Jeroen Rijsdijk als aanvoerder van IJsselmeervogels. Met meer haar ook.

We zijn gewaarschuwd. De buurman van IJsselmeervogels, Spakenburg, won gisteren van Helmond Sport. NAC en Telstar vlogen er uit tegen amateurclubs. Vanavond mogen wij. En laten we nu eindelijk dit seizoen de bekerwedstrijden eens serieus nemen. De beker winnen is nog altijd de korte route naar Europees voetbal.

Onze trainer Jeroen Rijsdijk kent ‘De Rooien’ als geen ander. Hij was er jarenlang speler, een degelijke back, die altijd al met tactiek bezig was. In vier seizoenen tijd werd hij drie keer kampioen (twee keer zaterdagkampioen en 1 keer landskampioen). Daarnaast won onze trainert een keer de Supercup met IJsselmeervogels. Nu komt hij er terug als trainer van de tegenstander. De subtobber Sparta Rotterdam! Gevolgd door vijfhonderd supporters die voor 5 euro (plus een eurootje voor de administratie) in een heus uitvak plaatsnemen om deze kraker (start om 20:00 uur) te gaan aanschouwen. Eerst vooraf een visje eten. Bunschoten-Spakenburg bezoeken. Regen en wind trotseren. Lekker man. 

Voetballen op Dankdag: keuze tussen kerk en voetbalveld

Overigens waren de IJsselmeervogels, die ook wel van een visje houden, helemaal niet blij met deze speeldata. Het is vandaag immers: Dankdag. Een christelijke feestdag om God te danken voor het gewas. Toch verwacht men publiek. De kerk of het voetbalveld is de keuze. Wie toegangskaarten koopt aan de kassa bij IJsselmeervogels betaalt vijf euro. Zowel volwassenen, kinderen als 65+-ers. Wie naar de kerk gaat, doet naar eigen ingeving een donatie in de borre (collectezak). De voorbeschouwer van dienst, met christelijke roots, weet uit ervaring dat op Dankdagen, waarop boeren en vissers letterlijk traditiegetrouw een flinke duit in het zakje doen, de bedragen flink oplopen. 

IJsselmeervogels negen wedstrijden op rij ongeslagen. Sparta, ga er maar aan staan.

Dat de score dat ook maar mag doen. Al mogen we blij zijn met pure winst. Want niemand loopt zomaar over de IJsselmeervogels heen. Ook Sparta niet. De Rooien staan bovenaan. Op de website van de IJsselmeervogels lezen we dat ze ondertussen al 9 wedstrijden op rij ongeslagen zijn, inclusief KNVB-beker. “Afgelopen zaterdag was het DVS’33 uit Ermelo dat aan de zegekar werd gebonden door 2 doelpunten van Robin Eindhoven, die daarmee tekende voor zijn 3e en 4e doelpunt van dit seizoen en zo het in hem gestelde vertrouwen van coach Gert Jan Karsten op de enige juiste manier wist te beantwoorden. Of dit genoeg zal zijn voor een basisplek in de beker tegen Sparta zal woensdagavond gaan blijken. Eén ding is zeker, onze Rooie jongens zullen het Sparta Rotterdam niet makkelijk gaan maken en het zou weleens kunnen gaan spoken op de Westmaat.” 

Olij, Vriends, Van der Kust ernaast? Verschueren geschorst. Wie spelen er?

Hebben we een vermoedelijke opstelling? Nou, nee, of ja: je weet het nooit in bekerwedstrijden. Worden spelers gespaard (zondag spelen we weer een belangrijke pot tegen Almere City thuis, die moet gewonnen worden wil je blijven meedoen in de subtop van de Eredivisie) of ga je op volledige sterkte. Derhalve komen we tot deze fantasieopstelling:

D. Van Crooij, Bakari, Meissen, Velthuis, Warmerdam, De Guzman, Kitolano, Metinho, Brym, Lauritsen en Van Wageningen.   

De wedstrijd begint woensdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Deze ervaren scheidsrechter wordt geassisteerd door de heer Roy de Nas en de heer Bas van Dongen uit Zaltbommel. Heerschap Rick Sturm (het gaat gelukkig pas morgen stormen) is aangesteld als vierde official. Varren? Daar doen we nu even niet aan.

Alcohol zit ons in ’t bloed, bij neerlaag of victorie, in voor- of tegenspoed

Nog even dit: vanaf een half uur voor de wedstrijd tot het eindsignaal mag er geen alcohol worden geschonken op het sportpark. Even dimmen dus Spartanen. Tijdens de wedstrijd een chocomelletje. Na afloop weer een pils op de overwinning. Niet aanwezig in Spakenburg? Het duel wordt gevolgd op ESPN 4. Of volg een liveverslag op X, via het account van de IJsselmeervogels. Schitterende club hoor.

Abonneer
Abonneren op
189 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties