De strijd om plek 5

Met nog 5 wedstrijden op het programma, stuiten we morgen wederom op een belangrijke pot: de strijd om plek 5. Ruim een half jaar ging Sparta door het leven als nummer 6 van de Eredivisie, maar vorige week kwam hier verandering in. Na de heerlijke overwinning van vorige week thuis tegen Heerenveen, zagen we de volgende dag Twente (de toen nog nummer 5) met 1-0 onderuit gaan bij FC Utrecht. Wat Sparta al een paar keer probeerde, lukte nu wel: Sparta klom op de ranglijst naar plek 5. 

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken wat voor bizar seizoen we aan het beleven zijn. Vorig jaar rond deze tijd was Sparta bijna door een ieder al afgeschreven, tot die ongekende eindsprint die van start ging tegen AZ op 30 april 2022. Hierna begon de hoop langzaamaan weer terug te komen en op 15 mei 2022, de allerlaatste reguliere speelronde, werd directe handhaving veiliggesteld. Hoe anders staan we er nu een jaar later voor, waar we spreken over een strijd om plek 5.

Wedstrijdinfo

Er wordt morgen om 12:15 uur afgetrapt in De Grolsch Veste. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kooij. Hij wordt geassisteerd door Goossens en Koopman. Vierde official luistert naar de naam Hensgens. Vanuit Zeist werpen Teuben en ketting als VAR en AVAR een blik op de wedstrijd.

Historie

In competitieverband speelden de Sparta en Twente 95 keer eerder tegen elkaar. 25 keer trok Sparta aan het langste eind, 22 keer werd er gelijkgespeeld en Twente wist 48 keer de winst te pakken.

Eerder dit seizoen kwam FC Twente op bezoek op Het Kasteel. De wedstrijd eindigde in 1-1. Waar uitgerekend de zoon van onze trainer FC Twente nog op voorsprong wist te zetten, was het uiteindelijk Arno Verschueren die Sparta weer op gelijke hoogte bracht.

FC Twente

FC Twente is bezig aan een prima seizoen. Vooral in thuiswedstrijden is de ploeg van Ron Jans maar lastig te verslaan. Afgelopen weken morste de ploeg uit Enschede wel een aantal keer punten. Vorige week werd er verloren van FC Utrecht en twee weken daarvoor werd er uit bij Excelsior gelijkgespeeld (0-0). Mede door deze verliespunten en de goede prestaties van Sparta, moest FC Twente vorige week de lang gekoesterde 5e plek afstaan.

Blessures en vermoedelijke opstelling
Afgelopen week raakte een van de spelers van de selectie op de terugreis uit Utrecht onwel. Op verzoek van de speler wordt zijn naam niet bekendgemaakt. Wat wel bekend is, is dat hij morgen gewoon weer zal aansluiten bij de selectie. Wie wel afwezig is, is Hilgers. Hij is nog niet wedstrijdfit.

Unnerstall – Brenet – Pleguezuelo – Pröpper – Smal – Zerrouki – Vlap – Steijn – Cerny – van Wolfswinkel – Misidjan

Sparta Rotterdam

De Sparta trein blijft maar doordenderen. Met nog 5 wedstrijden op het programma, een 5e plek op de ranglijst én een gat van 14 punten met de nummer 8, moet er wel iets heel geks gebeuren wil Sparta niet gaan deelnemen aan de de play-offs om uiteindelijk terecht te komen in de voorrondes van de Conference League. 

Waar Sparta lange tijd de naam had om alleen te winnen van ploegen uit het rechterrijtje, werden afgelopen twee weken zowel AZ als Heerenveen verslagen. Zo kon de statistiek ‘’niet winnen van de topploegen’’ ook de prullenbak in. Mogen we dan nog verder naar boven kijken? Ja, waarom niet?! In dit knotsgekke seizoen kan het altijd nóg gekker. Het gat tussen AZ (de nummer 4) en Sparta bedraagt op dit moment 5 punten.

Blessures en vermoedelijke opstelling
Bij Sparta mist nog altijd Bart Vriends centraal achterin. Ook de Guzman en Meissen zitten niet bij de selectie vanwege blessures aan de enkel. De verwachting is dan ook dat Steijn zal starten met dezelfde elf als vorige week. Die elf die het geweldig deden tegen Heerenveen.

Olij – Sambo – Abels – Eerdhuijzen – Pinto – Verschueren – Kitolano – Namli – van Crooij – Lauritsen – Saito.

Abonneer
Abonneren op
226 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties