affiche Sparta - Excelsior

Tijd voor een Derby

Spelen we vanavond weer tegen PSV? Nee. Na twee wedstrijden achter elkaar tegen de Eindhovenaren te hebben gespeeld, is het nu dan toch echt tijd voor een andere tegenstander: Excelsior. 

Het is alweer enige tijd geleden dat de twee ploegen elkaar troffen op het hoogste niveau. De laatste keer dat er tegen elkaar werd gespeeld werd was in 2018. Nu zijn zowel Sparta, Excelsior als Feyenoord op het hoogste niveau terug te vinden en daarmee spelen we dit seizoen vier keer een derby, met vandaag de tweede van dit seizoen op het programma.

Wedstrijdinfo

De tegenstander mag dan nu wel anders zijn, het tijdstip daarentegen blijft onveranderd. Voor de derde keer na de winterstop mag Sparta om 21:00 uur aantreden voor een wedstrijd. Locatie: Het Kasteel.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Assistent-scheidsrechters luisteren naar de namen Mario Diks en Rob van de Ven. Vierde official is Robin Hensgens. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd bewonderd door Nick Smit (VAR) en Jeroen Manschot (AVAR).

Historie

Sparta trof Excelsior 32 keer eerder in de Eredivisie op Het Kasteel. 15 wedstrijden werden gewonnen, 6 keer werd er gelijkgespeeld en 11 keer werd er verloren. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar op de hoogste niveau troffen, was in 2018. Deze wedstrijd verloor Sparta met 2-3. Daarna speelden de ploegen enkel nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar in 2021. De wedstrijd werd toen met 3-0 gewonnen door Sparta.

Excelsior

Excelsior keerde dit seizoen na 3 jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Op dit moment staat de ploeg van Marinus Dijkhuizen op een 12e plek op de ranglijst. Er werden 5 wedstrijden gewonnen, 9 verloren en er werd slechts één keer gelijkgespeeld.

Afgelopen weekend won Excelsior thuis van FC Groningen met 1-0. Het daaropvolgende bekerduel tegen AZ ging echter kansloos verloren. In eigen huis verloor Excelsior met 1-4 van AZ, wat betekent dat het bekeravontuur voor de ploeg uit Kralingen is afgelopen.

Blessures en vermoedelijke opstelling
Bij Excelsior ontbreken Pierie, Ayoub en Donkor. Verder wist Excelsior zich afgelopen week te versterken met Peer Koopmeiners. De broer van Oranje international Teun Koopmeiners kwam op huurbasis over van AZ. In de bekerwedstrijd tegen AZ mocht Koopmeiners direct aantreden en daarom is het dan ook aannemelijk dat hij vanavond zal starten.


van Gassel – Horemans – El Yaakoubi – Goudmijn – Kharchouch – Driouech – Lamprou – Koopmeiners – Markelo – Baas – Seymor

Sparta

Sparta is op dit moment al zes thuiswedstrijden achter elkaar ongeslagen, waarvan 5 wedstrijden ook daadwerkelijk werden gewonnen. Een mooie reeks, die hopelijk vanavond een verdiend vervolg krijgt. Onze club staat er namelijk meer dan goed voor. Na het 0-0 gelijkspel van vorige week zaterdag tegen PSV, staat Sparta op dit moment nog steeds op een prachtige 6e plek met 25 punten. 

Het bekeravontuur voor Sparta bleek helaas (wederom) minder succesvol. Afgelopen dinsdag werd op Het Kasteel met 1-2 verloren van PSV. Waar de eerste helft vooral zwak was, toonde Sparta in de tweede helft veerkracht en wist het PSV nog angstig te maken voor een gelijkmaker. Helaas mocht het niet zo zijn. Nu kan de focus weer volledig op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie.

Blessures en vermoedelijke opstelling
Bij Sparta keert Namli terug bij de selectie na zijn blessure. De Guzman daarentegen helaas nog niet fit. Verschueren maakt ook geen onderdeel uit van de selectie. Hij is geschorst voor deze wedstrijd. 

Olij – Sambo – Vriends – Auassar – Pinto – Van Mullem – Kitolano – Mijnans – Saito – Lauritsen – van Crooij

Abonneer
Abonneren op
181 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties