aankondiging sparta - vitesse

Vanavond spelen Sparta en Vitesse tegen elkaar. Alweer? Ja, alweer. Is dit een herhaling van afgelopen woensdag? Nee. Verschillen met woensdag: Sparta speelt vanavond thuis en het gaat weer om de drie punten in plaats van de volgende bekerronde. De beker hebben we achter ons gelaten en we gaan ons weer focussen op waar het echt om gaat: een goed resultaat behalen in de Eredivisie. Een lange, spannende voorbeschouwing over beide ploegen kunnen we achterwege laten. De redactie wil natuurlijk niet in herhaling vallen.

Wat valt er wel te bespreken?

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop kunnen we concluderen dat onze club er niet goed voorstaat. Uit 16 wedstrijden heeft Sparta 11 punten weten te bemachtigen. 3 keer gewonnen, 3 keer gelijk en 10 keer verloren. Dit maakt dat Sparta zich op dit moment op de 17e plek op de ranglijst bevindt, met enkel PEC nog onder zich (6 punten). Optimistisch gezien is er nog niets verloren. Er zijn nog een aantal ploegen binnen handbereik. Wel is duidelijk dat er deze winterstop een hoop moet gaan gebeuren. Wie daar een grote bijdrage aan mag gaan leveren is de gisteren nieuw aangestelde technisch directeur Gerard Nijkamp. Ook blijft Fraser in ieder geval tot einde seizoen om er voor te zorgen dat Sparta handhaaft in de Eredivisie.

Leidinginfo


Om 18.45 uur wordt er afgetrapt op Het Kasteel. Duidelijk moge zijn dat de tribunes nog steeds leeg zijn. Een aantal gegadigden, die van belang zijn voor de wedstrijd, worden wel verwacht. De man die deze wedstrijd onder zijn leiding heeft luistert naar de naam Bas Nijhuis. Hij wordt hierin geassisteerd door de Nas en Weterings. Vierde official is Martens.
VAR en AVAR zijn Kooij en Waleveld.

Vitesse

Vitesse doet tot nu toe prima zaken dit seizoen. De ploeg uit Arnhem staat keurig op een vierde plaats en is weer een ronde door in de KNVB beker. Afgelopen vier competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen. De ploeg is in vorm en hoopt aansluiting te vinden bij de top 3.

Spelers die we niet terug zullen zien vanavond op het veld zijn rechtsback Eli Dasa en spits Ouassama Darfalou. Zij ontbreken beiden door blessures.

Vermoedelijke opstelling
Wittek – Rasmussen – Baxoer – Doekhi – Manhoef – Tronstad – Huisman – Bero – Openda – Buitink

Sparta


De afgelopen jaren doet Sparta goede zaken tegen Vitesse. Zo won de club uit Spangen vorig jaar met 3-0 van de club uit Arnhem. Het seizoen daarvoor werd het 2-0. Afgelopen woensdag was Vitesse echter te sterk voor Sparta in de beker. Ondanks dat Sparta eerst op 1-0 voorsprong kwam wist Vitesse toch met 1-2 te winnen en daarmee was het bekeravontuur voor Sparta wederom snel ten einde.

Bij Sparta keert eerste keeper Okoye weer terug na enkele weken blessureleed. Daarentegen viel van Leer vorige week uit vanwege en voetblessure. Hij zal dan ook geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Verder zijn er zover bekend geen opvallend heden in het elftal van Fraser.

Vermoedelijke opstelling
Okoye – Pinto – Beugelsdijk – Vriends – Masouras – Smeets – Abels – Auassar – Osman – Emegha – van Crooij.

Abonneer
Abonneren op
360 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties