Vanavond speelt onze club tegen RKC. Winnen van die Waalwijkers en we zijn zo goed als veilig.

Leidinginfo

Sparta – RKC, 13 maart 2021, aanvang 21:00 uur. Rob Dieperink fluit. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Nils van Kampen en Kevin Bodde. De vierde official van dienst is het heerschap Alex Bos. Ruperti is de VAR en de heer Strijker is als belangrijkste man van de avond vanuit Zeist actief als AVAR.

RKC de complimenten, Sparta de punten ?

Auassar had gelijk in zijn discussie met Gert Jan Verbeek na het puntverlies tegen Emmen. De Sparta spelers zijn niet op aarde om Gert Jan Verbeek te maken. Maar vandaag zijn ze ook niet op aarde om de Sparta supporters te vermaken. Het gaat puur om de winst. Waar het in 2020 vaak nog genieten was, is het heel 2021 al niet om aan te gluren. Nog een zaterdagavond erbij gaat ook wel lukken. We drinken er wel een pils extra om de oogpijn weg te drukken. RKC dient verslagen te worden. Dat is het enige wat vandaag telt.

Als Sparta met onooglijk voetbal de drie punten op Het Kasteel weet te houden, dan zal de kritiek ongetwijfeld wel weer volgen. Maar als de stofwolken van lelijkheid zijn opgetrokken hebben we (na winst op RKC) wel gewoon 7 punten gehaald uit de laatste 3 wedstrijden. Een klein wonder zou het zijn, gezien het voetbal dat Sparta de laatste mat de laatste tijd op de mat legt, maar dankzij veel strijdlust en matige tegenstanders zijn dit soort wondertjes in de competitie die eredivisie heet wel mogelijk.

2 concurrenten verslagen. 30 punten uit 26 wedstrijden. Zo goed als veilig op 13 maart. Alle terechte kritiek op de kwaliteit van het spel ten spijt, dat zou top zijn. Dat moet vanavond gebeuren. Hoe, dat boeit niet. RKC krijgt altijd veel complimenten voor het leuke voetbal, maar verliest best vaak. Dat het vanavond ook zo moge zijn. RKC de complimenten, Sparta de punten. Is een gelijkspel ook mogelijk? Of verlies? Waarschijnlijk wel. Alleen daar denken we even niet aan. Gun ons Spartanen drie punten op de Brabo’s en zo een rustig einde van de competitie.

Mocht Sparta met mooi voetbal winnen, dan is dat overigens ook geen probleem voor de ITWM redactie. We zijn zo soepel Spartanen.

Corona

Corona is een jaar in ons land, heeft vele verliezers, maar ook enkele winnaars. Albert Heijn, Thuisbezorgd.nl en RKC zijn van die winnaars. RKC is natuurlijk de ploeg die dit jaar eerste divisie had moeten spelen, maar daar was het virusje. En kijk nu. RKC speelt niet alleen dit seizoen eredivisie, maar waarschijnlijk ook volgend seizoen. De Waalwijkers hebben een beter team dan VVV, ADO en Emmen. Als bonus is daar ook nog het door het ijs zakkende Willem II en dus moet het wel gek lopen als RKC bij de laatste drie eindigt.

Historie

In officiële duels stonden de twee teams tot 47 keer tegenover elkaar. Daarvan ging Sparta er maar 16 keer met de winst vandaar en RKC negentien keer. Dat komt met namelijk door de belabberde uitstatistieken van Sparta. In de eredivisie werd Sparta – RKC op Het Kasteel 18 keer gespeeld. 9 keer won Sparta, 6 keer werd het gelijk, 3 keer won RKC. Dat ziet er historisch bezien al beter uit. Eerder dit seizoen won Sparta met 0-2 in Waalwijk. Ook prima.

Sparta

Sparta speelde eerder deze week tegen VVV.  Vanwege de weersomstandigheden was dit duel eerder afgelast. De inhaalpot moest gewonnen worden en werd ook gewonnen. Mede dankzij een geweldige keepende Okoye. Het was niet om aan te zien en dat is heel 2020 al het geval. In de periode dat Sparta veel punten haalde en leuk voetbal speelde, stond er een herkenbaar ellftal. In 2021 is het een toverdoos van mensen en systemen. Tegen RKC zal Fraser naar verwachting weer kiezen voor een 4-4-2 variant, met Thy en Engels als spitsen. In ieder geval zit Auassar weer bij de selectie en hij zal naar verwachting weer starten tegen het cluppie waar hij één seizoen speelde. Pinto en Coremans zijn de afwezigen.

Vermoedelijke ostelling Sparta:
Okoye, Abels, Vriends, Beugelsdijk, Meijers, Auassar, Harroui, Burger, Duarte, Thy, Engels

RKC

RKC verloor in de laatste 6 wedstrijden maar één keer. Dat was vorige week, toen de ploeg ongelukkig met 1-2 van Utrecht verloor, door een best wel dubieuze strafschop in blessuretijd, die Utrecht eigenlijk niet had mogen krijgen. Het systeem met het VARretjes werkt niet altijd zullen we maar zeggen. Al met al zit RKC in een prima periode. Best een gevaarlijk ploegje dus. Maar we moeten ook weer niet overdrijven. Gewoon winnen.

RKC heeft geen grote personele problemen en start in een voor de Waalwijkers inmiddels bekende (4-3-3) opstelling.

Vermoedelijke opstelling RKC: Lamprou, Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten, Anita, Van der Venne, Tahiri, Daneels, Oosting, John.

Abonneer
Abonneren op
400 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties