De Sparta trein dendert door! Na eindelijk een zege op een club uit het linkerrijtje is het tijd om de volgende ploeg uit het linkerrijtje aan de zegekar te binden. De ploeg met de shirts als Friesche Vlag, dat bekend staat om de Fryske Sûkerbôle en de ploeg van Foppe de Haan komt op bezoek. SC Heerenveen. Het wisselvallige SC Heerenveen heeft nu de stijgende lijn te pakken en strijdt om plek acht voor een ticket voor Europees voetbal. Iets waar wij Spartanen ons geen zorgen om hoeven te maken. 

Bloedeloos gelijkspel

Weet u nog? 5 augustus 2022. De aftrap van het eredivisieseizoen 2022/2023. De katers van het feest op Het Kasteel waren net pas weg. Niemand wist zich een houding te geven aan dit eredivisieseizoen. Dit leek het eerste seizoen te worden met volledig publiek en Sparta speelde gelijk in Friesland. Een bloedeloze 0-0. Een prima start van het seizoen, maar niemand durfde te voorspellen dat Sparta acht maanden later steevast zesde zou staan. Dit was de wedstrijd van de debutanten. Lauritsen oogde nog wat onwennig, Lokilo stond in de basis en Kitolano begon op de bank. Iets wat een aantal maanden later ondenkbaar zou zijn. 

Steijn versus Van Hooijdonk

Voordat de tegenstander wordt geanalyseerd zal een moment aangehaald worden uit 13 maart 2023. Steijn zat in Veronica Offside en kreeg de uiterst directe en gesloten vraag of hij Pierre van Hooijdonk een lul vindt. Zoals iedereen had verwacht antwoord hij volmondig ‘Ja’. Niks verkeerds aan toch? Iedereen vindt Pi-Air toch een lul? Ach, dit heeft te maken met Steijn als NAC-trainer en Sydney van Hooijdonk (zoon van) als bankzitter bij NAC. Papa Pi-Air vond dat zijn zoon te vaak op de bank zat en kreeg een hekel aan Steijn. Wij staan achter je, Maurice!

Wedstrijdinfo

Vanavond om 21:00 is de aftrap op Het Kasteel. De wedstrijd is, zoals gewoonlijk, weer uitverkocht. Nu ook hopen dat de opkomst maximaal is! Het uitvak is ook uitverkocht en dit bevordert natuurlijk de sfeer. Een ideaal tijdstip voor een uitwedstrijd. Opdat het een magische avondwedstrijd mag worden! 

Arbitrage

Deze editie van Sparta – Heerenveen staat onder leiding van Ingmar Oostrom. Hij wordt geassisteerd door Roy de Nas en Richard Brondijk. De vierde official is het heerschap Jesse Rozendal. De VAR-expert van dienst is Martijn Breijer. Spartanen pas op. Joey Kooij laat weer een glimp van zichzelf op Het Kasteel zien. De AVAR is de welbekende Joey Kooij. Al lijkt de kans gering dat Joey Kooij deze wedstrijd laat ontsporen, moet er met elk scenario rekening gehouden worden. 

Vriends en Meissen niet inzetbaar

Na alle positiviteit in Alkmaar was het duel uiteindelijk een slijtageslag. Vriends werd uit voorzorg in de rust gewisseld en ook Meissen moest gedwongen gewisseld worden nadat Kerkez als een blind paard in kwam. Voor Meissen is het einde seizoen en Vriends is ook langere tijd niet inzetbaar. Pinto en Sambo werden ook gewisseld, maar zij kunnen gewoon meedoen tegen de Friezen.

Nu lijkt Abels te starten naast Eerduijzen. Die het allebei ontzettend goed hebben gedaan tegen AZ. Dit laat zien dat Sparta dit seizoen uit meerdere vaten kan tappen. Hoewel Namli afgelopen zaterdag niet de beste man van het veld was, verwacht ITWM dat ook hij weer de voorkeur krijgt boven Van Mullen. Verder spelen de gebruikelijke jongens.

Vermoedelijke opstelling: Olij, Sambo, Abels, Eerdhuijzen, Pinto, Kitolano, Verschueren, Namli, Van Crooij, Lauritsen, Saito.

Zoon Sydney in bloedvorm

SC Heerenveen komt met vertrouwen naar Het Kasteel. In de laatste drie wedstrijden pakte trainer Kees van Wonderen maar liefst zeven punten. Ook pakte Heerenveen knap een punt bij Twente en bij AZ. Maar nog bijzonderder: De laatste vier wedstrijden scoorde Heerenveen zeven doelpunten, niet heel bijzonder, maar zes daarvan werden gescoord door Sydney van Hooijdonk. Voetballend is hij niet altijd betrokken of even goed, maar hij legt ze er makkelijk in. Hij doet ook mee om de topscorerstitel met dertien goals dit seizoen. Een andere speler om in de gaten te houden is Milan van Ewijk. De rechtsback heeft de interesse gewekt van buitenlandse clubs nadat hij een kleine vier jaar geleden nog bij Excelsior Maasluis speelde. Ook met Thom Haye, Pelle van Amersfoort en Anas Tahiri (iets beter dan onze Mo) is dit een ploeg die niet onderschat moet worden. 

Verwachte opstelling Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Ottele, Boschniewicz, Köhlert, Haye, Tahiri, Olsson, Van Amersfoort, Sahraoui, Van Hooijdonk.

Blijft de zaterdagreeks doorgaan? 

Met de overwinning in Alkmaar blijft de zaterdagreeks doorgaan. Sparta is dit seizoen nog ongeslagen op zaterdag! Met daarna nog twee wedstrijddagen op zaterdag voor de boeg (PSV-thuis en FC Volendam-uit) is het seizoen ongeslagen eindigen op zaterdag haalbaar. Schreeuw de mannen naar de zege! 

Abonneer
Abonneren op
121 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties