebben dat de concurrenten mindere fases gaan krijgen. Het kan nog. Maar dan moet er wel gewonnen worden tussen grafietregens en vislucht, om vervolgens de frauders uit Tukkerland te verslaan. Drie keer winnen op een rij, wat puntverlies van Den Bosch en wie weet worden de hoopvolle naievelingen op vrijdagavond 8 februari ook heuse kampioensgelovigen.


Telstar

Afijn, 8 februari? Eerst maar eens van Telstar zien te winnen. Sparta won al 4 uitwedstrijden op rij niet. Van de laatste 8 wedstrijden werden er sowieso maar 2 gewonnen. 2 keer werd verloren en 4 keer eindigden de potjes in een gelijkspel. Het zijn cijfers voor een goede middenmoter maar niet voor een kampioenskandidaat. Dat moet dus beter!

Thuis won Sparta moeizaam van Telstar. We stonden met 2-0 voor, het werd 2-2 en Dervisoglu maakte gelukkig nog de verlossende 3-2.

Telstar staat op de zestiende positie van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Velsenaren vinden dat zeer teleurstellend, want vorig seizoen werd nog hardop gedroomd van promotie en dit seizoen is het doel weer nacompetitie play-offs halen. Dat gaat dus lastig worden. Mike Snoei is trainer van ‘de Witte Leeuwen’. Snoei is natuurlijk ex-speler en trainer van Sparta, maar werd ontslagen nadat Sparta in de nacompetitie thuis in de eerste wedstrijd niet wist te winnen van Helmond Sport. De nacompetitie had toen nog een poule-systeem. Onder leiding van De Spijker Adri van Tiggelen won Sparta 5 maal op rij en promoveerde onze club alsnog.

Bij Telstar vertrokken deze winter al vier spelers. Ahmad Mendes Moreira kwam deze week naar Velsen toen vanuit FC Groningen en de verwachting is dat hij direct in de basis zal starten. Snoei hoopt voor 1 februari ook nog een spits aan zijn selectie toe te kunnen voegen.

Vermoedelijke opstelling Telstar: Zonneveld, Van Huizen, Van Iperen, Brito, Korpershoek, Springer, Lopes-Cabral, Sno, Lijnen, Moreira, Ondaan


Sparta

Henk & Henk hebben aangegeven in de winterstop alleen spelers te willen halen die beter zijn dan de spelers die nu in het veld staan. Henk en ook Henk vinden Laros Duarte (op dit moment) beter dan Harroui. En dus begon Harroui –de meest stabiele en misschien ook wel beste speler van de eerste seizoenshelft- tegen Roda op de bank.

Ook Abels werd gehaald. In principe voor de positie van rechter centrale verdediger. Omdat 1 + 1 nog altijd 2 is, mogen we er vanuit gaan dat Henk & Henk Abels beter vinden dan de rechter centrale verdediger die er nu staat. Check, check, dubbelcheck, jawel, dat is Dries Wuytens. Was Dries tegen Telstar op de bank beland als Dabo of Saksela fit waren geweest? We zullen het nooit weten, want Dabo en Saksela zijn beiden (opnieuw) geblesseerd. Abels maakt daarom wel zijn basisdebuut, maar als rechtsback.

Er hangt eigenlijk maar één vraagteken over de opstelling: speelt Harroui of Dervisoglu? Fraser lijkt opnieuw te kiezen voor Dervisoglu.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Abels, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe, Larory Duarte, Deroy Duarte, Rayhi, Veldwijk, Dervisoglu

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties