Sparta – ADO Den Haag, zaterdag 17 augustus 2019, aanvang 18:30 uur. Higler fluit. Hoekstra en Janson vlaggen. Vierde official is het heerschap Van der Eijk. Gözübüyuk is de VAR en Roy de Nas heeft de avond van zijn leven als assistent-VAR – beter bekend als de AVAR.

ADO heeft soms best moeite om het Cars Jeans Stadion vol te krijgen. Tegen Sparta krijgen seizoenkaarthouders van ADO de mogelijkheid om gratis iemand mee te nemen en met name daarom zal het stadion goed gevuld zijn. Het uitvak is volledig uitverkocht.

Dat bevalt best zo, die uitwedstrijden

Die laatste 2 uitwedstrijden smaken naar meer! Wat een feest was het in Doetinchem. En in De Kuip liet 1.200 Spartanen zit geweldig horen en was er even de teleurstelling na de 2-2, maar daarna toch ook wel de trots. In Den Haag zit het Spartaanse uitvak voor de derde uitwedstrijd op rij bomvol. Bij deze dan ook maar een oproepje: wees net zo luidruchtig aanwezig als in Doetinchem en als op Zuid Spartanen! Wie weet, kan dat het kleine steuntje in de rug zijn voor de ploeg op weg naar een mooi resultaat.

I(n) T(he) W(inning) M(ood)

Sparta doet de naam van deze site eer aan. Onze club is helemaal In The Winning Mood. Promoveren, puntje in de kuip en een 4-1 overwinning op Het Kasteel. Dat smaakt naar meer!
Met ADO en PEC uit in het verschiet liggen er ook wel kansen op het behalen van meer punten, want deze ploegen vallen vooralsnog behoorlijk tegen. Al kan het geen kwaad realistisch te zijn: normaal gesproken is een punt meenemen uit Den Haag al een prima prestatie.

ADO heeft een moeilijke start

ADO is nog zoekende. De club heeft 11 spelers zien vertrekken, waaronder El Khayati en Becker, en er kwamen tot nu toe slechts 4 spelers voor terug, maar die waren aan het begin van het seizoen niet allemaal inzetbaar. Zo kwam keeper Koopmans pas deze week over van (Jong) PSV en is ex-Spartaan Michiel Kramer -die terugkeerde bij de club waar hij het meest succesvol was- nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen.

In Den Haag zijn ze er niet gerust op dat de selectie die er nu is, ADO een zorgeloos zal gaan brengen. Er moeten eigenlijk nog wel 2 echte versterkingen bij, maar makkelijk gaat dat niet, ook omdat het aan de top bij ADO een zooitje is. Er is geen Algemeen Directeur en de voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft ruzie met de Chinese eigenaren. De mensen met de beslissingsbevoegdheid maken er dus een zooitje van. Technisch manager Jeffrey van As probeert ondertussen wel goede spelers te halen, maar is zelf niet tekeningsbevoegdheid en kan niet beslissen over hoeveel geld er uitgegeven wordt. Hij is dus deels afhankelijk van de mensen boven hem die er een zooitje van maken. Lastig.

Om het allemaal nog erger te maken voor ADO begon de club met 2 moeilijke duels -thuis tegen Utrecht en uit tegen PSV- en wist ADO nog geen punt te halen. De druk ligt er voor ADO dus direct vol op tegen Sparta. ADO moet eigenlijk winnen en mag zeker niet verliezen. Gebeurt dat laatste toch, dan zal er met 0 uit 3 lichte paniek uitbreken in Den Haag. In dat geval zou Sparta overigens al 7 punten voorsprong hebben op concurrenten (ja toch?) als PEC en ADO. In dat geval mogen we gerust spreken van een droomstart van de competitie, maar goed, zover is het natuurlijk nog lang niet. Eerst maar eens kijken of de mannen van Henk Fraser in Den Haag weer goed voor de dag kunnen komen.

Historie

ADO – Sparta werd 36 keer gespeeld. 11 keer won onze club. 15 keer won ADO. 10 keer eindigde het duel in een gelijkspel. In het laatste degradatiejaar van Sparta verloor onze club met 1-0, dankzij een goal van El Khayati. Hij is er vandaag in ieder geval niet bij. Redelijk benoemd is natuurlijk de 2-3 overwinning van Sparta in het seizoen 2009/2010, toen Erik Falkenburg -nu spelend voor ADO- drie goals maakte voor Sparta.

ADO Den Haag

ADO pakte nog geen punt dit seizoen. Toch is ADO-uit natuurlijk geen makkie voor een club als Sparta. ADO heeft op papier ook helemaal niet zo’n slecht elftal met ervaren spelers als Beugelsdijk, Immers en Falkenburg, een prima speler als Necid en een talent als Pinas. En natuurlijk is ook Michiel Kramer tegenwoordig weer een contractspeler in Den Haag, al is hij nog niet fit genoeg om als basisspeler te starten. Het is sowieso in de eerste weken van het seizoen nog een beetje passen en meten voor ADO-trainer ex-Spartaan Fons Groenendijk, die te maken had met diverse blessures. Tegen PSV ontbraken bijvoorbeeld Van Ewijk en Immers, maar zij zullen tegen Sparta weer starten. Dat betekent dat Polley – de zoon van oud-Spartaan Prince Polley!- weer op de bank begint. Daar zullen ook John Goossens en Dion Malone zitten, die de afgelopen twee wedstrijden nog niet fit genoeg waren om onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Van Ewijk, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, Pinas, Goppel, Necid, Falkenburg

Sparta

De maand augustus is bij veel clubs een enerverende maand buiten het veld. Zo ook bij Sparta. Dervisoglu tekende een contract in Engeland. Opeens is Wuytens vertrokken. Het is nog niet zeker of Veldwijk over een week nog Spartaan is en het lijkt een kwestie van tijd voordat Joël Piroe aansluit bij de Spartaanse selectie.

Piroe heeft inmiddels een eerste gesprek met onze club gehad. Henk van Stee wil hem hebben, hij wil graag op huurbasis naar Sparta en Piroe heeft de zegen van Mark van Bommel, die achter de verhuur staat. ,,Ik luister goed naar Mark van Bommel”, zei Piroe gisterenavond. ,,Hij heeft aangegeven dat het voor mij goed zou zijn om spelen op eredivisieniveau te gaan ervaren.”

Het blijft natuurlijk enigszins belachelijk dat de transferdeadline niet internationaal op 1 augustus gelegd wordt, maar ach, daar doen we toch niets aan. Daarom kijken we met interesse naar de acties van Piroe en Veldwijk buiten het veld en hoopvol naar de competitie die ondertussen gewoon doorgaat.

Vanavond mist Henk Fraser slechts de langdurig geblesseerde Suently Alberto. Gisteren liet Fraser, die bij ADO assistent- en hoofdtrainer is geweest, nog wel weten dat er bij één van zijn middenvelders wat kleine pijntjes zijn, maar de verwachting is toch dat iedereen kan spelen. En dat betekent dat er geen wijzigingen in de basiself doorgevoerd zullen worden. Voor Coremans natuurlijk opnieuw een mooie wedstrijd, omdat hij nu als eerste keeper terugkeert in het stadion van zijn oude club.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Harroui, Auassar, Smeets, Rayhi, Ache, Dervisoglu

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties