Manfred Laros, directeur Sparta

Seizoenkaarthouders van Sparta krijgen of kregen vandaag een geruststellende e-mail van Algemeen Directeur Manfred Laros. Door de steun van supporters, sponsors en de overheid en door de gunstige in de afgelopen jaren opgebouwde financiële reserves is de club bestand tegen tegenslagen.

Verder geeft Laros aan dat het van groot belang is dat de competitie doorgang blijft vinden.

De e-mail (nog) niet gehad: Lees hem hieronder! We zijn benieuwd wat je van Manfred Laros zijn schrijven vindt.


Beste Spartanen,

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig, niemand uitgezonderd. Bij onze club zijn we gisteren ook geconfronteerd met drie besmettingen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we met z’n allen nemen bij Sparta blijkt dat het virus iedereen kan raken.

De persconferentie van Mark Rutte was gisteren duidelijk. Voorlopig mogen we geen supporters toelaten bij de wedstrijden in het betaald voetbal. Dat vinden wij net zo erg als jullie, want de impact van het virus op het voetbal en daarmee ook Sparta is enorm. Voetbal op het hoogste niveau hoort gespeeld te worden in volle stadions. De tussenoplossing met beperkte capaciteit, zoals onze thuiswedstrijd tegen Ajax, was een eerste stap vooruit, maar nu hebben we weer twee stappen terug moeten zetten. De ervaring leert echter dat als je twee stappen terug zet, dat je altijd weer vooruit gaat. Wanneer weten we helaas niet, maar dat we met z’n allen weer gaan genieten van de Sparta Marsch op een vol Kasteel is een ding dat zeker is.

Onze seizoenkaarthouders zijn en blijven enorm belangrijk voor Sparta Rotterdam. Net zoals onze sponsors die ook de club niet laten vallen. Daar zijn we uiteraard enorm dankbaar voor, want iedereen steunt Sparta op zijn of haar eigen manier, maar als je niet naar Het Kasteel kunt komen voor het bezoeken van de wedstrijden is dit heel vervelend. Als directeur van onze club begrijp ik dat volledig. Maar wel wil ik benadrukken dat het van groot belang is dat de competities van het betaalde voetbal gespeeld worden, ook al is dit helaas zonder publiek. De belangen, met name financieel, zijn te groot om de competitie stop te zetten. Als dit zou gebeuren dan komt de continuïteit van veel clubs in gevaar. Sparta zal daar dan ook geen uitzondering in zijn.

Voor zover wij nu kunnen zien zal Sparta het huidige seizoen niet in de problemen komen. Die geruststelling wil ik graag geven aan onze supporters. Mede door de steun van onze supporters, sponsors en het steunpakket van de overheid zijn we, in combinatie met de opgebouwde financiële reserves in de afgelopen jaren, bestand tegen een aantal tegenslagen.

Ik wil graag afsluiten met de hoop op betere tijden die weer zullen gaan aanbreken. Een tijd waarin alle Spartanen weer zonder zorgen naar Het Kasteel kunnen komen. Daar kijkt u niet alleen naar uit, ook wij kijken er naar uit om u weer te mogen ontvangen in het Sparta Stadion!

Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden als er meer informatie is en als er weer publiek aanwezig mag zijn bij onze wedstrijden.

Heel graag tot snel!

Namens de gehele Sparta-familie,

Manfred Laros
Algemeen Directeur

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
34 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Gert van der Beek
Spartaantje
3 maanden geleden

Persoonlijk schrijven van de grote baas, altijd goed. Al heeft Manfred deze brief niet zelf geschreven natuurlijk. Staat ook niks nieuws in, maar dat dondert niet. Het is in deze wezenloze tijd een attent en geloofwaardig gebaar van waardering naar alle hondstrouwe Spartanen waarin de band met de club en het familiegevoel met elkaar nog even wordt bevestigd.

Datzelfde gevoel zou ik ook graag terug zien in het technisch beleid als het gaat om het inpassen, waarderen en kansen bieden aan zelf opgeleid kroost. Nu mogen diverse jeugdinternationals zonder dat het Sparta sportief of financieel iets oplevert bij andere clubs ballen. En dat is doodzonde. Liever halen H&H uitgerangeerde voetbalbejaarden of stellen liever falende routiniers op. Daar maak ik me eerlijkgezegd meer zorgen over dan over de financiele positie van onze club.

D
Sunny
Spartaantje
3 maanden geleden

Mooie brief van Manfred; eerlijk is eerlijk.
Wat ik mis in zijn verhaal is wat er gebeurt als Sparta zou degraderen. En dat is natuurlijk niet ondenkbaar. Corona samen met degradatie zou wel eens de doodsteek kunnen worden van onze club.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

Eerst het een dan het ander….. We zitten aan het begin van de competitie en hoe die uiteindelijk afloopt zien we in april of mei 2021.

Het belangrijke bijkomstige signaal dat Laros nu afgeeft is dat het dit seizoen financieel nog voor Sparta is te behappen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Wolf
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

?!!

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
3 maanden geleden

De brief spreekt veel waardering uit voor supporters en sponsors. De goeie toon op dit moment

D
Nilo de Roock
Spartaantje
3 maanden geleden

Manfred, Wanneer komt het Jaarverslag 2019/2020 eindelijk uit? Dan kunnen we zelf beoordelen hoe de situatie is. Praatjes vullen geen gaatjes.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Nilo de Roock
3 maanden geleden

Je denkt serieus dat hij in een mail aan supporters en sponsors onzin gaat verkopen, terwijl iedereen weet dat de jaarcijfers gepubliceerd gaan worden?

D
Wolf
Gladiator
3 maanden geleden

Het is goed dat Manfred Laros zich direct tot de supporters richt en ons aangeeft hoe het er financieel voor staat.
Het verstandige financieel beleid zorgt er voor dat we in ieder geval dit seizoen voor ons zelf kunnen zorgen.

D
JB
Spangenaar
3 maanden geleden

Een nietszeggend stuk. Sparta heeft geen geldproblemen omdat ze weinig hebben uitgegeven. Dat wisten wij natuurlijk al een tijdje. Voor de mensen die de club direct volgen is het geen nieuws en voor de buitenwacht is het slechts een reden om Sparta achteraan te zetten als straks de euro’s worden verdeeld. Al die clubs die zich opportunistisch in de schulden hebben gestoken gaan weer voor.

disqus_S1bQDCFzPp
Spartaantje
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Clubs die zich in de schulden hebben gestoken krijgen geen hulp. Dat is duidelijk verteld door iedereen van te voren. De overheid gaat geen clubs overeind houden als ze op voorhand al schulden hadden.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  disqus_S1bQDCFzPp
3 maanden geleden

En je gelooft zeker ook nog het verhaal van de wolf en de zeven geitjes? Clubs als Twente, Groningen, Den Haag, Feyenoord en Heerenveen worden gewoon weer geholpen. Let maar op.

disqus_S1bQDCFzPp
Spartaantje
Je reactie op  JB
3 maanden geleden

Dat zijn ook precies clubs die niet in directe nood zitten en ook niet onder curatele stonden in Zeist. Clubs als Roda JC, Fortuna Sittard en NEC daarentegen waren al op het randje en die kunnen dus niet aankloppen.

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

Hulde.
Maar je krijgt er geen bonuspunten voor.
Sterker, ik denk dat clubs die het NIET goed voor elkaar hebben, straks hun hand op kunnen houden.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Exact het zou de overheid sieren om eerst steun te geven aan clubs die redelijk sterk zijn. In plaats daar van zie ik het weer gebeuren dat de clubs die voor miljoenen in het rood staan door wanbeleid het eerst worden geholpen.

Nico Pijpers
3 maanden geleden

Heel mooi geschreven en verwoordt .
Spartanen met ze alle blijven we sterk.
En slepen wij ons wel door de Corona competitie laten we het dan deze maar zo noemen .
Met ze alle er door heen naar betere tijden .?
Maar aub hou je aan de regels al ben je jong of oud de Corona virus kan iedereen te grazen nemen .
De Corona is op dit moment sterke dan de mens .?

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Ron Essen
Spangenaar
3 maanden geleden

Netjes van onze super boekhouder! Ook onze spaarpot wordt in deze situatie aangesproken. Dus pak gelijk door en zet al die bestaande droomplannen in een diepvriescel met op de deur een bordje pas open maken in 2070. Wordt een kwestie van overleven en bij de clubs horen die overeind blijven.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Is Ajax al failliet, Ron?

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Ze klagen wel over hun hoge uitgaven.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Ze hebben deze zomer 40 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers…

disqus_S1bQDCFzPp
Spartaantje
3 maanden geleden

Goed om te lezen.

D
King P88gba
Gladiator
3 maanden geleden

Laros benadrukt nog even dat doorspelen zonder publiek van levensbelang is. Ik moet ineens weer denken aan de discussies hier in mei ?. Laten we voor onze hoofdsponsor hopen dat de wedstrijd door gaat zondag en dat er een miljoen mensen even inschakelen om D&S Vastgoed op onze prachtige shirt te zien staan. Dat verdient onze hoofdsponsor wel. Net als eerder dit jaar.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Ja die vastgoed markt gaat wel al zullen ze met kantoren panden ook wel last hebben. D&S was loyaal en ze verdienen deze aandacht.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Met dit verschil, dat er nu nog 30 en toen nog maar 8 a 9 (competitie)wedstrijden te gaan waren… Iedereen begrijpt denk ik wel dat wanneer men nu de stekker eruit zou trekken veel clubs dat financieel niet gaan overleven. Destijds betaalde Fox nog wel de openstaande rekening voor de niet gespeelde wedstrijden en leed geen enkele club financieel pijn maar er is natuurlijk geen zinnig mens wat verwacht dat ze dat nu ook zouden doen wanneer de competitie nog maar net begonnen is.

D
Gues Who
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

De Decoder gaat ‘straks’ voorlopig verdwijnen althans dat doet
de ronde in het media-circus het zou wel een stunt zijn ….
Het kost in tal van landen al heel lang meer geld dan het oplevert ….
Als je Fox goed volgt alleen al in de USA is het erg droevig ….
Per maand GIGA bedragen wat erbij moet ….

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Gues Who
3 maanden geleden

In tegenstelling tot Engeland dan…? (al is het daar geen Fox volgens mij) een collega van me heeft een min of meer ‘illegale’ schotel/box waarmee hij voetbal en cricket in Engeland kan volgen. Hij had bericht gekregen dat er (nog) meer Engels voetbal te zien zal gaan zijn via de decoder vanwege Covid maar dat wanneer je zo’n (extra) wedstrijd dan wil zien je iets van GBP. 14 per wedstrijd moet gaan betalen..

D
Gues Who
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Die trukendozen via via is hier in kleine hoeveelheden
nog steeds haalbaar met een kwaliteit van ergernis ….
Fox > heeft 3 handen vol met zuster maatschappen ….
Echter het is allemaal erg goed beschermd ….
Mijn opinie is > blijf van dat illegale spul af ….
In Duitsland zijn ze op dit ogenblik bezig met opsporingen
boetes en in beslag names zijn niet mis ….
Startprijs vanaf € 5000,00

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Probeer deze onzin tegen de supporters van Cambuur en De Graafschap te verkopen. Met een beetje lobby kunnen we in code rood wel door voetballen en zonder lobby in mei en juni niet. We stonden en staan gewoon voor lul. Zwaar voor lul. Dat wordt nu bevestigd. En Cambuur en De Graafschap zijn de dupe. Schandalig.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door King P88gba
D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Dat van die lobby is weer een volledige aanname van je toch? want er is volgens mij geen enkel tastbaar bewijs van dat jouw goede vriend Piet Paniek zich de afgelopen weken in Den Haag zou hebben laten zien om voor doorgang van de Eredivisie en KKD te pleiten. Wat je nu wel gaat krijgen (dit in tegenstelling tot maart/april van dit jaar) is dat andere grote sportbonden zich nu wel gaan roeren omdat die het onzin vinden dat alle sport opnieuw word stilgelegd behalve het betaalde voetbal….

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Je vergeet nog; En de Graafschap is al helemaal de lul. Die hadden Benschop.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Belangrijke vraag is: hoeveel mensenlevens hebben we gered door niet verder te voetballen?

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Hoeveel mensen kost het nu we wel door voetballen? Dat zijn vragen waarvan je het antwoord nooit zal weten. Zolang ze testen is het gevaar minder dan in de supermarkt

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Realiseer jij je dan ook gelijk dat er in maart/april van dit jaar nog helemaal niemand hier getest kon worden op de manier en schaal waarop dit nu wel kan? Er is in een half jaar gelukkig wel heel wat veranderd maar jij blijft de situatie van ‘toen’ met exact hetzelfde oog als ‘nu’ bekijken en dat kan natuurlijk eigenlijk niet meer.

D
TvdB
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Ja. Hoeft zich over geld weinig tot geen zorgen te maken.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Goed dat je er nog even mij achter hebt gezet. ?