De logo's van NEC Nijmegen en SPARTA ROTTERDAM. Daarmee staan we al voor. Wat lelijk een rood-groen-zwart gestreept schild. En dan zijn we nog mild.

Wederom een wedstrijd op zaterdag. Vorige week traden we nog om 16.30 aan. Prima tijdstip natuurlijk. Na afloop giet je een paar pilseners naar binnen en alsnog ben je op Christelijk tijdstip thuis. Vandaag spelen we dan ineens om 21:00. En ook nog eens uit. Een geluk bij een ongeluk; De Nijmeegse bouwmeesters hebben bij de bouw van het stadion geen rekening gehouden met de uitdijende Arnhemmer. Vorig jaar oktober stortte het uitvak in onder het geweld van hossende Vitesse-supporters. Naar later bleek zit het hele stadion vol met zwakke punten. Dat is provisorisch opgelost maar het uitvak blijft voorlopig gesloten.

Belangrijke weken
Sparta staat momenteel 17e. Dat is plek die goed is voor rechtstreekse degradatie. Toch heeft Sparta momenteel momentum. Naaste concurrenten Willem II en Go Ahead werden op het Kasteel aan de kant gezet. En in Arnhem liggen er drie punten in het verschiet. Desalniettemin breken er cruciale weken aan voor Sparta. Met 20 uit 24 (of 23 uit 25) liggen we nog altijd niet geheel op schema. Een punt (of meer) in Nijmegen zou meer dan welkom zijn in de degradatiestrijd. Want ondanks het heersende optimisme is er natuurlijk nog een lange weg te gaan. De optimist richt zich op de komende wedstrijden tegen Vitesse (nog 6 minuten!), Fortuna en FC Zwolle. Maar Sparta speelt ook gewoon nog tegen Ajax, AZ en FC Twente. Dat zijn wedstrijden waar normaliter weinig te behalen valt, maar in de huidige fase zal er toch ook daar een keer gestunt moeten worden. Of dat gaat lukken is afwachten. Wel zien we momenteel een ploeg die vele malen strijdbaarder is dan voor de winterstop.

NEC Nijmegen
NEC dan. De ploeg uit Nijmegen promoveerde vorig seizoen compleet onverwacht. Na de 7e plek in de reguliere eindstand gaf niemand een cent voor de Nijmegenaren. NEC verraste echter en reeg Almere, Roda en NAC aan de zegekar met promotie als gevolg. Een ook nu verrast NEC. De door kenners bestempelde degradatiekandidaat nummer 1 staat gewoon keurig 10e en is al zo goed als veilig. Aan de hand van trainer Rogier Meijer, routiniers Barreto en Schone en dartelaars Tavsan en Bruijn laat NEC al heel het seizoen prima voetbal zien. Dat ondervonden wij aan den lijve aan het begin van het seizoen. Op het Kasteel werd het 1-1, maar Sparta ploeterde vooral terwijl bij NEC toen al het balletje lekker rondging. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in Nijmegen. De laatste 3 wedstrijden gingen verloren. Het is aan Sparta om daar vier-op-een-rij van te maken.

Sparta
Beugelsdijk maakte een fikse smak vorige week. Supporters hielden hun adem in, maar Tommy bleek (gelukkig) ‘slechts’ een hersenschudding overgehouden te hebben aan zijn onfortuinlijke val. De Hagenees is er dus niet bij vanavond. Ook Verschueren moet nog even wachten. In principe had hij er vandaag natuurlijk weer gewoon bij kunnen zijn, maar door de gestaakte wedstrijd in Arnhem zit zijn schorsing er nog niet op. De verwachting is dat respectievelijk Vriends en Van Mullem bovengenoemde afwezigen zullen vervangen. Verder zal Fraser voorin een keuze moeten maken tussen de geslepen Dalmau of de hardwerkende Thy. Engels heeft zich namelijk onomstreden in de basis geknokt. Wat dat betreft staat de Duitser symbool voor het Sparta wat we de laatste weken zien. Uit geslagen positie jezelf toch terug-knokken blijkt altijd mogelijk.

Update: Verschueren lijkt zijn schorsing WEL uitgezeten te hebben, ondanks dat de wedstrijd tegen Vitesse nog niet uitgespeeld is. Hij zal vermoedelijk de plek van Van Mullem innemen.

Vermoedelijk opstelling Sparta; Okoye, Abels, Auassar, Vriends, Durmisi, Namli, Verschueren, de Kamps, van Crooy, Engels, Dalmau.

Leiding
NEC – Sparta zal onder leiding staan van Jochem Kamphuis. Dobre en Ribbink houden de vlaggetjes vast en heerschap Timmer heeft een bordje met nummertjes. In Zeist zitten Cantineau en Frijn achter een beeldscherm.

Abonneer
Abonneren op
309 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties