RKC – Sparta. Een zeer belangrijk duel. Bij winst stijgt Sparta boven de beruchte streep. Verliest onze club, dan zakken we naar plek 18. Al met al zaak om in Waalwijk de eerste driepunter van het seizoen te pakken!

RKC – Sparta, 7 november 2020, aanvang 21:00 uur. Ingmar Oosterom is de scheidsrechter van dienst. Peter van Dongen en Rien Koopma vlaggen. Vierde official is het heerschap Dröge.De VAR operator in Zeist luistert naar de naam Alex Bos en hij zal bijgestaan worden door niemand minder dan Kevin Bodde, die trots prijkt met de titel van AVAR. De wedstrijd is te volgen op Radio Rijnmond en wordt uitgezonden op Fox Sports 1.

De eerste overwinning van het seizoen?

Sparta won nog niet dit seizoen. Onze club is ook al uitgeschakeld in de beker. Als we vandaag verliezen in Waalwijk, dan zakt Sparta naar plek 18 met 5 punten achterstand op het nietige RKC, dat alleen maar nog in de eredivisie speelt dankzij een virusje dat met de naam COVID-19 door het leven gaat. Dan gaat de Spartaanse alarmfase wel in. Een ouderwetse rood-witte crisissfeer dreigt. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Als Sparta wint, dan verdubbelen we opeens het puntenaantal en staan we vanavond boven de streep. Opportunistisch allemaal, maar zo werkt het. Om het potje als cruciaal te bestempelen gaat wat ver. Maar het zou met een vrij weekend voor de deur wel ontzettend lekker zijn om te winnen en zo wat rust en vertrouwen te krijgen rondom de club.

Henk en Utrecht

Henk Fraser verlengde dit seizoen nog zijn contract, maar staat volgens De Telegraaf en het Algemeen Dagblad in de belangstelling van FC Utrecht. Ook andere namen (o.a. Mark van Bommel) zijn in De Geruchtenmachine beland. Maar als Utrecht interesse heeft in Henk, heeft Henk ook wel interesse in Utrecht, zoveel is wel duidelijk. Hij is op te halen voor een gelimiteerde transfersom en dat geld kan Sparta in deze moeilijke tijden ook wel weer gebruiken. Misschien zit Fraser tegen RKC dus wel voor het laatst op de Sparta-bank. En misschien ook wel niet. Sparta is altijd groter dan de zittende trainer, dus ook als hij weggaat komt er wel weer een oplossing. Eerst maar eens drie punten ophalen in Waalwijk.

RKC probeert herkansing te pakken

RKC donderde vorig seizoen van de ranglijst af en heeft veruit de laagste begroting van alle eredivisieploegen. De club had natuurlijk moeten degraderen, maar werd gered door het coronavirus en de KNVB en probeert dit seizoen ‘de herkansing’ met beide handen aan te grijpen. En de ploeg van Fred Grim is aardig bezig. Dat RKC  met vijf punten op de dertiende plaats staat is boven verwachting. Met een thuiswedstrijd tegen concurrent Sparta op bezoek is er opeens veel vertrouwen in Waalwijk op een echt mooie competitiestart.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen stonden Sparta en RKC ook al tegenover elkaar. Ook toen werd er gespeeld in Waalwijk. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, Bart Vriends was trefzeker namens onze club.

Bij RKC zien we een oude bekende terug. Finn Stokkers speelde in de jeugd van Sparta en ‘hij speelde 43 competitiewedstrijden in het eerste van Sparta. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij en scoorde hij bij zijn profdebuut binnen een paar minuten als invaller tegen FC Den Bosch (7-1). Het is voor het eerst dat hij tegen Sparta speelt in competitieverband. Aan het begin van het seizoen speelde hij overigens nog voor NAC. Maar NAC en RKC ruilden Stokkers en Bilate. Bilate is nu vaste bankzitter bij NAZ. Stokkers zit op de bank bij RKC. Helemaal ten onrechte dat Sparta deze spelers destijds heeft laten gaan is het niet, gezien hun moeizame carrière.

RKC

Opvallend. Voor het eerst sinds de zomer van 2019 treft RKC een team treft dat lager geklasseerd staat op de ranglijst. Dat dat Sparta is zegt ook veel over de matige competitie start van onze club. Bij winst op Sparta mogen de Waalwijkers zelfs gaan flirten met het linkerrijtje. Aan Sparta zaak om dat te voorkomen, want RKC is uiteindelijk wel één van de ploegen die we onder ons moeten zien te krijgen en houden. Fred Grim is de man die de assistent van Dick Advocaat was toen Sparta degradeerde. Hij was graag hoofdtrainer geworden bij onze club. Hij was er zelfs al een beetje vanuit gegaan. Maar Henk koos voor Henk. Fred boos. En heeft Fred lang dwars gezeten, want hij is er lang nog in interviews op terug gekomen. Ach ja, de profwereld is hard.

Fred kan niet beschikken over de geblesseerde Sylla Sow. Waarschijnlijk zal Ola John hem vervangen. Best een grote naam uit het verleden natuurlijk, al zegt dat niet veel. Lennerd Daneels is de andere optie, maar waarschijnlijk mag Daneels de bank warm houden. Ook Stokkers begint op de bank; hij ziet Damascan op ‘zijn’ plek in de basis staan.

Vermoedelijke opstelling RKC: Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Wouters, Olsak, Anita, Tahiri, Ngonge, Damascan, John

Sparta

Coremans, Engels, Kharchouk en Gravenberch zijn afwezig vanwege blessures. Veel problemen voorin dus. De kans dat Emegha gaat starten is dan ook groter. Fraser uitte veel kritiek op de verdediging en overwoog afgelopen week om (tegen het 4-3-3 van RKC) weer te gaan spelen in een 4-4-2 opstelling. Zoals gebruikelijk wil onze trainert niet veel kwijt over de opstelling, maar als hij daadwerkelijk 4-4-2 gaat spelen zou dit weleens ten koste kunnen gaan van Bart Vriends, die al weken hopeloos uit vorm is. Ook Abels moet vrezen voor zijn plek nu Fortes weer helemaal fit is. Op het middenveld keert Auassar terug in de basis na een schorsing. Smeets maakt onderdeel uit van de selectie. Fraser heeft aangegeven hem het liefste in de basis op te willen stellen, maar of dat qua fitheid verantwoord is, is nog niet duidelijk. Als Smeets niet speelt, zal Duarte in beeld komen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Fortes, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Harroui, Auassar, Smeets, Mijnans, Thy, Emegha

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
412 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerco
Spangenaar
3 maanden geleden

We gaan Europa in
Thy rules

D
Gladiator
3 maanden geleden

Uitstekende scheidsrechter…zoon van Bas Nijhuis?
Prima pot gespeeld…..maar we komen onnodig in de problemen door het wisselen van Henk en dan gaan we weer achteruit lopen.
Blijf gewoon voetballen.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Ja bizar de angst regeert bij HF, als je Beugelsdijk inbrengt weet je dat het voetbal technisch afgelopen, hij roust elke bal blind weg bepaald geen rust uitstralen met Burger erbij krijg je veel meer rust en balbezit

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Die wissel vond ik ook niet slim.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Eens, alleen wel foutje dat hij bij die goal van Vriends affluit.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Laten we nou niet klagen.
Dat moment met Auassar had zomaar een pingel kunnen zijn en Vriends kwam ook goed weg.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Klopt helemaal Ton.
Zo onnodig om in de problemen te komen.
Geen kans weggegeven en dan ga je weer onnodig de problemen opzoeken.

D
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja…..toch angst hé. Verdedigend stond het prima. Helemaal niet nodig overschakelen naar 5 verdedigers. Het liep goed af…maar je roept het gevaar zo over jezelf af. Zo zonde en onnodig.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Semper
3 maanden geleden

Geen angst maar op zeker spelen. Deze pot winnen was zo belangrijk.

D
Henk Valk
Spartaantje
3 maanden geleden

Van harte Spartanen ,dit zal ons goed doen iets meer lucht dit hadden we echt nodig.

D
JB
Spangenaar
3 maanden geleden

Blij met de 3 punten. Daar is alles mee gezegd. Het was weer heel matig wat Sparta liet zien. Veel verkeerde keuzes in de wedstrijd, aanvallend onmachtig en slordig. Speel deze wedstrijd op een hoger niveau en je staat bij rust ruim voor tegen een zeer zwak RKC. Er moet nog heel wat gebeuren.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Echt flauwekul wat je schrijft. Het beste spel tot nu toe in deze competitie.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Heb jij wel gekeken?
Sparta was heer en meester.
Prima combinaties en heel veel strijd, waarbij de duels ook nog vrijwel altijd gewonnen werden.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Volgens mij ben jij een beetje in de war door de overwinning. Prima combinaties heb ik zelden gezien, wel veel onnodig balverlies van Sparta. Met meer prima combinaties zit je tegen dit zwakke RKC niet tot in de 91e minuut te wachten op de beslissing.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
3 maanden geleden

Pfff echt zo blij. Zat te schelden voor de tv. Ze hadden veel eerder die 0-2 moeten maken. Het ontbrak aan overzicht.

Gelukkig valt ie alsnog. Heerlijke 3 punter. En dik verdiend ook, we waren veel beter.

Wat een heerlijke goal btw ( 0-1), fantastische voorzet, maar ook een geweldige kopstoot. Ik ben echt fan van Thy

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Peter Bonnier
D
Klaas84
Spartaantje
3 maanden geleden

Arjan van der laan is terug in een ander lichaam: Mijnans

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Klaas84
3 maanden geleden

Wel wat creatievere versie. 😃
Een echte linkspoot. Heerlijk!

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  Cap
3 maanden geleden

Klopt… hij heeft ook iets van boulhari..

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Klaas84
3 maanden geleden

Goed hé? Ik ben echt fan van hem.

D
King P88gba
Gladiator
3 maanden geleden

Gefeliciteerd Spartanen! Gelukkig heeft Gudde RKC en ADO in de eredivisie gelaten. Dolblij met de punten maar RKC kan er natuurlijk helemaal niks van. Net als ADO trouwens.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Ach ja, anders hadden we Cambuur en de Graafschap weer wegkunnen spelen…

Gerco
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Jij lult maar wat, net als iedereen
Maar nu geen hosanna doen hoor

D
Prins
Spangenaar
3 maanden geleden

BIER EN WHISKY!

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Prins
3 maanden geleden

Is dat alles…?

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Mijnans de absolute uitblinker.
Abels erg goed en ook Smeets gelukkig op de weg terug.

D
Houten Klaas
Gladiator
3 maanden geleden

Prima overwinning dit! Vond het veldspel echt prima, je moet alleen echt eerder een goal maken (en ook eerder de wedstrijd beslissen). Daarnaast de wissel van Beugelsdijk echt niet handig, gewoon direct Burger brengen in zijn plaats en blijven voetballen.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
3 maanden geleden

Was weer wissel van de angst, met Burger heb je nog meer voetbal in je team

D
Wolf
Gladiator
3 maanden geleden

Een redelijke wedstrijd van Sparta, heel belangrijke punten.

Pinto een goede wedstrijd, Smeets en Auassar gaven rust. Goede Mijnands en mooie goal van Thy.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Wolf
3 maanden geleden

Abels hoort ook in dit rijtje hoor.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Was samen met Mijnans de uitblinker bij Sparta.

D
Fonzy
Spangenaar
3 maanden geleden

Er zullen er een aantal niet blij zijn met deze overwinning want nu blijft Henk.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Fonzy
3 maanden geleden

Dat zijn een paar bejaarden die de hele dag niks anders te doen hebben dan een beetje afgeven op de trainer. Zij staan niet voor de supporters van Sparta.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Kost je een minnetje want dit soort teksten slaan nergens op omdat iemand een andere mening heeft over de trainer. Persoonlijk vind ik het een misselijk makende reactie.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Jan geef hem effe zijn podium joh.
Hij vergeet wel even dat Fraser vandaag laat spelen zoals die bejaarden het hem al weken influisteren.
Okoye op doel, Fortes eruit, 4 verdedigers, Deroy en Thy voorin roepen we al vanaf het begin.
Nadat hij overging op 3 cv’s werd het weer lastig.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Zou best weleens kunnen ja.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Fonzy
3 maanden geleden

Utrecht zal nog harder aan hem gaan trekken.
Laat maar lekker gaan.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Gaan we Grimm zeker halen.

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

3 fantastische reddingen van Okoye!
Die houdt je in de wedstrijd.
Daarvoor was elke kans van tegenstander een doelpunt tegen

D
Aad Noniem
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Eens. Niet enorm veel te doen gehad, maar wanneer nodig stond hij goed op zn plek. Vooral bij die bal in de korte hoek.

D
Brandweer1
Gladiator
3 maanden geleden

En nu winnen van ADO en we staan in de middenmoot.

#wegaanEuropain

D
Sassem
Spartaantje
3 maanden geleden

Lekker hoor 🎉

D
RWGladiator
Gladiator
3 maanden geleden

Voor mij, man of the match, ABELS!!
Foutloos gespeeld en goed in de passing.
Nooit gedacht dit ooit te kunnen zeggen.

D
Klaas84
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

Ik ben ook altijd kritisch op hem geweest, maar hij speelt de laatste tijd uitstekend! Dat mag dan ook zeker benoemd worden!

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
3 maanden geleden

What the f… is Smeets z’n probleem met Jalink na die 0-2?? Heb het beeld net 3x terug gespoeld, maar ziet er niet relaxed uit …

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Afdeling Schiphol
3 maanden geleden

Ik ook net 3x terug gekeken.
Wat probeer jij nouman?
Niets mis daar

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Volgens mij was hij dolblij. Snap niet wat hij bedoelt.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Hij roept wat naar Jalink en is echt enorm gefrustreerd of boos, geen blije kop bij Smeets hoor.

D
Prins
Spangenaar
Je reactie op  Afdeling Schiphol
3 maanden geleden

Dat miste ik even. Wat gebeurde er?

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Prins
3 maanden geleden

Iedereen van de staf staat de 0-2 te vieren en Smeets zegt met een enorm boze kop iets tegen Jalink en loopt dan kwaad weg. Jalink kijkt nog wel verwonderd daarna.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Afdeling Schiphol
Nico Pijpers
3 maanden geleden

Ja hoor 2nul war beheerst van Harraoui al had die hier voor nog wel 2kunnen maken ..
De nodige punten zijn binnen.

D
Koen Heijden
Spangenaar
3 maanden geleden

Super fijn dit! En ook heel terecht! Sparta was de hele wedstrijd beter!

D
Molon Lawe
Spartaantje
3 maanden geleden

Wat een blinde mol die Emega

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
3 maanden geleden

Jij bent echt nergens meer positief over hé?
Zonde man. Geniet gewoon!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Ik snap hem wel een beetje. Maar die jongen is pas 17 jaar en door hem minuten te geven leert hij veel.

D
Mari van Wijk
Spartaantje
3 maanden geleden

En ook Emegha is te zelfzuchtig

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

Haraoui, nu 4,5 miljoen…

D
Dodo0
Spartaantje
3 maanden geleden

Hehe, lekker hoor!

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

Jahaaaaa!!!

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Wat komt Fraser hier goed weg.
Wat een angsthaas is het toch.

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Nog effe wachten en hij is weg!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
3 maanden geleden

Fraser gaat niet weg en gelukkig is hij lerende.
Jammer dat hij in een wedstrijd waar je achterin nog geen kans hebt weggegeven weer die extra verdediger erin brengt waardoor het toch nog lastig wordt.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Het werd helemaal niet lastig na de wissel. Integendeel.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik vond dit toch echt wel een goeie wissel Heylen speelt niet best en liet Vriends twee keer achter elkaar in de steek. Rkc was Sparta aan het open trekken omdat Smeets niet meer verdedigde.’wel goed dat Emegha er nog in kwam.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Was prima, en Tommy geeft prachtige bal op Deroy, die assist geeft op Appie.
Dat naast die andere ballen die Tommy “gewoon” ff wegroeit!
Datgene wat Mattheij vorig jaar deed…

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Ik heb niets tegen Beugelsdijk hoor maar wel tegen dat terugvallen op 5 verdedigers terwijl je nog geen echte kans hebt weggegeven.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Komop man! Nu alsnog bezig blijven?

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Het is toch zo.
De verdediging stond als een huis en je was heer en meester. Na het inbrengen van Beugelsdijk was het billenknijpen.
En doordat je Smeets eruit haalde kwam elke bal direct terug naar de Sparta defensie.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Als Fraser niet wisselt en het wordt 1-1, dan haal je hem weer onderuit met het feit dat hij nu wel met 3 cv had moeten eindigen enz.
Kom op joh, geniet!
Overigens een fantastische voorassen van Tommy op Deroy….!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Lees de reacties hier eens na vanaf het moment dat Beugelsdijk erin kwam. Iedereen zat billen te knijpen.
Je speelt gewoon een prima pot tot de wissel.

D
Brandweer1
Gladiator
3 maanden geleden

Jaaaaaahahahahahahahaaaaaaaaaa

We staan 13e

Geweldig dit ik ben zo enorm blij

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Geweldig hé Brandweer?
En wat een inzet.
En wat een spelvreugde! 😉

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Absoluut. Ik heb genoten.

D
Prins
Spangenaar
3 maanden geleden

En daarom laat je Harroui staan

D
De Titanic....
Gladiator
3 maanden geleden

Lekker…

D
Ron Essen
Gladiator
3 maanden geleden

Yes. Pfff 3 punten

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Jammerofzo?
kom op man!

D
JB
Spangenaar
3 maanden geleden

0-2

D
Houten Klaas
Gladiator
3 maanden geleden

Yesssss! Drie punten!

D
Jan
Gladiator
3 maanden geleden

Appie appie appie

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

ja rustug Jan ik weet het…

D
Prins
Spangenaar
3 maanden geleden

JAAAAAAAAAAA!

D
Mari van Wijk
Spartaantje
3 maanden geleden

2-0

D
Mari van Wijk
Spartaantje
3 maanden geleden

Ze toveren nog 5 minuten uit de hoge hoed