Er zijn van die wedstrijden die je eigenlijk moet winnen. Sparta – ADO is zo’n pot. Bij verlies blijft het tobben. Bij winst stijgt Sparta waarschijnlijk naar plek 10 op de ranglijst en is de belabberde competitiestart opeens weggepoetst.

Leidinginfo

Sparta – ADO Den Haag, zondag 22 november 2020, aanvang 14:30 uur. De wedstrijd wordt gefloten door Kevin Blom. Richard Brondijk en Patrick Inia zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Jesse Rozendal. Joey Kooij is de VAR. Hessel Steegstra heeft de functie der functies weten te bemachtigen en is zo trots als een pauw op de titel AVAR. De wedstrijd is onder meer te volgen via Radio Rijnmond en zal ook live op Fox Sports te zien zijn.

De wedstrijd die Sparta in de middenmoot moet gaan brengen

Als Sparta van ADO wint, dan is de moeizame start weggepoetst en heeft onze club 9 punten uit 9 wedstrijden. Dan staan ‘we’ 5 punten voor op ADO en ook 5 punten boven plek 16. Bij winst op ADO gaat Sparta PEC, VVV, Willem II en waarschijnlijk ook Heracles voorbij. Het aanvoerderschap van het rechterrijtje lonkt. Sparta had een moeizame start van het seizoen, maar bij winst op ADO is die moeizame start weggepoetst. Verliezen we van de mannen uit de Hofstad, dan blijft het tobben. Er zijn van die wedstrijden die eigenlijk ‘gewoon’ gewonnen moeten worden en dit is er eentje!

Grote zorgen bij matig ADO

Sparta stond na 8 speelrondes op plek 13 en wist in de laatste wedstrijd tegen RKC de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Daarmee werd ADO gepasseerd op de ranglijst. ADO zou vorig seizoen vrijwel zeker degraderen, maar werd gered door Corona. ADO staat nu op plek 16.

Na de nederlaag tegen FC Twente werd Aleksandar Rankovic, vorig seizoen nog assistent op het Kasteel, ontslagen. Naar het schijnt omdat hij te weinig naar Martin Jol luisterde. Ruud Brood maakt op Het Kasteel zijn debuut. Ruud had een baantje nodig en accepteert daarvoor zelfs dat hij als trainer zijn eigenwaarde verliest en wel braaf ja en amen knikt als Martin Jol iets zegt.

Het lijkt voor ADO niettemin vechten tegen de bierkaai. ADO heeft een waardeloos elftal. De ploeg is volgens voetbalkenners, samen met RKC en Fortuna, er helemaal klaar voor om bij de laatste drie te eindigen. De selectie heeft een gebrek aan kwaliteit en dat is ook niet zo gek. De Chinezen trokken deze zomer de portemonnee niet, waardoor ADO spelers moest wegdoen en er geen kwaliteit voor terugkwam.

Voor ADO is een wedstrijd als tegen Sparta van groot belang. Als ze ook dit soort potjes gaan verliezen, dan is er geen houden meer aan. Sparta heeft op papier een betere selectie, maar dat zegt lang niet alles. In de voorbereiding werd het 1-1 en stond ADO lang voor. In de beker werd het ook 1-1 en won ADO uiteindelijk na penalty’s. Maar dat is verleden tijd. Vandaag is het voor Sparta tijd om te winnen en een gigantische dreun uit te delen aan een concurrent!

Henk FRASER: “WE WILLEN DE PUNTEN PAKKEN VOOR PIM”

Pim Doesburg

De wedstrijd tegen ADO staat in het teken van Pim Doesburg, de man die in 471 officiële duels voor Sparta in actie kwam. Sinds de invoering van het betaalde voetbal speelde niemand zoveel wedstrijden in Sparta 1 als Doesburg. Een groots afscheid is dus terecht. Alleen ook een groots afscheid is minder mogelijk in Corona tijd.

De wedstrijd wordt voorafgegaan door een minuut stilte, al zal dit op een leeg Kasteel wat surrealistisch aanvoelen. Sparta speelt uiteraard ook met rouwbanden. Gisteren werd Doesburg na het afscheid in de ridderzaal het stadion uitgedragen op weg naar zijn laatste rustplaats. Spartanen staken voor het stadion fakkels af. Een mooi gezicht. De meest condoleances werden online overgebracht.

Fraser blikt vooruit op ADO-thuis en spreekt warm over Pim Doesburg

Historie

Sparta – ADO werd in de eredivisie 37 keer eerder gespeeld sinds de invoering van het betaalde voetbal. Sparta won 20 keer. 9 keer was er een gelijkspel. De mannen uit Den Haag ging 8 keer met de overwinning er vandoor. Vorig seizoen eindigde het duel in een heerlijke 4-2 overwinning voor Sparta.

ADO

Ruud Brood wil niets van zijn tactiek prijsgeven. “De lijntjes naar Sparta zijn erg dun hier, heb ik begrepen”, aldus complotdenker Brood. Natuurlijk, de afstand Rotterdam – Den Haag is klein. Bij Sparta zijn een aantal ex-ADO spelers in dienst en bij ADO spelen Kramer, Faye en Rigo als ex-Spartanen. Maar om nu te suggereren dat er een lek naar Rotterdam-West zit is wel heel apart.

Maar ach, zoveel keuze heeft Brood ook weer niet. Hij kan niet beschikken over Zuiverloon en Kishna. De door Brood tot aanvoerder bestempelde Bijen is tot aan de winterstop uitgeschakeld. ADO speelde onder Rankovic graag in Fraser-achtige varianten als 5-3-2, maar Brood wil vastigheden en keert, precies zoals Jol het ook wil, vrijwel zeker terug naar 4-3-3. Faye wordt waarschijnlijk geslachtofferd. Hij begint op de bank, Kemper start als linksback. En ook ex-Spartaan Kramer begint op de bank. Rigo zien we wel in de basis starten.

Vermoedelijke opstelling ADO: Koopmans, Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Kemper, Rigo, Elmkies, Bourard, Philipp, Arweiler, Catic

Sparta

Alleen de geblesseerde Coremans en de van Corona herstellende Abdou Harroui ontbreken. Reda Kharchouch zit voor het eerst bij de selectie en Mario Engels keert terug in de selectie. Beide spitsen kunnen meer dan 45 minuten spelen, maar geen hele wedstrijd in actie komen.

Bij Sparta is het dit seizoen een tombola aan systemen. Van 5-3-2 en 4-4-2 tot een (bijna noodgedwongen, door de afwezigheid van 3 spitsen) 4-2-3-1 opstelling in Waalwijk. Dat laatste pakte verrassend goed uit. Fraser zou op de opstelling in Waalwijk voort kunnen borduren door Harroui te vervangen door Leroy Duarte, Fortes of Burger. De kans dat onze trainert terugkeert naar 4-4-2 en Mario Engels laat starten is ook aanwezig. Het 5-3-2 lijkt even in de koelkast te staan, waardoor Beugelsdijk, net als Meijers, tegen zijn oude club naar verwachting op de bank begint.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Pinto, Auassar,  Smeets, Duarte, Mijnans, Engels, Thy

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
83 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Jan
Gladiator
3 maanden geleden

De eerste snelle aanval (zonder Harroui) en hop 1-0

D
Ron Essen
Gladiator
3 maanden geleden

Ik verwacht gewoon drie punten.

D
Jan
Gladiator
3 maanden geleden

Mijnans (nog) niet in de wedstrijd.

D
Gladiator
3 maanden geleden

Succes Spartanen.

D
Melkchocolade
Spartaantje
3 maanden geleden

Harroui speelt wel

D
PKHVH
Spangenaar
3 maanden geleden

Fijn hoor zo’n gratis wedstrijd op Fox. Je moet van alles invullen, maar beelden niet te zien. Wel vragen om een abonnement te nemen. Pleuris Fox.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  PKHVH
3 maanden geleden

Bij mij werkt het perfect.
Net ook al Ajax -Heracles bekeken.
Prima actie.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Mijn zoon heeft even geholpen en nu doet Fox het wel.😚

D
Molon Lawe
Spartaantje
3 maanden geleden

Weer 9 verdedigend ingestelde spelers en 1 schaduwspits.
3 centrumspitsen op de bank.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
3 maanden geleden

4 spitsen op
De bank zelfs.

D
Allez OM
Spangenaar
3 maanden geleden

Geweldig dat Appie mee kan doen ! Zet wel je ???? bij de dagelijkse 6000 man besmettingen test deze mensen 1 week later en 95% zal negatief zijn….maar daar hoor je niks over

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
3 maanden geleden

Er wordt nog steeds geleerd men wil de quarantaine tijd al verlagen naar 5 dagen.

D
Henk Valk
Spartaantje
3 maanden geleden

Spartanen waar dan ook , succes gewenst en zeker drie punten vanmiddag ,dat zou meer dan welkom zijn.

D
Gladiator
3 maanden geleden

Die Rai Vloet joh…..die is niet lekker hoor….

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Vloet heeft 2 Ajacieden de wedstrijd uitgeschopt; eng mannetje.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Echt hè!
Zijn behandelaars vinden telkens dat hij wel terug kan in de voetbalmaatschappij.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Vind ik niet zo gek hij speelt ook in een belachelijk kut team. Die trainer ziet het helemaal verkeerd met zijn open huis.

D
Mortenino
Spangenaar
3 maanden geleden

Goed zo Fraser, exact dezelfde opstelling als tegen RKC. Er zijn nu ook geen excuses meer. We hebben een vrijwel fitte selectie en op de bank nu genoeg aanvallende mogelijkheden. Alleen 3 punten telt.

Michel Crans
Spartaantje
3 maanden geleden

Okoye Abels Vriends Heylen pinto auassar mijnans Harroui Thy Smeets D. Duarte

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Michel Crans
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Michel Crans
3 maanden geleden

Prima basis opstelling lijkt mij. Als ADO speelt in de Jol variant 4-3-3 is ADO volstrekt kansloos. Ik denk een ruststand van 0-0 en in de tweede helft slaan we toe.

D
Rood en wit
Spartaantje
3 maanden geleden

Zoals ik al zei Harroui in de basis.
Altijd die info die hier geplaatst word zonder enige waarheid stoor ik mij wel aan.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Jij durft. Je zit hier regelmatig als een waarzegster op de kermis met vage berichten die alle kanten uit kunnen gaan😂

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Ik voorspelde al eerder deze week op ITWM dat Harraoui vandaag zou spelen. Negatief getest betekent spelen,zie daar

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansG
3 maanden geleden

Heb jij hem getest Hans ?

D
The Dude
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Ik ben alleen maar blij dat Appie er bij is, fijne verrassing! Maar als jij je liever beklaagt als een dreinerige kind is dat ook 👍

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Gelukkig plaatst jij altijd berichten die waar zijn.

D
RWGladiator
Gladiator
3 maanden geleden

Harroui in de basis!!!

Negatief getest. Heerlijk.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

Haaa dat is mooi nieuws, sterk bezette bank ook op deze manier. In elke linie kan je nu een speler brengen die minimaal gelijkwaardig is.
Fraser, maak daar dan ook gebruik van mocht iemand zijn niveau niet halen. Houdt de jongens gretig en hongerig.
Vlammen mannen!

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

Heb ik van der week al gezegd, dat de kans groot was dat hij mee deed. En dat kon volgens een aantal niet. Ik ben ook blij dat de bank er goed uit ziet,met Engels en Kharchouch.Zal wel weer jammer voor Burger zijn,denk ik.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Wat een luxe zeg een goed gevulde bank met spelers die zomaar in de basis thuis horen.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

op zich prima. Maar niet getraind van vorige week zondag tot en met zeker vrijdag. Kans op blessures ligt dan op de loer. Hopen maar dat dat goed afloopt.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

Zo zie je: ieder geheim hep ze voordeel.
I love it, die geheimzinnigheid…

D
rotterdam[west]
Gladiator
3 maanden geleden

Bij Den Haag laten ze een 18 jarig ventje linksback spelen Jonathan Mulder[debutant]

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Kom op West, dat kan beter.
Even zijn doopceel lichten hier.
Dan weten wij ook weer wat.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Nee die 2 broertjes zitten wel op de bank bij DenHaag. Hier de opstelling van DenHaag.
https://twitter.com/ADODenHaag/status/1330489231639252995/photo/1

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Dat werd mij ingeseind, ik moet het eerst nog zien. Zijn 2 broertjes zijn van AZ overgekomen en de jongste mag spelen hoorde ik. Maar eerst zien en dan geloven.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Thanks

D
Rob Laanen
Gladiator
3 maanden geleden

Ik heb de gegevens verstuurd voor de dagpas va Fox. Voorlopig heb ik allen Fox1. Is het bij iemand wel gelukt?

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Heb hetzelfde hier. Is echt kut.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Lekker man, veel plezier bij Zuid 🤣

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Dacht het niet😤

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Haha.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Gisteren schreef iemand een link waar je gratis kunt kijken moet je ff zoeken.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Daar begin ik niet meer aan, Jan. Heb ik een keer gedaan. Daarna kon ik heel mijn pc opnieuw installeren. Maar bedankt voor je tip.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rob Laanen
D
rotterdam[west]
Gladiator
3 maanden geleden

Den Haag zonder Bijen, als ze nu maar niet als wespen gaan steken😁

D
rotterdam[west]
Gladiator
3 maanden geleden

Niet te vroeg juichen ,maar bij winst vanmiddag staan we tiende.

D
Rood en wit
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Ben je vergeten hoe slecht voorgaande partijen waren ? Rkc was een amateur team.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Ben je vergeten dat RKC 6 miljoen heeft ontvangen voor ene Frenkie? Hebben zich echt wel versterkt hoor. Zie ook antwoord Mortenino!

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

RKC speelde 2-2 tegen Zuid en won uit bij Heracles. Het was gewoon een prima overwinning van ons 2 weken terug.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Evengoed staan we tiende bij j een overwinning.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Maar Rood-Wit wilde graag een duimpje geven. die pseudo Spartaan.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Hij steekt dat duimpje maar daar waar de zon niet schijnt. Hij doet net alsof hij de enige is die weet hoe het er bij Sparta aan toe gaat.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Ja hele enge man.

D
Houten Klaas
Gladiator
3 maanden geleden

Niet gek gaan lopen doen nu met de opstelling, Burger en Appie één op één wisselen en verder blijven spelen zoals tegen RKC. Dit moet echt drie punten zijn, dan krijg je adem en sta je voorlopig goed.
Voor Pim, forza Sparta!

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
3 maanden geleden

Een stap naar de middenmoot klinkt heel wat. Op papier is het zo, maar dat lijkt mijn een zeer tijdelijke notering. Reëel gesproken zullen ze die plek volgende week niet meer behouden.
Maar oké winnen betekent wel drie punten en dat is verdomde belangrijk. Ze zullen het op het veld moeten laten zien en dat zonder Harroui. Het wordt dus weer erg spannend.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
3 maanden geleden

Volgende week niet maar de week daarna weer wel.komt goed.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Waarom volgende week niet ?
PSV speelt donderdag ook nog Europees.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

We kunnen iedere wedstrijd winnen Ruud met een beetje geluk nemen we drie punten mee.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Ja zeker nu iedereen fit is op Coremans na.

D
JB
Spangenaar
3 maanden geleden

Hopelijk lukt het om die stap naar de middenmoot te maken. We hebben het bij Sparta al meerdere malen gezien dat ze het in dit soort wedstrijden lieten afweten. Een mooie gelegenheid om met die Spartaanse traditie te breken.

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

uit het niets is daar broertje 3: Leroy
Is ie goed?
Ik heb 6-2 voorspeld.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Was het niet neefje Lerin?

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Nee broer heet Daros

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Doe je dat met dobbelstenen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Komt er bij jou nog wel eens iets zinnigs vandaan Kasteelheer

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Begin je nu ook al op jezelf te reageren?

D
Brandweer1
Gladiator
3 maanden geleden

Kom op Sparta bij winst staan we 10e en we hebben bijna alle topploegen al gehad.

D
Jan
Gladiator
3 maanden geleden

Ik zou Fortuna zeker nog niet afschrijven verder denk ik dat als je vandaag wint we een goeie stap kunnen zetten naar een positie wat rust brengt. Bij verlies zitten we weer in de shit

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Ben bang dat Feyenoord Fortuna weer aan 3 punten gaat helpen.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Feyenoord heeft al een jaar niet verloren, dus statistisch komt een nederlaag steeds dichterbij. Maar waarom zou dat vandaag zijn?

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Ja Hemmie,maar je kent Feijenoord toch, die zullen Sparta niet helpen. Maar goed,Sparta moet het zelf doen, WINNEN!!

D
Fan
Spangenaar
3 maanden geleden

Voor Pim!
[Met de instelling van Pim is winst geen probleem….]

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Fan
D
Sunny
Spartaantje
3 maanden geleden

Scheelt natuurlijk een slok op een borrel dat Harroui niet meespeelt.
De enige creatieve speler die wij hebben. Aanvallend komen wij zo veel tekort.
Heb vaak genoeg hier geschreven dat van Stee een snelle en creatieve aanvaller had moeten halen na het vertrek van Rahye.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

Thy vind ik ook echt goed heeft ook creatieve momenten.
En het wordt tijd voor een goede kopbal-goal uit corner

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
3 maanden geleden

Vanaf de eerste minuut er vol tegen aan knallen, en de volle buit op het Kasteel houden!
Kom op Spartanen en breng de strijd die Pim bij ons elke wedstrijd speelde!

D
Hemmie
Spartaantje
3 maanden geleden

Voor Sparta is dit seizoen elk punt en dus elke wedstrijd belangrijk. Er bovenop vliegen, zou ik zeggen, bij de strot grijpen en niet meer loslaten. ADO heeft een zo mogelijk nog zwakkere selectie dan wij. Vooral verdedigend is het zonder Peet Beijen heel kwetsbaar. Daar kun je alleen van profiteren als je aanvalt. En niet al te gecontroleerd alstublieft.

D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Ik hoop en verwacht een overwinning.
Maar hopelijk heeft Fräser wel geleerd van de wedstrijd tegen RKC.
Ga aub bij een voorsprong niet alleen verdedigen in dat afschuwelijke 5-3-2 systeem.
Verder ben ik benieuwd, hoe Sparta het spel gaat en kan maken.
Hoe dan ook alleen een overwinning telt

D
Mortenino
Spangenaar
3 maanden geleden

Never change a winning team wat mij betreft of in dit geval winning system. Balen dat Appie er niet bij is maar ik zou hem dan vervangen voor Burger of Laros en niet weer het systeem veranderen aangezien dat tegen RKC vrij goed ging. Engels en Kharchouch kunnen beide geen hele wedstrijd spelen dus breng die gewoon als de wedstrijd op slot zit en niet vanaf het begin.

Okoye
Abels Vriends Heylen Pinto
Auassar Burger
Mijnans Smeets Deroy
Thy

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Mortenino
D
Danny T.
Spartaantje
3 maanden geleden

Tegen RKC was het best aardig. Ik zeg zelfde systeem

D
Gladiator
3 maanden geleden

Geen genade en nekken die Ooievaar.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Zo is dat en mochten we verliezen, dan is er fraude gepleegd.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Die chinezen doen iedere wedstrijd aan matchfixing dus het zou mij niet verbazen.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

En we laten de doelpunten hertellen…

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Hemmie