affiche Sparta - FC Twente

De laatste voor de winterstop

Het is zover, de laatste wedstrijd voor de winterstop staat vanavond voor Sparta op het programma. Om 20:00 uur gaat de bal rollen op Het Kasteel. Tegenstander? FC Twente. Wie mij vorig jaar had verteld dat dit een wedstrijd zou zijn tegen een directe concurrent boven in het linker rijtje, die had ik voor gek verklaard. Maar niets is minder waar. Speelronde 14, vrijdagavond 11 november 2022 20:00 uur en de nummer vier (Twente) en zes (Sparta) spelen tegen elkaar. Een lastige pot zal het worden, winnen doen we vast niet gemakkelijk, maar dit Sparta blijft ons keer op keer verbazen. Waarom dus ook niet? Nog één keer met z’n allen achter het elftal gaan staan en misschien gaan we dan nog wel nog lekkerder de winterstop in dan dat we nu al gaan.

Leiding

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Bos. Hij wordt hierin geassisteerd door De Nas en Goossens. Vierde official luistert naar de naam Gerrets. Uiteraard zijn ze er vanuit Zeist ook vanavond weer bij, met de eer aan van der Laan als VAR en Inia als AVAR.

Historie

Sparta trof FC twente 55 keer eerder op Het Kasteel in de Eredivisie. 21 keer wist Sparta de drie punten thuis te houden, 15 keer werden de punten gedeeld en 19 keer nam FC Twente de punten mee terug naar Enschede. Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd met 0-1 verloren.

FC Twente

FC Twente draait onder Ron Jans tot dusver wederom een goed seizoen. Tot afgelopen weekend wisten ze in eigen huis steeds de volledige buit binnen te halen. Afgelopen weekend moesten de punten voor het eerst dit seizoen binnen de Grolsche Veste gedeeld worden met de tegenstander, Go Ahead Eagles. Uitslag 1-1. In totaal werden er tot nu toe 8 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 3 wedstrijden werden verloren. FC Twente staat hiermee op een vierde plaats op de ranglijst, drie punten boven Sparta.

Blessures en schorsingen
Bij Twente ontbreekt Pröpper. Afgelopen weekend pakte hij zijn vijfde gele kaart, wat een schorsing heeft opgeleverd. Verder viel een goede bekende van onze trainer, zijn zoon Sem Steijn, geblesseerd uit afgelopen weekend. De blessure lijkt mee te vallen en Sem Steijn is dan ook fit voor de clash met zijn vader. Naar verwachting zal Steijn aan de aftrap staan vanavond. Wie niet aan de aftrap zal staan is Joshua Brenet. De verdediger viel afgelopen zondag met een liesblessure uit en is niet op tijd hersteld.

Verwachte opstelling
Unnerstall – Everink – Hilgers – Pleguezuelo – Smal – Zerrouki – Vlap – Cerny – Steijn – Misidjan – van Wolfswinkel

Sparta Rotterdam

Wat gaat het lekker he?! Inmiddels staat onze club op een zesde plek op de ranglijst. Steijn en zijn mannen wisten tot dusver al 23 punten binnen te harken. Er werden 7 wedstrijden gewonnen, twee wedstrijden werden gelijkgespeeld en 4 wedstrijden gingen verloren. De wedstrijden die verloren gingen waren niet tegen de minste clubs, namelijk AZ, Ajax, Feyenoord en FC Utrecht. Sparta is overduidelijk in vorm. Winst op Twente en een verlies van AZ uit tegen PSV dit weekend kan zelfs een nog mooiere ranking op de ranglijst betekenen. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, eerst maar eens voetballen.

Blessures en schorsingen
Naar verwachting zijn het dezelfde namen die ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop zullen ontbreken bij Sparta. Namli, de Guzman en Coremans zijn niet van de partij. Bij Rijnmond gaf Steijn gister aan dat er ook nog twee twijfelgevallen zijn, namelijk Kitolano en van Crooij. Afgelopen wedstrijd viel van Crooij geblesseerd uit en Kitolano is ziek. In de verwachte opstelling gaan we uit van het ergste geval, waarin beiden niet op tijd fit zullen zijn voor de wedstrijd van vanavond.

Verwachte opstelling
Olij – Sambo – Vriends – Auassar – Pinto – van Mullem – Lokilo – Verschueren – Lauritsen – Mijnans – Saito

Tot slot: Oliebollen voor het goede doel

Als laatste willen we nog even melden dat er vanavond weer heerlijke oliebollen te koop zijn die door het Sparta Supporters Running Team verkocht zullen worden. Opbrengsten zijn voor het goed doel (Roparun). De oliebollen (€ 1,20 per stuk) worden voor aanvang van de wedstrijd bij alle ingangen van het stadion vanaf 18:30 uur verkocht. Je kan zowel pinnen als contant betalen. Als je contant betaalt gelieve dit gepast te doen. Eet smakelijk en een heel succesvolle avond toegewenst.

Abonneer
Abonneren op
184 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties