Affiche Sparta - GAE

In januari hadden we tig wedstrijden om 21:00 uur. Vorige week was het 20:00 tegen de Duitse grens. Vandaag zowaar 12:15 uur op Het kasteel. De biologische klok van de Spartaanse voetbal supporters heeft heel wat te duren. Het zou fijn zijn als Jeroen Manschot een ‘aan het begin van de middag mens is’. Effe gewoon goed fluiten en de supporter op de tribune geen ergernis bezorgen. Go for it Jeroen! De arbiter krijgt assistentie van de heren Van Dongen en Frijn. De vierde official op Het Kasteel is het heerschap Vereijken. De VAR Ingmar Oostrom. Hij wordt in Zeist geassisteerd door AVAR de heer Kucukerbir.

Het potje is uitverkocht. En het begin dus om 12:15 uur al!!

Veilig of zelfs al meer punten dan vorig seizoen?

Vaak wordt gezegd dat je 1 punt per wedstrijd moet halen om jezelf veilig te spelen. Dat is niet waar. Historisch bezien bleek 34 punten een paar keer al niet genoeg. Vraag het Heracles. 35 punten, die heb je nodig om jezelf veilig te spelen. De geschiedenis vertelt ons dat je met 35 punten nooit bij de laatste drie eindigt. Vandaag een punt tegen Go Ahead en we zijn veilig! Natuurlijk gaat onze club het dit jaar redden. Maar om na 21 wedstrijden al definitief veilig te zijn; het zou een moment zijn om even bij stil te staan!

Bij winst op Go Ahead komt onze club op 37 punten. 2 meer dan volgend jaar. Lukt het Sparta om vandaag zichzelf veilig te spelen of zelfs al meer punten te krijgen dan vorig seizoen? Dat zou een prestatie van formaat zijn!

We willen meer en dus is het tijd voor winst

Voor het laatste verloor Sparta in oktober. 9 wedstrijden op rij ongeslagen. 10 keer de 0 gehouden. Al 34 punten uit 20 wedstrijden. Vrij bizar. Het voetbal is de laatste weken duidelijk minder, maar Sparta blijft strijdend en bikkelend overeind.

De aanvallen op onze subtoppositie wist Sparta af te slaan. RKC, NEC en Fortuna waren concurrenten. We wisten niet te winnen. Maar we verloren ook niet. Het gat blijft comfortabel en zo bezien verliepen de laatste weken goed. Onze voornaamste concurrenten blijven Utrecht en Heerenveen. Vooraf zou je zoiets als supporter geweldig vinden. Maar nu het realiteit is, willen het succes niet alleen proeven, maar ook verzilveren. Plek 5, 6 en 7 geeft zeker recht op deelname aan de play-offs. Plek 8 mogelijk ook, als het een beetje gunstig valt in de beker. Ondanks dat de statistieken geweldig zijn zou het mislopen van de play-offs inmiddels wel een teleurstelling zijn. Volgende week Ajax-uit: das geen makkie. Daarom wordt het tijd om eindelijk weer eens te winnen! Go Ahead-thuis is daar de uitgelezen mogelijkheid voor.

Historie

29 potjes op Het Kasteel tussen Sparta en Go Ahead. De Deventenaren worden er slechts één! In 1995 verloor Sparta voor het laatst thuis van Go Ahead. In de negen edities die daarna nog in Spangen werden afgewerkt won Sparta er acht. Vorig jaar werd het 1-0. Weet u nog, de goal van Auassar? Lauritsen heeft goede herinneringen aan Go Ahead. Hij maakte in Deventer zijn eerste goal voor onze club en bracht daarmee Sparta de winst. Lauritsen heeft wel weer zin in een goaltje. Gaat hij Go Ahead vandaag de spreekwoordelijke Adelaar-nek omdraaien?

Sparta

Vorige week was in de voorbeschouwing nog te lezen dat een 5-sterren crypto makkelijker was op te lossen dan te voorspellen wie er voor Sparta aan de strijd zou beginnen.. De voorbeschouwer van dienst klopt zich niet graag op de borst, maar de crypto werd opgelost. Steijn volgde ITWM en kwam met dezelfde namen op de proppen als op deze site te lezen was. Dat betekent dat met Namli voorin en De Guzman op het middenveld de vervangers voor Mijnans gevonden was. Achterin kreeg -bij afwezigheid van Vriends- Abels de voorkeur boven Eerdhuizen en Meissen. Het zal vandaag tegen Go Ahead niet anders zijn.

Vriends is nog steeds geblesseerd en dat zal nog een paar weekjes duren. Maar Saito herstelt sneller dan verwacht. Hij kan mogelijk vandaag al in actie komen tegen Go Ahead. Maar dat wordt dan last-minute besloten. Zo niet, dan zit hij tegen Ajax weer bij de selectie. Saito zal niet in de basis starten, dus de 11 van Steijn zijn vrijwel zeker de volgende mannen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Sambo, Abels, Auassar, Pinto, De Guzman, Kitolano, Verschueren, Namli, Lauritsen, Van Crooij

Go Ahead

Go Ahead gaat voor de eerder in deze voorbeschouwing genoemde 35 punten. Dat moet kunnen, ze hebben er al 22 uit 20. Toch kan het nog mis gaan met de club uit Deventer. De selectie lijkt minder stabiel dan vorig seizoen. Dit kalenderjaar waren er vier wedstrijden zonder zege, toen Go Ahead vorige week won van NEC (daarvoor werd drie keer verloren). Go Ahead won thuis, in de altijd sfeervolle Adelaarshorst, maar heeft uit meer moeite. Maar in de beker ging het daarna weer mis. ADO gooide Go Ahead uit de beker. Overigens had Go Ahead daarbij wel wat pech, maar toch, er uit gegooid worden door een matig ADO; dat zou niet mogen gebeuren. Anderszijds: The Eagles kunnen zich vanaf nu zich volledig focussen op lijfsbehoud.

Go Ahead heeft wat problemen. Ze missen Edvardsen en Kuipers vanwege blessure. Willumsson en Llansana zijn onzeker. Wel zullen we ex-Spartaan Fin Stokkers in de basis zullen zien staan


Vermoedelijke opstelling Go Ahead: De Lange, Deijl, Amofa, Idzes, Oppegard, Adekanye, Rommens, Linthorst, Fernandes, Stokkers, Lidberg

Minuut stilte

Net zoals bij alle andere wedstrijden dit weekend zal voor aanvang van de match een minuut stilte in acht genomen worden. Dit om de slachtoffers van de vreselijke aardbeving in Turkije en Syrië te herdenken en bij te staan. Steden als Rotterdam en Deventer hebben allebei een grote Turkse en Syrische gemeenschap. Zoals we deze week in de media hebben kunnen zien en lezen, zijn er ook familieleden, vrienden en kennissen uit deze gemeenschappen getroffen.Laten we in nagedachtenis voor al die slachtoffers dan ook een indrukwekkende minuut stilte houden.

Abonneer
Abonneren op
75 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties