affiche Sparta FC Groningen
Van alle clubs in de huidige Eredivisie, moet FC Groningen de meeste kilometers afleggen om een partijtje te kunnen ballen.

Na de interlandbreak mag Sparta weer aan de bak. Eerst dit weekend FC Groningen-thuis. Daarna RKC-uit. Potjes waarin punten gehaald moeten worden!

Leidinginfo

Sparta – FC Groningen, zondag 17 oktober, aanvang 14:30 uur. Serdar Gözübüyük is de fluitist. Joost van Zuilen en Johan Balder zijn de vlaggende mannen. Vanuit Zeist kijkt Laurens Gerrets de wedstrijd als VAR. Bas van Dongen is de assistent-VAR.

Besluiten nemen gaat helaas lang nog niet altijd goed sinds de introductie van de VAR. Het is uiteraard ook geweldig moeilijk om met een scheidsrechter, twee assistent-scheidsrechters, een VAR en ondersteunende TV-beelden tot de juiste beslissing te komen. De bond van AVARs pleit daarom volkomen terecht voor een grotere rol van de AVARs. Hierbij krijgen ze de steun van ITWM. Laat het eindoordeel zondag op het Kasteel over aan Bas van Dongen en alles komt goed!

Kaartverkoop
Er is voor deze wedstrijd nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar via spartakaartje.nl of in de Sparta Fanshop. Er geldt een (S)CC-verplichting voor deze wedstrijd en natuurlijk zijn de inmiddels welbekende coronaregels ook dit weekend van toepassing.

Steun je club Spartanen!

De laatste wedstrijden op Het Kasteel was de sfeer soms goed, maar het kan nog wel een tandje beter. En zeker op zondag is het vaak wat minder, zal wel iets met katers te maken hebben of zo. Maar laten we er deze zondag massaal achter gaan staan! De wedstrijd is er belangrijk genoeg voor. De Groningers worden gesteund vanuit een goed gevuld uitvak. Het zou mooi zijn als ‘de Spangenaren’ zich vanuit het hoekvak goed laten horen en de rest van de Denis Neville tribune en Het Kasteel zich met regelmaat hierbij aansluiten. Sparta zit in een moeilijke fase en kan de steun goed gebruiken.

Slechte start Groningen en Sparta

Sparta en Groningen kennen beiden een waardeloze start van het seizoen. Sparta heeft 6 punten uit 8 wedstrijden en staat 16e. Groningen staat een plek hoger met hetzelfde aantal punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. De Groningers hebben alleen een beter doelsaldo.

Voor Sparta zijn de zorgen groter dan voor de FC uit het hoge noorden. De Spartaanse selectie herbergt simpelweg te weinig kwaliteit dit seizoen, zowel in de basis als in de breedte. Er is geld en er zal in de winterstop wat gebeuren. Maar we moeten niet teveel achter de feiten aan gaan lopen. Onze club heeft al een relatief makkelijk programma achter de rug. In 7 dagen tijd volgen nu Groningen-thuis en RKC-uit. Minimaal 4, maar eigenlijk 6 punten zijn nodig. Zeker gezien het mega zware programma dat daarna volgt.

Groningen heeft ambities om bij de eerste 8 te spelen. Zo bezien hebben de Groningers ook de nodige problemen. Maar uiteindelijk gaat dit Groningen nooit in degradatieproblemen komen. De ploeg is daarvoor simpelweg te sterk. Groningen voetbalt soms best aardig, heeft wat pech gehad met de VAR en met blessures en zal op de ranglijst vanzelf weer gaan stijgen. Als het maar niet dit weekend is. Thuis op Het Kasteel moet onze club in staat worden geacht om een mooi resultaat neer te zetten tegen de club uit Groningen.

Historie

Sparta – Groningen werd 32 keer eerder gespeeld. 13 keer won onze club, 12 keer eindigde het duel in een gelijkspel, slechts 7 keer wist Groningen te winnen. Juist in het uitstekende vorige seizoen viel één van deze Spartaanse nederlagen te noteren. Ondanks doelpunten van Lennart Thy en Wouter Burger verloor Sparta met 2-3. In 2017 won Sparta voor het laatst thuis van Groningen. Het werd toen 2-1.

Sparta

De ideale opstelling van Henk Fraser is momenteel duidelijk. Alleen wie er linksback zal spelen, Pinto of Meijers, zal normaal gesproken afhangen van de tegenstander en de vorm van de dag. Helaas zijn beiden er tegen Groningen niet bij vanwege schorsingen. Jans zal daarom weer starten. Beugelsdijk zou ook in de huidige ´ideale opstelling´ staan. Hij is er wel bij, maar binnen Sparta menen ze dat hij nog niet een hele wedstrijd kan spelen en Fraser vindt hem nog niet volledig wedstrijdfit. En hoewel Heylen het hele seizoen al niet overtuigend speelt, lijkt het er toch op dat met Beugelsdijk weinig risico genomen wordt en hij op de bank zal starten.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Jans, Auassar, Smeets, Osman, Mijnans, Thy, Van Crooij

FC Groningen

Fraser clashte vorige maand met Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, nadat Fledderus Laros Duarte berichtjes zou hebben gestuurd vlak voor een Spartaanse wedstrijd. Fledderus zou spelers op dit soort onfatsoenlijke manieren het hoofd op hol willen brengen, om vervolgens een mega laag bod op zo’n speler te doen. Het was eerder het geval met Harroui. Henk en Henk zijn er niet van gediend en Fraser beet even van zich af. Prima.

Ach ja, Fraser en Fledderus gaan elkaar waarschijnlijk niet eens ontmoeten. Dit zal geen rol spelen rondom de wedstrijd.

Laros Duarte ging uiteindelijk wel vóór het bedrag dat Henk van Stee wilde naar Groningen en Duarte zal in principe in de basis spelen. Al is hij een twijfelgeval qua fitheid en daar heeft Groningen er meer van. Zo is Mike te Wierik er waarschijnlijk niet bij en of De Leeuw zal spelen is ook maar de vraag. Mocht De Leeuw fit genoeg zijn, dan krijgt hij een basisplaats. Of hij dan zal spelen samen met Strand Larsen, of dat Strand Larsen naar de bank verdwijnt, daarover wil ex-Sparta speler en Groningen trainer Danny Buys geen duidelijkheid in geven. Hij zal zondag kijken wie er fit is en zijn keuzes dan maken. Oud-Spartaan Patrick Joosten zit op de bank.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Dammers, Kasanwirjo, Van Hintum, Duarte, El Hankouri, Suslov, Abraham, Strand Larsen, Ngonge

Abonneer
Abonneren op
146 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties