Zwolle heeft 0 punten uit 3 wedstrijden. Sparta heeft 7 punten uit 3 potjes. Na De Graafschap-thuis dachten velen dat Sparta nog een jaar eerste divisie zou spelen. Vandaag zien velen Sparta als de grote favoriet. En omdat wij als ITWM nooit te beroerd zijn eens wat 17e eeuwse dichters aan te halen: het kan verkeren.


PEC Zwolle – Sparta, zondag 25 augustus, aanvang 16:45 uur. Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter van dienst. Erwin Zeinstra en Rob van der Ven vlaggen. Vierde official is het heerschap Alex Bos. Richard Martens is de VAR en zondag speelt Johan Balder de rol van zijn leven als AVAR.

Er zullen ruim 350 Spartanen in het uitvak zitten. Zeker geen slecht aantal voor Zwolle-uit, maar dat waren er zeker meer dan 400 geweest als er meer kaarten voor eigen vervoer waren geweest. Er waren maar 225 kaarten voor de autocombi beschikbaar. Deze vlogen als warme broodjes over de toonbank. Jammer dat er vanuit Zwolle zoveel restricties worden opgelegd aan mensen die graag met eigen vervoer naar een wedstrijd reizen – en daar zijn er nogal wat van onder Spartanen. De bussen vertrekken om 14:00 uur vanaf het supportershome.Stress in Zwolle, kansen voor Sparta

Sparta heeft 7 punten uit drie wedstrijden. Het was 32 jaar geleden -terug dus naar 1987 !- dat Sparta net zo’n goede start had in de eredivisie. Maar het kan vandaag nog mooier worden. (Alleen) bij winst zal Sparta in punten aan kop van staan, of de koppositie in punten delen met FC Utrecht. Kijk, dat is natuurlijk een mooi doel voor vandaag!

Henk Fraser gaf aan dat ‘we’ wel realistisch moeten blijven. Henk moet niet overdrijven, ‘we’ moeten helemaal niets. Je mag ten slotte best dromen over Sparta als Leicester aan de Schie. Maar ach, we mogen ook best realistisch zijn. Als we uit in Zwolle een puntje halen en op 8 uit 4 komen is dat ook gewoon goed. Sterker nog, verliezen zou objectief gezien helemaal niet gek zijn, gezien wat beide clubs de laatste jaren gepresteerd hebben. Al is ‘de laatste jaren’ een koe in zijn kont kijken. Er liggen op deze heerlijke zomerdag zeker kansen om één punt of zelfs drie punten te halen.

Sparta is natuurlijk In The Winning Mood, terwijl PEC Zwolle in de spreekwoordelijke hoek zit waar de al even spreekwoordelijke klappen vallen.

PEC zal normaal gesproken niet bij de laatste drie eindigen, maar momenteel hebben ze wel problemen, mede omdat diverse potentiële basisspelers geblesseerd zijn (zie hieronder onder het kopje PEC Zwolle). Daarnaast is de vorm er nog niet en met Willem II, FC Utrecht en Vitesse had het gehavende Zwolle best een pittige start. 0 punten uit 3 wedstrijden is het bedroevende tussenresultaat en dat is niet wat men bij de ambitieuze club voor ogen had. Daarom staat de druk er nu volop op bij Zwolle, iets wat onder meer te merken is aan trainer John Stegeman die in zijn interviews de laatste dagen nogal stressvol overkomt.

Als de Zwollenaren verliezen staat die club direct 10 punten achter op een concurrent als ons geliefde Sparta. En je verwacht het niet: maar als Sparta wint dan staan ‘we’ opeens 10 punten voor op PEC Zwolle. ITWM: niet alleen voor uw 17-eeuwse dichters, maar ook voor al uw wiskundige open deuren. Tussendoor zijn we ook bereikbaar voor opmerkingen over Spartaanse voetballers.


Minuut stilte

Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen ter ere van oud-Zwolle spits Leo Koopman. Hij was clubtopscorer aller tijden van Zwolle en overleed afgelopen dinsdag op 84-jarige leeftijd. De PEC-spelers zullen hierom ook rouwbanden dragen.Korte historie

PEC – Sparta werd in de eredivisie 12 keer gespeeld. Drie
keer won Sparta, drie keer won Zwolle, 6 keer eindigde het duel in een
gelijkspel. In het degradatiejaar verloor Sparta met 2-0. Het jaar daarvoor
speelde Sparta in Zwolle de beste wedstrijd van het seizoen, het werd 0-3, met heerlijk
voetbal en Spierings en Brogno als uitblinkers.PEC Zwolle

Stegeman kan nog altijd niet beschikken over de geblesseerden Bram van Polen, Thomas Lam, Mike van Duinen, Vito van Crooij en Yuta Nakayama. Voor Zwolle zijn dat niet de minste spelers. Wel werd Mustafa Saymak deze week teruggehaald naar Zwolle. Hij had een mislukt avontuur en tekende voor 3 jaar in Zwolle. Een prima speler, maar Stegeman doet wat geheimzinnig over zijn inzet, maar is wel duidelijk dat Saymak zeker niet in de basis zal starten en de kans is zelfs groot dat hij niet bij de selectie zit. Al met al treft Sparta Zwolle niet op een al te slecht moment.

Na Vitesse-uit brandde een bijna huilende John Stegeman voor de camera van Fox Sports zijn speler Etiënne Reijnen volledig af. Reijnen had best wat steviger mogen ingrijpen, daar had Stegeman wel gelijk in, maar om hem dan publiekelijk als trainer af te kraken is niet al te handig. De kans is groot dat Reijnen op de bank begint, in dat geval zal Sam Kersten starten. Zwolle heeft met de 17-jarige Jarno Westerman een talent op de bank zitten. Stegeman speelt met de gedachten om hem te laten starten, maar de vraag is of hij het daadwerkelijk aandurft de jongeling nu -in een ploeg die slecht draait- voor de leeuwen te werpen.
Bij Zwolle zal ex-Spartaan Bel Hassani in de basis starten.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Mous, Hamer, Kersten, Dekker, Paal, Clement, Bruns, Flemming, Bel Hassani, Thy, JohnsenSparta

Henk Fraser mist nog steeds de langdurig geblesseerde Suently Alberto. Goede berichten zijn er over Laros Duarte. Hij speelde en trainde de afgelopen weken met een lichte blessure, maar schijnt weer helemaal fit te zijn. Dat zal voor hem niet leiden tot een basisplaats, maar de kans is groot dat hij opnieuw mag invallen en pijnvrij spelen betekent voor hem natuurlijk wel dat hij kan gaan doorgroeien naar een betere vorm.

Fraser heeft geen reden om zijn basiself te wijzigen, maar Ache heeft een lichte blessure. Vandaag wordt pas besloten of hij kan meedoen. Kan Ache niet spelen, dan zal Veldwijk starten tegen zijn oude club. Veldwijk speelde een jaar voor PEC en deed het daar goed met onder meer 14 goals in 36 potjes.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Harroui, Auassar, Smeets, Rayhi, Ache, Dervisoglu

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties