Sparta zit in een flinke voetbaldip en won nog nooit in de ArenA. Ajax is in vorm, heeft 3.403 miljard euro op de bank en koopt spitsen die ze liever niet inzetten in de Europa League, zodat ze zich vol kunnen focussen op de competitie. Kortom. Als Sparta wint in Amsterdam, dan mogen we gerust spreken van een coronastunt.

Klaagzang

Ajax – Sparta, zondag 21 februari, aanvang 20:00 uur. Wattuh? Ja hoor, zondag 20:00 uur. In coronatijd boeit dat natuurlijk allemaal niet zoveel, maar het is voor de `uitsupporter’ te hopen dat dit soort achterlijke tijdstippen geen gemeengoed gaan worden. Maar dit zal ijdele hoop zijn. Als er een knakker denkt dat er geld te verdienen valt aan het live uitzenden van voetbalwedstrijden tijdens Ontbijt TV, dan wordt Sparta – Ajax in 2022 doodleuk op dinsdagochtend om 07:45 uur gespeeld.

Een beetje klagen? Dat mag wel Spartanen. We staan aan de vooravond van de op één na meest irritante uitwedstrijd van het seizoen. Slechts Vitesse uit is ergernisopwekkender, zo blijkt het uit het Groot Spartaans Feitenboek.

Ajax-uit. Lelijk stadion. Te vaak een dicht dak. Irritante &^#(@TY beveiligers. Oh ja, dat we in de ArenA letterlijk nooit winnen helpt ook niet mee. Inmiddels is de Redactie van ITWM wel zo diep gezonken dat zelfs een Spartaanse uitwedstrijd in de ArenA bijwonen een heerlijk vooruitzicht lijkt. Dat virus doet gekke dingen met een mens.

De assistent VAR is noodzakelijk

De wedstrijd begint om 20:00 uur. De bedoeling is dat na 21:00 uur alleen nog mensen de straat op gaan als het noodzakelijk is. En honduitlaters. En net als dat je honden niet voor 21:00 uur uitlaten ken, ken een voetbalwedstrijd niet zonder assistent-VAR. Logisch dus dat Richard Brondijk na 21:00 uur de straat op mag zonder hond. Met hond ook trouwens. Dat mag Richard zelf weten.

Richard is ook de man die je moet hebben nu je maar 1 iemand thuis mag uitnodigen. Als geoefend AVAR zet hij heerlijke koffie en tijdens eredivisiewedstrijden bakt hij smeuïge koekjes. Allard Lindhout gaat er zondag als VAR weer van profiteren.

Zennnnnn

Jeroen Manschot fluit het potje in Amsterdam. Veel Spartanen ergeren zich bij voorbaat al aan Jeroen. Dat heeft een verleden. Maar denk aan de koekjes van Richard Spartanen en wordt helemaal zennnnnn. Rogier Honig en Jonathan van Dongen zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Clay Ruperti.
Ajax

Hoe Ajax het dit seizoen doet? Niet slecht. Beter dan Emmen bijvoorbeeld. En dat heeft een reden. Ajax heeft heel veel geld en daarom heel veel goede spelers. Ajax staat dan ook heel veel punten voor op de rest. Op Emmen staat Ajax zelfs nog veel meer dan heel veel punten voor.

Bij Ajax zijn tijdens competitiewedstrijden heel vaak heel veel lege stoeltjes te vinden. Dit seizoen komt dat niet doordat heel veel verwende seizoenkaarthouders niet komen opdagen, maar door een virus waardoor heel veel verwende seizoenkaarthouders die normaal niet komen opdagen, ditmaal een heel goed excuus hebben.

Ajax wordt kampioen, wint de beker en haalt de meeste Europese punten binnen voor Nederland van alle clubs. Dat interesseert ons geen reet, behalve dan als Sparta in 2022 de beker wint en we dankzij de punten van Ajax instromen in de poulefase van Europa League. Dan zijn we wel zo hypocriet dat we blij zijn met die Europese puntjes.

Sparta ligt op koers met een slecht gevoel

Het ging zo lekker met onze prachtige club. Maar toen kwam de winter en belandde Sparta in een wak. Met 23 punten uit 21 wedstrijden en maar liefst 10 punten voorsprong op plek 16 liggen we nog lekker op koers. Maar toch voelt het niet lekker. Het voelt zelfs slecht. Als een februari depressie. Weinig punten, onaantrekkelijk voetbal, geen vastigheden meer. Na Ajax-uit volgen Willem II-thuis, Emmen-uit, VVV-uit, RKC-thuis, Heracles-uit en PEC-thuis. Daar moeten de punten gehaald worden. Maar we kunnen wel een verrassende opsteker tussendoor gebruiken. Het is dit weekend lente in de Rotterdamse straten, maar het oogt nog dof in Rotterdam-West. We kunnen de kleur gebruiken van een driepunter.

`Sparta supporter en journalist’ Anton Slotboom gelooft niet in de opsteker tussendoor. Hij zei over deze wedstrijd. “Die geven we aan Ajax”. Niet alleen het team is de weg kwijt, sommige Sparta supporters ook. Als Anton voor februari-Sint wil spelen, laat hem dan zijn boeken maar gaan weggeven. ‘Wij’ geven niets aan Ajax. Hopen dat die Amsterdamse gasten Sparta zwaar onderschatten. Dat ze met hun hoofd al bij de thuiswedstrijd tegen Lille zitten en daardoor niet gewapend blijken tegen de ongelooflijke Spartaanse felheid die hun lichamen 90 minuten lang zal teisteren. Als de onterechte 0-1 diep in blessuretijd gemaakt wordt door Deroy Duarte, dan gaat de redactie van ITWM na de wedstrijd dansend in onderbroek de straat op. Voor de zekerheid hebben we voor deze zondag een leasehond geregeld.

Historie

54 keer werd Ajax – Sparta in de eredivisie gespeeld. Vroeger ging dat wel beter dan in de laatste decennia. In 1989 won Sparta voor het laatst tegen Ajax. In de ArenA won Sparta nog nooit. Klote verleden. Allemaal de schuld van corona.

Ajax

Ajax neemt de wedstrijd tegen Sparta zeer serieus. Ze hebben zelfs Haller niet ingeschreven voor de Europa League, zodat de spits zich volledig kon focussen op het duel tegen de oudste profclub van het land.

Tegenvaller voor de Ajacieden is dat ze een keeper hebben die niet van het snoepgoed af kon blijven. Verkeerd pilletje genomen. Per ongeluk uiteraard. Dat overkomt iedereen. Uw voorbeschouwer van dienst had er laatst ook last van. Paracetamol nodig, maar toen de XTC gepakt van zijn vrouw. Geen houseparty te bekennen. Klote corona. Nog geprobeerd een jaar betaald verlof te krijgen vanwege dopinggebruik, maar dat schijnt exclusief geregeld te zijn in de CAO van profvoetballers.  

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Rensch, Timber, Blind, Tagliafico, Álvarez, Klaassen, Gravenberch, Antony, Haller, Tadic

Sparta

Bij Sparta is Coremans nog niet van de partij en Auassar is licht geblesseerd. Onze club kan de routinier uiteraard goed gebruiken tegen Ajax, maar Fraser wil geen risico met hem lopen. Na Ajax-uit volgt een serie met 6 ploegen uit het rechterrijtje en ook daar zal Fraser zijn aanvoerder willen inzetten. Onze trainert beslist zondag pas definitief, maar de kans is aanwezig dat Auassar niet speelt. Laros Duarte hoopt op een basisplek.

Volgens ook al ‘Sparta supporter en journalist’ Ruud van Os wordt Fraser verweten dat hij niets wijzigt als hij niets wijzigt. Wijzigt hij wel, dan wordt hem verweten dat hij wijzigt. Kijk. Dat ook dus. De diepgaande filosofie van Ruud gaat zover dat Henk nu gaat wijzigen. Ook als hij niets wijzigt. Maar Henk wijzigt wel, dus dat verwijt hoeven we hem niet te maken.

Vriends is weer fit en zal waarschijnlijk voor het eerst sinds een lange tijd gaan starten, zodat Fraser een 5-4-1 opstelling uit de hoge hoed kan gaan toveren. Een Spartaanse muur opbouwen en waar mogelijk zullen Smeets, Duarte, Harroui en de backs voor de nodige diepgang moeten gaan zorgen. We gaan het allemaal zien kijkend vanaf de luie bank, turend naar één of andere scherm.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Harroui, L. Duarte, Smeets, D.Duarte, Thy

4.4 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
408 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Ed Mahn
Spartaantje
3 dagen geleden

Ik mag aannemen dat de trainer nu wel een keer weet wat zijn basiselftal moet zijn, ongeacht tegen wie je gaat spelen. En ook welke mannen je er ook een keer een poosje naast moet houden. Kan iemand hem vertellen dat de voorbereiding voorbij is ?

D
jack m
Spartaantje
3 dagen geleden

Niks is zo veranderlijk dan een supporter van Sparta. De ene week is het een top trainer de andere week is de witte zakdoekjes parade aan de gang.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  jack m
3 dagen geleden

Niets is zo veranderlijk dan de trainer van Sparta. Het ligt niet aan de supporters.

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Jan
2 dagen geleden

Jan de ene week wordt hij op handen gedragen ( Twente uit) andere week wordt hij weer bij het oud vuil gezet. .

D
Ouderkerk
Spartaantje
3 dagen geleden

Wat hebben we een zwabber van een trainer.
Eerst alles willen dichttimmeren en als dit niet lukt boos worden en aanvallers erbij.
Het ligt niet aan het systeem, maar ze hadden geen lef.
Niet gek wat als er één geen lef heeft , is hij het.
Volgende week weer een andere opstelling, zo krijg je nooit vastigheid.

D
Ruud
Leonidas
3 dagen geleden

Kan itwm niet een topic maken ” Hoe helpen we Fraser met de opstelling”

D
Gladiator
3 dagen geleden

Gravenberg vanaf nu basis en doe Mijnans ook maar weer. Tweede helft gewonnen….dat nemen we mee naar volgende week.

D
Dikker
Gladiator
3 dagen geleden

Ik heb toch echt genoten van sommige momenten.
We speelden wel tegen een echte topploeg die er lange tijd vol voor ging.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
3 dagen geleden

We hebben meer gescoord dan de koploper uit Frankrijk.

D
Marcel van A
Spartaantje
3 dagen geleden

Marciano Vink…. Fraser moet niet zoveel schuiven. Idd dat klopt.

D
Gladiator
3 dagen geleden

Appie vond zichzelf best goed spelen..

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Semper
3 dagen geleden

In elk geval wat beter dan de laatste wedstrijden – er zit progressie in.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Semper
3 dagen geleden

Fraser vond het systeem met 5 verdedigers ook goed hoor ik net.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 dagen geleden

Tjonge jonge…

Laatste wijziging 3 dagen geleden door Rob Laanen
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 dagen geleden

Hij wilde na 25 minuten al gaan wisselen maar, “uit respect heb ik dit maar niet gedaan” wat een enorme klojo.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
3 dagen geleden

Respect ?
En dat ga je dat voor heel Nederland voor de camera zeggen.
Respectvol hoor.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 dagen geleden

Ik dacht precies hetzelfde.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 dagen geleden

Deroy Duarte had hij natuurlijk al voor aanvang moeten wisselen.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
3 dagen geleden

2weken geleden al

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 dagen geleden

Ik denk dat we nu wel klaar zijn met dit talent.

D
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 dagen geleden

Ja “maar dan moet je lef tonen” zei die hahah….wat een onzin joh….

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Semper
3 dagen geleden

Echt gênant zo’n interview.

D
Ruud
Leonidas
3 dagen geleden

Mijnans had vandaag twee zwakke ballen maar viel verder prima in. Harroui was vandaag helaas weer zwak.

D
Ruud
Leonidas
3 dagen geleden

In de selectie zitten toch ruim 20 volwassen kerels.
Is er nou helemaal niemand die Fraser eens de waarheid durft te vertellen.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 dagen geleden

Hulptrainers = jaknikkers blijkbaar

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Allez OM
3 dagen geleden

Maar je ziet toch dat de spelers balen van dat systeem van de 1e helft.
Na de rust zie je gewoon dat ze blij zijn dat ze mogen voetballen.
Sta dan als spelers op en maak dat de trainer duidelijk.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 dagen geleden

Ik.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Rob hij maakt dezelfde fouten en staat het nu in zijn interview nog te verdedigen ook.
Ik blijf het gewoon een zwakke trainer vinden.

mikevanz
Spartaantje
3 dagen geleden

Gravenberch verlengen graag.

D
Marcel van A
Spartaantje
3 dagen geleden

Gewoon voorin spelen met Engels Gravenbrech en Thy

Middenveld Harroui Mijnans en Burger

Achter Pinto Heylen Auassar Abels

Helaas geen goede rechtsback gehaald in de winterstop.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Marcel van A
3 dagen geleden

Vriends?

mikevanz
Spartaantje
Je reactie op  Marcel van A
3 dagen geleden

Auassar is geen verdediger. Die zet je neer als verdedigende middenvelder.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Marcel van A
3 dagen geleden

Laros speelde prima. Burger is op niks gebaseerd.

D
Marcel van A
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
3 dagen geleden

Burger of Laros is prima en ik denk dat Burger een prima speler is. Smeets brengt t hele jaar al niets.

Laatste wijziging 3 dagen geleden door Marcel van A
Strijkplank
Spartaantje
3 dagen geleden

Gravenberch beste Spartaan. Duarte viel ook heel aardig in.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Strijkplank
3 dagen geleden

Ik hou het over de hele wedstrijd op Pinto. Laros viel opvallend goed in.

D
King P88gba
Gladiator
3 dagen geleden

Gravenberch moet gewoon in de punt van de aanval.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 dagen geleden

Dat dwingt hij wel af. Ik ben voor.

D
Rob Laanen
Gladiator
3 dagen geleden

1e helft 5 verdedigers 3-0, tweede helft 4 verdedigers 1-2. Heb je het ook gezien, Brandweer en Fraser?

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Onzin natuurlijk. Ajax deed het wat rustiger aan de tweede helft en gaf belangrijke spelers rust.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
3 dagen geleden

Onzin, deden ze tegen VVV ook niet 0-13.

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Totaal andere wedstrijd. VVV was dramatisch toen. Heb je niet gekeken vanavond?

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
3 dagen geleden

Ja hoor. Sparta was de eerste helft ook dramatisch.

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Niet te vergelijken met VVV van toen, Rob.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
3 dagen geleden

Neres en Brobby, heel onbelangrijke spelers hoor.

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Niet uit z’n verband trekken graag. Iedereen heeft gezien dat Ajax het een flink stuk rustiger aan deed de tweede helft.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Erik alias Huug de Groot
3 dagen geleden

Wij ook

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Heb je ook gezien dat Ajax gas terug nam? Hoe dan ook 4-2 verlies kan toch een basis zijn om de komende wedstrijden weer eens wat punten te pakken.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 dagen geleden

Praat het maar weer goed.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Maar het is toch zo klaar als een klontje dat je pas kan scoren als je durft aan te vallen en dat ze in de eerste helft elkaar achterin in de weg liepen.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 dagen geleden

Precies.

D
Marcel van A
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Absoluut ik haat dat 5 verdedigers zet lekker 4 middenvelders erin

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Fraser is gewoon weer met de verkeerde tactiek begonnen.
Dan kan je wel in de rust stoer doen, maar wie doet stoer tegen hem??

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Het is duidelijk dat we het in de eerste helft hebben weggeven.

D
Erik alias Huug de Groot
Spartaantje
Je reactie op  Jan
3 dagen geleden

Het is duidelijk dat Ajax voor rust in een veel hoger tempo speelde.

Gerco
Spangenaar
3 dagen geleden

Laros gaat goed hoor

D
Kasteelheer
Spartaantje
3 dagen geleden

Gravenberch speelt een prima pot!

D
Dikker
Gladiator
3 dagen geleden

Eerlijk is eerlijk één van de mooiste combinaties van de avond !!!

Henry
Spartaantje
3 dagen geleden

De uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn

D
Koen Heijden
Spangenaar
3 dagen geleden

Prima dat Ajax het een beetje laat gaan. Dit is alleen maar goed voor die gasten, beetje zelfvertouwen tanken zonder dat je helemaal zoek wordt gespeeld.

D
Dikker
Gladiator
3 dagen geleden

Waarom trouwens mag de PR-man van Ajax deze wedstrijd becommentariëren…?

D
Steekpas
Spartaantje
3 dagen geleden

Ajax zit er door heen.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Steekpas
3 dagen geleden

Het sloopwerk van Fortes werpt dus toch z’n vruchten af….

D
Houten Klaas
Gladiator
3 dagen geleden

Okoye pakt weer ontzettend veel ballen. Kan me niet voorstellen dat er deze zomer geen grotere club aanklopt bij Sparta voor hem.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
3 dagen geleden

Kan je op wachten

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Houten Klaas
3 dagen geleden

Door de lucht is hij nog kwetsbaar. Mar verder prima.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 dagen geleden

Dat is iedere keeper die door Kooiman getraind wordt

D
Ouderkerk
Spartaantje
3 dagen geleden

Henk zal zeggen 2de helft geeft weer hoop voor de volgende wedstrijd.

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  Ouderkerk
3 dagen geleden

En ja, dat zegt hij zonet. En het ligt niet aan het systeem??

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ouderkerk
3 dagen geleden

Ik hoorde hem net. Die man kan je toch niet serieus nemen.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ouderkerk
3 dagen geleden

Als hij zich nou ook maar eens afvroeg waarom.

D
Spartapijnacker
Spartaantje
3 dagen geleden

Fortes wederom zwak. Harroui nogal onzichtbaar. Blijft jammer. Als hij in vorm is is Sparta een stuk gevaarlijker en rustiger in balbezit.

Strijkplank
Spartaantje
3 dagen geleden

Harroui is echt wel weer heel matig zeg. Inmiddels al een keer of 4 zomaar de bal over de zijlijn.

D
Marcel van A
Spartaantje
3 dagen geleden

Alsjeblieft Fraser haal die Fortes eraf wat een amateur is dat

D
Steekpas
Spartaantje
3 dagen geleden

Pinto één van de beste aan onze zijde.

D
Marcel van A
Spartaantje
Je reactie op  Steekpas
3 dagen geleden

Zeker waar

D
Dikker
Gladiator
3 dagen geleden

Ze proberen het tenminste.

Gerco
Spangenaar
3 dagen geleden

Gravenberch best lekker hoor

D
Jan
Gladiator
3 dagen geleden

Fraser zou nu aan Kudus moeten gaan vragen of hij nog een half uurtje bij ons wil meespelen.

D
Dikker
Gladiator
3 dagen geleden

En weet je… VVV ais ook niet slechter geworden van die 13-0

D
Dikker
Gladiator
3 dagen geleden

Het AZ scenario werkt weer….

D
Jan
Gladiator
3 dagen geleden

Het wordt nog een azje

D
Prins
Spangenaar
3 dagen geleden

Belachelijk elftal. Sorry maar bij een profclub kan het verval niet zo groot zijn. Dit slaat echt nergens op.

disqus_WV3WaO2NQY
Spartaantje
3 dagen geleden

Tommy is niet slecht maar MEGA slecht!!!!

D
lofer
Spartaantje
3 dagen geleden

Fraser zal wel tevreden zijn met slechts 3 – 0 bij de rust. Terwijl het haalbaar was geweest om gewoon met 0 – 1 voor te komen.
Had er wel een aanvaller moeten staan.
OEFEN [wedstrijd] voor 020

Strijkplank
Spartaantje
3 dagen geleden

Harroui heeft wel een grote mond voor iemand die zomaar even Kudus laat lopen. Ongelooflijk wat matig.

D
Gladiator
3 dagen geleden

Beetje vertrouwen tanken…..man…man…nou dit worden er 6 of meer in dit tempo…

D
Prins
Spangenaar
Je reactie op  Semper
3 dagen geleden

Ze leggen Ajax werkelijk geen strobreed in de weg. Amateurs