Doorpakken

Afgelopen weekend boekte Sparta de eerste zege van dit eredivisie seizoen. Op bezoek in Deventer bij de Eagles wist Sparta een 0-1 overwinning over de streep te trekken. De eerste helft kwamen de mannen van Steijn goed uit de verf, in de tweede helft (na de rode kaart aan de kant van GAE) was het op z’n zachtst gezegd een stuk minder. Belangrijkste is dat de eerste winst van het seizoen binnen is en als Spartanen hopen wij natuurlijk dat de volgende drie punten vanavond bijgeschreven mogen worden.

Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op het Kasteel. Voor de trouwe seizoenkaarthouders was het voor deze wedstrijd mogelijk om tegen een gereduceerd tarief extra kaarten bij te kopen. Verwacht wordt dan ook dat het vanavond niet aan de sfeer op het Kasteel zal liggen. Op het moment van schrijven zijn er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dus mocht je vanavond niets te doen hebben, daar op het Kasteel is waar je moet zijn! Komt dat zien, komt dat zien…!

Arbitrage

Scheidsrechter van de Graaf is aangewezen om de wedstrijd tussen Sparta en Volendam onder zijn leiding te nemen. Hij wordt hierbij geassisteerd door Brondijk en van Deursen. Vierde official is Eijgelsheim. Vanuit Zeist hebben Lindhout en Ketting hun eigen kijk op de wedstrijd als VAR en AVAR.

FC Volendam

Na vier gespeelde wedstrijden staat FC Volendam op een 13e plek op de ranglijst met vier punten. Vorig weekend wist de club uit Volendam nog een knappe 1-0 zege te boeken thuis tegen Twente. Lang leek het dat de wedstrijd met een 0-0 stand zou eindigen op het scorebord, maar in de 83e minuut was het Zeefuik die het net wist te vinden. 

Eerder deze week moest Volendam weer aan de bak. In Eindhoven moesten zij afgelopen woensdag aantreden tegen het tot noch toe ongeslagen PSV. En ongeslagen blijft PSV na deze wedstrijd alsnog. Met een monsterzege van 7-1 walste de Eindhovenaren over de ploeg van Jonk heen. 

Vermoedelijke opstelling
Stanković – van Mieghem – Plat – Mirani – James – Eiting – Benamar – Murkin – Ould-Chikh – Mühren – Veerman

Sparta Rotterdam

Sparta wist in de eerste vier wedstrijden ook vier punten te pakken en staat daarmee op plaats twaalf op de ranglijst. Een lastige start uit tegen Heerenveen, thuis tegen AZ en thuis tegen Ajax leverde 1 punt op. Vorige week werd de eerste zege geboekt in een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. 

Verder werd bij Rijnmond de doelstelling voor aankomend seizoen besproken. Deze doelstelling luidt als volgt: ‘’zo hoog mogelijk in het rechterrijtje eindigen’’. Volgens Steijn mag Sparta met deze selectie niet in degradatie problemen komen. Puntje van kritiek volgens Steijn is op dit moment nog het voetballende vermogen. In de eerste helft tegen Go Ahead Eagles zag hij voetbal zoals hij dat graag wil zien, wat in de tweede helft werd vertoond moet echt nog beter. 

Vermoedelijke opstelling

Olij – Sambo – Vriends- Auassar – Pinto – Kitolano – Lokilo – de Gúzman – Lauritsen – Mijnans – van Crooij

Abonneer
Abonneren op
181 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties