Sparta - PSV affiche

Sparta – PSV

De eerstvolgende wedstrijd is de meest belangrijke wedstrijd. Een voetbalwet die altijd geldt en ook nu weer relevant is. We hangen misschien nog wel een beetje in onze ‘nagenieten-modus’ van afgelopen woensdag waar met veel strijd er drie punten opgehaald werden uit Sittard, maar de derde wedstrijd in nog geen week tijd staat al weer op het programma. Sparta – PSV, aanvang 18:45, plaats van handeling: Het Rotterdamse Kasteel.

De KNVB maakte het Sparta aan het begin van het seizoen niet makkelijk door Sparta in de eerste duels tegen bijna alleen topploegen te laten uitkomen. Na de winterstop staat er eveneens een zwaar programma op het spel, met in de eerste drie wedstrijden twee duels tegen clubs uit de traditionele top-3. We weten inmiddels hoe Sparta afgelopen weekend niet opgewassen was tegen de club van de linker-Maasoever, maar we hebben ook gezien dat Sparta veerkrachtig kan zijn en dat er ook niet zomaar even over de club van Rotterdam heengelopen kan worden. Sparta kan het elke tegenstander moeilijk maken, zo liet men zien in Sittard waar met vooral veel vechtvoetbal en een onverzettelijke Beugelsdijk Sparta met 0-1 de Forunezen op afstand hield. De plaats onderin het linkerrijtje hebben we met bloed, zweet en tranen veroverd en willen we niet meer af staan, lijkt het motto van de ploeg te zijn. Aanvoerder Auassar blijft nuchter als het gaat als het gaat om de vraag waar Sparta kan eindigen dit seizoen, maar straalt een krijgers-mentaliteit van jewelste uit. En PSV, waarom zou die club ons dan uit het onlangs verworven linkerrijtje moeten stoten?

PSV is de club waar we het vanavond tegen moeten opnemen. Geen makkelijke opdracht, want de Eindhovenaren doen mee om de titel en wisten vorige week in de Johan Cruijff Arena nog knap op een 0-2 voorsprong te komen. Uiteindelijk moesten er twee tegendoelpunten geslikt worden en werd het 2-2. Afgelopen woensdag verliep het allemaal wat minder soepel voor de club uit de Brabantse lichtstad. Thuis ging men behoorlijk onderuit tegen het sterk spelende AZ : 1-3.

Voor PSV wordt het duel op Het Kasteel dan ook een duel waar het belang vrij groot is. Een soort “meedoen of afhaken duel” voor de titel. De messen aan Eindhovense kant zullen dus geslepen zijn als Sparta het opneemt tegen de 24-voudige landskampioen.

Stand van zaken PSV

Trainer Roger Schmidt heeft vanavond niet de beschikking over sterspeler Götze. Verder is niet duidelijk of Gakpo mee kan doen. Hij schijnt wat lichte klachten te ondervinden, maar die zijn te licht om niet in de basis te verschijnen. PSV zal daarom naar alle waarschijnlijkheid in de volgende opstelling aantreden: Mvogo, Dumfries, Teze, Boscagli, Max, Rosario, Sangaré, Ihattaren, Gakpo, Malen, Zahavi

Sparta

Sparta kan beginnen met een nagenoeg fitte selectie. Althans: Bart Vriends mag nog een duel aansterken, er wordt door de technische staf geen risico genomen met de verdediger die in het verleden al veel blessureleed heeft moeten doorstaan. Hij zal opnieuw vervangen worden door de Haagse Baas Tommy Beugelsdijk, die het zoals we hierboven al opschreven het prima deed in Sittard. Coremans is verder nog herstellende.

Vraag is ook of Fraser wil zal starten met Mijnans of met Burger. De kwaliteiten van beiden spelers ontlopen elkaar niet heel veel en de concurrentie is hevig. Gezien de laatste opstelling vermoeden wij dat de trainer zal kiezen voor Mijnans.

De vermoedelijke opstelling van Sparta zal er dan als volgt uit zien: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Mijnans, Auassar, Harroui, D.Duarte, Engels, Thy

Historie Sparta – PSV

Sparta doet het thuis op het Kasteel lang niet altijd even slecht tegen de Eindhovenaren. In 30 van de 54 wedstrijden werd 1 of meerdere punten gehaald. Wel gingen er 24 wedstrijden verloren. Als we per decennium de historie van deze wedstrijd in duiken kunnen we het volgende stellen: Het gaat steeds minder in deze wedstrijd. Dat heeft natuurlijk te maken met de ongelijkheid in de eredivisie, maar zeker ook met het gegeven dat we vroeger een club waren die er echt wel toe deed. Een beetje zoals AZ, FC Utrecht en Vitesse dat nu zijn. Toch valt op dat we het in de jaren 1980-90, waar Sparta vaak linkerrijtje speelde, de resultaten niet al te best waren en die in de jaren 1990-2000 weer wat opveerden. Aan het Sparta van nu deze statistieken te keren en een goed begin te maken van de periode 2020-2030. Vorig jaar kwam PSV met veel geluk er genadig af op Spangen door in de laatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker in te tikken. Als het maar even kan mogen ze deze editie daar niet mee weg komen

Leiding

Sparta – PSV zal onder leiding staan van de gerenommeerde Bas Nijhuis. Over het algemeen gaan we met hem een pot zien waarbij mannelijk voetbal meer getolereerd wordt dan bij veel andere KNVB arbiters. De Veronica Inside sidekick zal bijgestaan worden door de heren Kleinjan en Siebert die beiden een vlag ter handen zullen nemen. 4e Official is het heerschap van der Laan. In Las Vegas Zeist neemt de heer van der Eijk plaats achter de monitors. Hij wordt op diens beurt bijgestaan door Brondijk.

Op TV en internet

Op het Entertainment and Sports Programming Network zal Sparta – PSV te zien zijn op kanaal 2 . Voor deze wedstrijd dient u een abonnement af te sluiten of een vage livestream uit Nagorno-Karabakh moeten opzoeken.

Let op: Sneeuw-alert

Sparta – PSV zal naar alle verwachting in winterse omstandigheden worden gespeeld. Het KNMI verwacht voor de regio Bospolder-Tussendijken-Spangen matige sneeuwval waarbij er een wit dek zal ontstaan op het kunstgrasveld van Het Kasteel. Oranje ballen uit de kast en de lijnen vrij maken luidt het credo. Is de sneeuwval te ernstig zou het ook maar zo kunnen dat deze wedstrijd naar een ander tijdstip wordt verplaatst.

Meer info over sneeuw etc:

Abonneer
Abonneren op
342 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties