Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Sparta 28-9-2019

Er zijn van die wedstrijden waarvoor een stukje verder moet reizen dan naar andere wedstrijden. Zo kan de uitwedstrijd naar Sittard ook bestempeld worden. Om er te komen ben je met de auto een kleine 2 uur onderweg. Dat boeit weinig als je bijna kampioen van de eerste divisie kan worden. Op vrijdagavond 6 mei 2005 togen 1.700 Spartanen naar Sittard om Sparta het kampioenschap zien te verzieken.

En kijk nu: Sparta heeft de beste seizoenstart in deze eeuw, echter “slechts” 250 Spartanen hebben er voor gezorgd dat ze de club zaterdagavond ondersteunen. Dat kan beter, laten we een voorbeeld aan de supporters van de tegenstander nemen: die reizen ongeacht divisie en stand op de ranglijst in grote getalen mee naar de uitwedstrijden. Twijfel je dus nog: Schaf aan dat kaartje op spartakaartje.nl en zie Sparta in het rood en wit schitteren tegen alweer een directe concurrent.

Want, hoe heerlijk zou het zijn om ook deze uitwedstrijd te winnen? We blijven dan de hoogst geklasseerde club van Rotterdam en dat is naast dat we de club van Rotterdam zijn wel lekker om te melden op het werk, school, of in welk ander sociaal verband dan ook. Daarnaast zetten we Fortuna direct op een bijna niet meer in te halen achterstand van 12 punten. Alle zeilen bij dus om deze pot winnend over de streep te trekken. En nogmaals, support vanuit het uitvak bij dit soort wedstrijden is voor onze spelers erg belangrijk.

Fortuna zal zaterdagavond zodra de bal om 20.45 uur gaat rollen er ook geheel voor gaan. De club gaat het niet redden bij een nederlaag of gelijkspel en dat is iedereen in Sittard inmiddels wel duidelijk. Het stadion, dat deze avond ook in het teken staat van de nagedachtenis aan Fernando Ricksen zal volop groen-geel gekleurd zijn en de support zal extra intens zijn als we de nieuwsvoorziening vanuit het Sittardse mogen geloven. De ploeg van trainer Sjors Ultee zal er net zoals tegen Ajax vol voor gaan en aan Sparta is het om daar zich defensief goed tegen te wapenen. Fortuna bleek afgelopen week in de ArenA, ondanks het grote verlies van 5-0, met name in de eerste helft een bijzonder stugge tegenstander. De vraag is dan ook of de Limburgse formatie met een 4-4-2 opstelling zal komen en het zekere voor het onzekere wil nemen en zich zo zal positioneren tegen een Sparta dat uiterst effectief is in de omschakeling, of dat men met een meer aanvallend concept zal komen, waarmee er risico’s genomen gaan worden.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Passlack, Ninaj, Pinto, Jorrit Smeets, Cox, Tekie, Diemers, Ciss, Sambou, Harries

Dan Sparta. Na de nederlagen tegen Ajax en AZ was het goed om te zien dat Sparta zich tegen laagvlieger RKC wist te herpakken. Op een nagenoeg uitverkocht Spangen wisten de Kasteelheren redelijk overtuigend het Waalwijkse team van Fred Grim met 4-0 terug naar Brabant te sturen. Daarmee nestelde Sparta zich in het linker rijtje van de eredivisie. Iets wat voor veel supporters nog steeds als een verrassing geldt. De ploeg van Henk Fräser speelde weer in de opstelling waarmee hij succes had tegen de mindere goden van deze competitie tot dusver en zag een driepunter bijgeschreven worden. Naar verwachting zal Sparta’s coach besluiten om het winnende team ongemoeid te laten.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Harroui, Smeets, Auassar, Rayhi, Ache, Dervisoglu

Wat valt er nog meer te melden over deze wedstrijd? Dat het duel onder leiding zal staan van Richard Martens die op zijn beurt geassisteerd zal worden door de heren Honig en Strijker die beiden een vlaggetje ter handen zullen hebben. De 4e official die op zijn minutieus Zwitsers precisie uurwerk de extra tijd zal berekenen is het heerschap Oostrom. En uiteraard is er dan ook de VAR die er voor haat zorgen dat er door de 4 mannen op het veld geen fouten worden gemaakt. Deze belangrijke functie wordt zaterdag ingekleed door niemand anders dan -wie kent hem niet – de heer Manschot. En om er zeker van te zijn dat de heer Manschot geen fouten maakt is er dan ook nog ene meneer Brondijk van de partij die de heer Manschot als Assistent VAR zal controleren. Nee beste lezers, fouten door de arbitrage lijken bij deze 6 mans formatie nagenoeg uitgesloten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties