AZ -Sparta belooft een ware topper in de Eredivisie te worden.

Alkmaar, de net-niet-Amsterdammers. De net-niet-top drie en de net-niet-beste jeugd van de wereld. Het is een net-niet-club. Waar het wel bekend om staat, is de kaasmarkt en de bierbrouwerijen. Op die manier is het prima vertoeven in Alkmaar. Al zullen die net-niet zo lekker al smaken als in het bruisende Rotterdam.

AZ Alkmaar

Eerlijk is eerlijk, zoals AZ zou iedereen beleid willen voelen. Iets wat Sparta ook jarenlang wist te bereiken, maar op dit moment even niet aan de orde is. Jeugdspelers door laten stromen naar het eerste en ook daadwerkelijk de kans geven. Al rekenen wij Mijnans natuurlijk niet mee! AZ kent een goede start van het seizoen. In Europees verband won het twee keer van Santa Clara, maar hadden zij wat meer moeite met SK Brann. Desondanks is AZ wel door naar de groepsfase in de Conference League. In de competitie won AZ van Go Ahead, RKC en Vitesse. Dit wordt dus de eerste echte tegenstand voor de Noord-Hollanders. 

AZ lijkt volledig fit te zijn voor dit duel. Martins Indi ontbreekt met een blessure aan zijn heup en ook Sem Westerveld is niet van de partij. AZ zou dan ook revanche willen nemen ten opzichte van eerder dit jaar. Lauritsen kopte Sparta toen naar een 0-1 overwinning en wist dit ternauwernood over de streep te trekken. Al is het maar de vraag of dit met de sterkte elf gebeurd. Wellicht wil AZ-spelers sparen voor de Europese kraker met het Bosnische Zrjinjski…

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan, Sugawara, Bazoer, Penetra, Wolfe, Clasie, Mijnans, Poku, De Wit, Odgaard, Pavlidis.

Sparta Rotterdam

Al met al is Sparta goed begonnen aan de competitie, al heerst er enige teleurstelling na het gelijke spel met NEC. Het spel was niet goed genoeg om de overwinning over de streep te trekken. Laten wij het houden op een offday en vol goede moed naar Alkmaar reizen.

Op papier volgen hierna twee makkelijkere duels. Vitesse-thuis en Excelsior-uit. Mede hierom zou Sparta graag resultaat willen halen in Alkmaar. Tot vorig jaar gebeurde dit helemaal niet zo vaak. Dit doet Jeroen Rijsdijk met een nagenoeg fitte selectie. Alleen ontbreekt Eerdhuijzen nog steeds. 

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Bakari, Vriends, Velthuis, Warmerdam, De Guzman, Kitolano, Verschueren, Neghli, Lauritsen, Saito.

Leiding

Deze topper van een wedstrijd moet natuurlijk geleid worden door internationale topscheidsrechters. Daarom is Polletje van Boekel aangesteld om deze wedstrijd te leiden om 16:45. Hij wordt geassisteerd door de vlaggisten Koopman en Ketting. De man van de borden en de cijfers is Van der Laan. Voor deze wedstrijd mag ook geen VAR ontbreken. Meneer Umlaut Gözübüyük is hier verantwoordelijk voor, samen met nationale bekendheid AVAR De Groot. 

Geen kaartje?

Er reizen ruim 550 Spartanen naar Alkmaar. Met de bus of met de auto zullen zij de ploeg naar de overwinning schreeuwen. Een kleine oproep naar aanleiding van de afgelopen twee dagen: geen bier gooien! Breng je club niet in diskrediet en leidt de ploeg vocaal naar de overwinning! Laat dat aan de mensen thuis over. De Spartanen thuis kunnen de wedstrijd om 16:45 zien op de zender voor de fans ESPN 2. Thuisblijvers, gooi zoveel mogelijk bier naar het scherm. Gooi ze naar de overwinning!

Abonneer
Abonneren op
204 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties