Manfred Laros, directeur Sparta

Seizoenkaarthouders van Sparta krijgen of kregen vandaag een geruststellende e-mail van Algemeen Directeur Manfred Laros. Door de steun van supporters, sponsors en de overheid en door de gunstige in de afgelopen jaren opgebouwde financiële reserves is de club bestand tegen tegenslagen.

Verder geeft Laros aan dat het van groot belang is dat de competitie doorgang blijft vinden.

De e-mail (nog) niet gehad: Lees hem hieronder! We zijn benieuwd wat je van Manfred Laros zijn schrijven vindt.


Beste Spartanen,

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig, niemand uitgezonderd. Bij onze club zijn we gisteren ook geconfronteerd met drie besmettingen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we met z’n allen nemen bij Sparta blijkt dat het virus iedereen kan raken.

De persconferentie van Mark Rutte was gisteren duidelijk. Voorlopig mogen we geen supporters toelaten bij de wedstrijden in het betaald voetbal. Dat vinden wij net zo erg als jullie, want de impact van het virus op het voetbal en daarmee ook Sparta is enorm. Voetbal op het hoogste niveau hoort gespeeld te worden in volle stadions. De tussenoplossing met beperkte capaciteit, zoals onze thuiswedstrijd tegen Ajax, was een eerste stap vooruit, maar nu hebben we weer twee stappen terug moeten zetten. De ervaring leert echter dat als je twee stappen terug zet, dat je altijd weer vooruit gaat. Wanneer weten we helaas niet, maar dat we met z’n allen weer gaan genieten van de Sparta Marsch op een vol Kasteel is een ding dat zeker is.

Onze seizoenkaarthouders zijn en blijven enorm belangrijk voor Sparta Rotterdam. Net zoals onze sponsors die ook de club niet laten vallen. Daar zijn we uiteraard enorm dankbaar voor, want iedereen steunt Sparta op zijn of haar eigen manier, maar als je niet naar Het Kasteel kunt komen voor het bezoeken van de wedstrijden is dit heel vervelend. Als directeur van onze club begrijp ik dat volledig. Maar wel wil ik benadrukken dat het van groot belang is dat de competities van het betaalde voetbal gespeeld worden, ook al is dit helaas zonder publiek. De belangen, met name financieel, zijn te groot om de competitie stop te zetten. Als dit zou gebeuren dan komt de continuïteit van veel clubs in gevaar. Sparta zal daar dan ook geen uitzondering in zijn.

Voor zover wij nu kunnen zien zal Sparta het huidige seizoen niet in de problemen komen. Die geruststelling wil ik graag geven aan onze supporters. Mede door de steun van onze supporters, sponsors en het steunpakket van de overheid zijn we, in combinatie met de opgebouwde financiële reserves in de afgelopen jaren, bestand tegen een aantal tegenslagen.

Ik wil graag afsluiten met de hoop op betere tijden die weer zullen gaan aanbreken. Een tijd waarin alle Spartanen weer zonder zorgen naar Het Kasteel kunnen komen. Daar kijkt u niet alleen naar uit, ook wij kijken er naar uit om u weer te mogen ontvangen in het Sparta Stadion!

Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden als er meer informatie is en als er weer publiek aanwezig mag zijn bij onze wedstrijden.

Heel graag tot snel!

Namens de gehele Sparta-familie,

Manfred Laros
Algemeen Directeur

Abonneer
Abonneren op
35 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties