Voorbeschouwing Feyenoord – Sparta (11-9-2022)

332
7415

Morgen reist Sparta af naar De Kuip. De laatste keer dat Sparta daar de volle drie punten meenam was Boukhari nog een kilo of 30 lichter, was Mike Eerdhuijzen nog niet geboren, nam Lokilo zijn eerste stapjes en lag Van Mullem nog in de luiers.  Zelfs Auassar was nog lang geen profvoetballer en de beste man speelt toch al bijna 20 jaar betaald voetbal. Eigenlijk wordt het hoog tijd voor een nieuwe overwinning.

Historie

Bakken we er dan helemaal niks van tegen Zuid? Integendeel. Vorig seizoen werd er kansloos verloren in de Kuip, maar de twee edities daarvoor eindigden in een gelijkspel. Eén keer was daar een goal in de blessuretijd van Zuid voor nodig en het seizoen erop had Duarte in de 94e minuut de winnende op de pantoffel. Ook thuis gaat het lang niet altijd slecht. Toch gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we meestal weinig punten over houden aan de stadsderby.

De aanloop

Sparta maakte er een show van tegen FC Volendam. De wijdbroeken kregen met 4-0 een draai om de oren op het Kasteel. Het was, na de 0-1 in Deventer, de tweede overwinning op rij voor onze Rood-Witten. En Zuid? Zuid doet het eigenlijk ook helemaal niet slecht. Slechts Heerenveen hield stand (ook in de Kuip) tegen het elftal van Arne Slot. Feyenoord staat tweede. En dat is verdienstelijk. Wel werd er midweeks van Lazio Roma verloren.

Sparta

Sparta staat nu zevende. Dat is natuurlijk hartstikke prima, maar belangrijker is nog het vertoonde spel. Dat kan zeker nog beter, maar bijvoorbeeld tegen Volendam hebben we al meer voetbal gezien dan in het volledige vorige seizoen onder Fraser. Akkoord, met een andere (en wellicht betere) selectie. Maar voorlopig doet Steijn het prima en legt hij zeker de accenten meer naar voren dan zijn voorganger dat deed. Waar Fraser vaak (wellicht ook noodgedwongen) met dezelfde elf aantrad heeft Steijn echt iets te kiezen. Ook morgen. Mijnans en Saito kloppen nadrukkelijk op de deur. Rekik zal ook niet puur voor de bank gehaald zijn. En wat gaat er met Auassar gebeuren? Kiest Steijn nu weer voor ervaring of laat hij Eerdhuijzen staan?

ITWM gokt maar wat;
Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, Verschueren, de Guzman, Kitolano , Namli, van Crooij, Lauritsen

Feyenoord

Feyenoord staat dus tweede. Even afgezien van de eeuwige (en lachwekkende) soap omtrent Feyenoord City (wie wil daar dood gevonden worden?) moeten we bekennen dat ze de boel sportief aardig op de rit hebben. Zo zie je maar weer dat het allemaal niet zo moeilijk is.. Een goeie technisch directeur met een netwerk, paar leuke aankopen en een trainer die er een beetje kijk op heeft en het ziet er al snel prima uit. Zeker in de Eredivisie. Die technisch directeur gaat (vanwege gezondheidsperikelen) overigens niet meer terugkomen. We wensen hem alle sterkte toe. Hij heeft in ieder geval een prima fundament achtergelaten. We moeten echter ook weer niet overdrijven. Feyenoord kan ook gewoon vijfde worden. Maar momenteel doen ze het prima en het voetbal ziet er bij vlagen ook gewoon aantrekkelijk uit. Dat is weleens anders geweest op Zuid. Het is verder niet onze club en we willen voor geen goud tweewekelijks tussen al die boeren zitten. Maar er is blijkbaar een markt voor. Prima filter verder, kunnen wij gewoon rustig naar het Kasteel.

Opstelling?
Bijlow, Pedersen, Trauner, Hancko, Bjorkan, Wieffer, Kökcü, Timber, Jahanbakhsh, Danilo, Dilrson

Vooruitblik

Sparta doet het dus goed en Feyenoord ook. Beide ploegen gaan met vertrouwen de wedstrijd in. Het kwaliteitsverschil is natuurlijk groot en bij een normaal verloop gaan we niks meenemen uit de Kuip. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Toen we in 2000 met 3 punten naar huis gingen dankzij Boukhari speelden we eigenlijk ook een draak van een wedstrijd en hadden we bij rust al met 5-0 achter moeten staan. Dus mogelijkheden liggen er altijd. Het is hopen op wat gebrek aan scherpte bij Feyenoord (volgende week wacht PSV) en een flinke dosis geluk. Het bekende balletje binnenkant paal.

Mannen in het zwart

Martin van den Kerkhof is de scheids. Bas van Dongen en Richard Polman doen vlaggen. Richard Martens geeft met een bord de wissels aan en de blessuretijd. In Zeist ligt het ARAG Replay Centre. Voor 15 euro kun je in Zeist een rondleiding krijgen over de campus en mag je ook het ARAG Replay Centre betreden. Zomaar een tip. Erwin Blank en Stefan de Groot hoeven niet te betalen. Zij zijn morgen VAR en AVAR. Succes ermee.

Overige info

Wil je nog naar de wedstrijd? Dan heb je pech. Het uit-vak zit bommetje vol. Voor een thuis-vak zijn er altijd nog wel kaarten te krijgen, desnoods via-via. Maar dat gaan we hier niet aanraden. Rijnmond zal ook wel verslag doen en je kan natuurlijk ook gewoon naar ESPN kijken. Of Teletekst 818.

Abonneer
Abonneren op
332 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties