Revancheren

Na de toch wel kansloze nederlaag tegen Ajax afgelopen zondag, is het tijd om de draad weer op te pakken en ons te revancheren tegen een directe concurrent: FC Utrecht. Eerder dit seizoen, toen FC Utrecht nog speelde onder Fraser, verloor Sparta uit met 3-1 in de Galgenwaard. 

Speelronde 23 staat voor Sparta en FC Utrecht in het teken van de strijd om plek 6 in de Eredivisie. Op dit moment heeft Sparta deze plek in handen, maar mocht er vanavond verloren worden, dan komen beide ploegen gelijk in punten. Het doelsaldo is nog wel in ons voordeel, waardoor ook bij verlies plek 6 nog blijft toegewezen aan Sparta. Winst vanavond betekent een verdubbeling van de voorsprong op FC Utrecht en dat klinkt toch net een tikkie beter, niet waar?!

Wedstrijdinfo

Er wordt vanavond om 20:00 uur afgetrapt op Het Kasteel. Het zal je niet meer verrassen dat deze wedstrijd wederom is uitverkocht, net zoals de nog volgende thuiswedstrijden dit seizoen. Op het laatste moment beslissen om een wedstrijdje op Het Kasteel mee te pakken, zit er tegenwoordig niet meer in. Sparta is momenteel geliefd en dat levert nieuwe supporters op. 

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd door de Spangenaren. Dit zodat er de komende maanden weer flink uitgepakt kan worden met sfeeracties. Trek je spaarpot leeg, scan de QR-code of maak over op onderstaand rekeningnummer. Namens de Spangenaren: bedankt!

Arbitrage

Kooij is de scheidsrechter van dienst deze avond. Hij wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters van Zuijlen en Ribbink. Vierde official is Teuben. Vanuit Zeist kijkt Gözübüyük mee naar de wedstrijd samen met AVAR Bluemink.

Historie

Sinds het bestaan van beide clubs, speelden zij op het hoogste niveau 113 wedstrijden tegen elkaar. De Domstedelingen trokken 44 keer aan het langste eind, Sparta won 42 keer. De afgelopen jaren zijn de wedstrijden tegen Utrecht alleen minder succesvol. Sinds 2008 is er niet meer gewonnen. Buiten de strijd om de stand op de ranglijst, moet dit ook dit gegeven bijdragen aan de strijdlust om vanavond te winnen.

FC Utrecht

Sinds het abrupte vertrek van Fraser en daarmee de komst van Silberbauer, draait het redelijk goed bij de Domstedelingen. Vorige week pakte de ploeg nog knap een punt tegen PSV. Daarnaast werden er in de winterstop nog een aantal versterkingen binnengehaald, namelijk Ramon Hendriks en Zakaria Labyad. 

Blessures en vermoedelijke opstelling

De wedstrijd van vanavond komt voor Labyad nog net iets te vroeg. Hij zal dus geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Wie er voor het eerst wel deel van uit zal maken van de selectie, is aanwinst Hendriks. Afgelopen maandag speelde hij al 45 minuten mee bij Jong Utrecht.

Bij Utrecht ontbreekt hoogstwaarschijnlijk ook Jens Toornstra, hij is ziek. Amin Younes en Django Warderdam sloten deze week wel weer aan bij de groepstrainingen, maar het duel van vanavond komt ook voor hen te vroeg. Dit samen met de afwezigheid van Bas Dost, Nick Viergever en Can Bozdogan, zorgt ervoor dat Utrecht kampt met een waslijst van afwezigen. 

Barkas – van der Maarel – Jensen – Brouwes – Douvikas – Booth – Klaiber – van de Streek – Boussaid – Sagnan – van der Hoorn

Sparta Rotterdam

Afgelopen zondag werd er een einde gebracht aan de ongeslagen reeks van 10 wedstrijden. Bij Ajax ging Sparta met ruime cijfers onderuit (4-0). Desalniettemin valt er nog steeds weinig te klagen in Rotterdam West. Na 22 speelrondes staat Sparta nog steeds op de 6e plek, is een volgend Eredivisie seizoen verzekerd én spelen we nog voor Europees voetbal. 

Blessures en vermoedelijke opstelling
Sparta kan met een volledig fitte selectie aantreden vanavond. Younes Namli is weer terug en ook Bart Vriends, die vorige week al even inviel tegen Ajax, is weer fit om te starten. 

Olij – Sambo – Vriends – Auassar – Pinto – De Guzman – van Crooij – Kitolano – Lauritsen – Verschueren – Saito

Abonneer
Abonneren op
218 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties