PSV-uit. Tja. Hoe schouw je dat nou voor? Zelfs een Sparta in goeden doen is kansloos in Eindhoven. En dit Sparta is nou niet echt in goeden doen. De laatste overwinning in Eindhoven dateert uit 1995 (1-2, Van der Laan en Dennis de Nooijer scoorden voor Sparta). Onder Adelaar in 2010 pakten we een punt (1-1, goal Poepon in de laatste minuut), voor de rest is het nederlagen troef. Saillant detail: De laatste 3 edities van PSV – Sparta eindigden in 1-0. Nog saillanter: We hebben ruim 10 jaar gedaan over deze 3 edities. U leest het goed; Sinds de genoemde 1-1 onder Adelaar speelden we slechts 3 keer in Eindhoven. Toont wederom aan hoe vaak en hoelang we op het tweede niveau geacteerd hebben te laatste jaren.

Zondagavond…..

PSV – Sparta wordt gespeeld op zondagavond 3 oktober, 20:00. Ook dat leest u goed. Er worden dit seizoen 17 wedstrijden op zondagavond gespeeld en PSV – Sparta is er één van. Volgens de KNVB om “clubs te faciliteren die komend seizoen Europees voetbal spelen”. Matthijs Keuning, de voorzitter van Supporterscollectief Nederland, is duidelijk in zijn mening; “Supporters hebben zich vorig jaar nog massaal uitgesproken tegen voetballen op zondagavond. Clubs gaan nu bewust in tegen die wens. Ze zeggen supporters belangrijk te vinden, maar laten hiermee het tegendeel zien”. Toch zijn er alsnog zo’n 175 Spartanen die de overtocht naar de Lichtstad wagen. Hulde aan deze helden, want leuk wordt het vanavond natuurlijk niet.

Wedstrijd volgen?

Voor de thuisblijvers is er natuurlijk het fantastische ESPN en het nog fantastischere Rijnmond. De wedstrijd wordt in kleur uitgezonden op ESPN 1 en Rijnmond doet een wervelend radioverslag op Rijnmond 1. Wij raden voor deze wedstrijd echter het medium Internet aan. Bijvoorbeeld https://www.nu.nl/scorebord.html. Minder ergernis. Gewoon een oplopend tellertje bij PSV en een tellertje wat op 0 blijft staan bij Sparta. Wilt u echt old-skool gaan, pak dan Teletekst pagina 819. Of u gaat voor het medium Schrijvende Pers. Maandagochtend pakt u de krant van de mat en leest daarin direct hoeveel keer PSV gescoord heeft! Goed voor de bloeddruk. En dan kunt u deze avond iets leukers gaan doen. Op RTL 7 wordt een Bond-film uitgezonden. Of u doet nostalgisch en haalt een spel uit de mottenbollen uit de tijd dat Sparta nog weleens won bij PSV. Gezellig, met de familie om de keukentafel en dan Levensweg spelen. Of Mens-Erger-Je-Niet.

Arbitrage

De arbitrage vanavond is een zeskoppig team. Sander van der Eijk heeft de leiding. Sander was 4 jaar oud toen Sparta voor het laatst won in Eindhoven. Loopvermogen en fysieke conditie noemt hijzelf als zijn sterkste punten. Best handig voor een scheids. De vlaggers zijn Stefan de Groot en Freek Vandeursen. Stefan staat het liefst niet in het middelpunt en vindt zichzelf een dienende persoonlijkheid. Dat past wel bij een grensrechter. Over Freek konden we niks vinden. Pillenboer Robin Gansner is de vierde man. Kevin Blom is de VAR. Over Kevin schrijven we niets lelijks, die floot gewoon lekker in Doetinchem toen we promoveerden. Wel heeft Kevin nog een assistent nodig om koffie te halen (Kevin is aan de buis gekluisterd), dat is bij deze wedstrijd de internationaal gelouwerde Hessel Steegstra. Geen grap, Hessel was assistent van Makkelie op het EK. Komt wel goed met die VAR en AVAR.

Slechte start

Waar het niet goed mee komt is Sparta. Met 6 uit 7 is de competitiestart nog niet eens heel dramatisch, maar dat is natuurlijk scorebordjournalistiek. Als we iets verder kijken dan ziet het er niet best uit. Eén overwinninkje. En drie keer verloren en drie keer gelijk. Terwijl we toch al een aantal concurrenten gehad hebben. Kroon op deze fraaie competitiestart was de kansloze 0-4 tegen Cambuur vorige week. Aan Henk om de boel om te draaien. Maar Henk zeurt vooral dat het overleven is tot de winterstop. Natuurlijk, Henk heeft Henk niet echt geholpen afgelopen zomer. De nieuwelingen brengen nog niet wat we ervan verwacht hadden. Maar aan de andere kant, tegen Cambuur stond er best een redelijk elftal wat echt niet zoveel verschilde ten opzicht van vorig seizoen. Als je er dan met 0-4 afgaat is er meer aan de hand. Hetzelfde geld voor de dramatische wedstrijden die we in Deventer en Zwolle afleverden. Tuurlijk, we hebben niet echt doorgepakt deze zomer. Maar alsnog moet het met deze selectie mogelijk zijn om meer te brengen tegen directe concurrenten. Dat hebben we nagelaten en daar gaan we nu (met het komende zware programma) de prijs voor betalen.

PSV

Moeten we nog iets schrijven over PSV? Eigenlijk interesseert die club ons helemaal niets. Noni Madueke en Davy Pröpper missen het duel met Sparta wegens lichte blessures. Ze hebben een Duitse coach met een Duitse naam. Benjamin van Leer, Dirk Abels, Frank Kooiman en Henk Fräser hebben een verleden bij de club uit Eindhoven.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel, Mwene, Ramalho, Obispo, Max, Sangaré, Boscagli, Vertessen, Götze, Gakpo, Zahavi

Sparta

En Sparta dan? Tsja. We missen Meijers vanwege zijn oliedomme actie tegen Cambuur. En we missen Pinto, vanwege een pietluttige tuchtcommisie. De schade beperkt houden is het devies.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Jans, Auassar, Smeets, Osman, Mijnans, Thy, Van Crooij

Abonneer
Abonneren op
358 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties