Leiding en ticketinfo

Weer een heerlijke week voorbij voor de gemiddelde Spartaan. Na een mooie zaterdagavond tegen FC Emmen is plek zes voor minimaal één week een feit! In een uitverkocht Kasteel had Sparta het moeizaam, maar ging het met de drie punten ervandoor. Aanstaande zondag om 12:15 komt N.E.C. Nijmegen op bezoek. En opnieuw zijn voor deze wedstrijd GEEN tickets beschikbaar. Sparta is hot. De wedstrijd staat onder leiding van een nieuwe naam. Wij mogen het eerste oordeel vellen over de debuterende scheidsrechter Robin Hensgens, nou ja, debuut? Twee jaar geleden was Hensgens vierde official bij Willem II – Heracles en viel hij na een kwartier in voor de geblesseerde Kevin Blom. Dit laten wij even buiten beschouwing. De assistent-scheidsrechters bestaan uit Van Dongen en Goossens. De vierde official is Van der Laan (moet altijd klaar staan om in te vallen). Ons de laatste weken goed gezinde VAR is Manschot en assistent VAR is genaamd Balder. 

Historie en opvallende statistieken

In Het Kasteel is NEC een ploeg die te kloppen valt, zo blijkt uit de statistieken. De laatste keer dat NEC won was in 2008. Recent weet Sparta vrijwel altijd een goed resultaat te boeken. Zo speelde Sparta vorig jaar nog met 1-1 gelijk tegen NEC, helaas iets wat zondag niet ondenkbaar is met de reeks gelijke spelen van NEC. De laatste thuisoverwinning op NEC was nog in de KKD. In 2019 wist Ache het enige doelpunt te maken. 

Hoe apart kinkt het dat Nourdin Boukhari in 2014 de eerste zet gaf aan NEC richting de (toen nog) Jupiler League? Dat is wel zo! Na een zestiende (!) plek in de Jupiler League mocht Sparta wonder boven wonder meedoen in de play offs om promotie. De heenwedstrijd thuis op Het Kasteel tegen NEC werd door het zeiknatte weer in twee delen gespeeld. Op dag twee van de wedstrijdhelft was het Nourdin Boukhari die in de 85e minuut de 1-0 maakte voor Sparta. De return was de doodsteek voor NEC. Waar Sparta met 1-3 wist te winnen. Hoe was dat in godsnaam mogelijk?! Uiteraard verziekte Sparta het een ronde later tegen Dordrecht en mochten wij samen met NEC verder kwakkelen. 

NEC ‘Gelijkspel’ Nijmegen

Onze tegenstander NEC bezet momenteel de tiende plek in de eredivisie en heeft slechts één keer verloren. Hoe kunnen zij nou zo laag staan? Dit komt omdat NEC zeven (!) keer gelijk heeft gespeeld. Bij NEC speelt oud-Spartaan Elayis Tavsan. Na het eerste niet te redden streek hij naar bij Telstar en NEC. Hij acht zichzelf nu goed genoeg voor een stap omhoog, maar die kwam er niet afgelopen zomer. 

Cillessen heeft, samen met de collega keepers van AZ en FC Twente, de minste doelpunten tegen dit seizoen. Desondanks scoort NEC ook uiterst moeizaam met slechts negen doelpunten. Smaakmaker Tannane is fit, terwijl Bruijn, Sandler, Joris Kramer en De Wolf geblesseerd zijn. 

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen, Van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani, Proper, Schöne, Tavsan, Tannane, Mattson, Dimata.

Sparta ‘Subtop’ Rotterdam

Sparta is op koers om de winterstop in te gaan met een plek in de subtop. Met wedstrijden als NEC en Fortuna-thuis moeten punten gepakt kunnen worden. Evenals bij Vitesse en wellicht bij Utrecht. Ach, laten wij eerst beginnen met aanstaande zondag.

Bij Sparta ontbreekt nog steeds de geschorste Sambo. Hij zit zondag zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Verder is Coremans nog steeds geblesseerd. Aan de lappenmand kan ook Younes Namli toegevoegd worden. Het AD meldt dat Namli zondag ontbreekt door een blessure. Steijn gaf afgelopen week uitleg over de ‘vermoeide’ Kitolano. Die wel een vakantie kan gebruiken. Ach, wie niet. 

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Abels, Vriends, Auassar, Pinto, De Guzman, Verschueren, Van Crooij, Mijnans, Saito, Lauritsen

Abonneer
Abonneren op
152 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties