Om het voetbal gezond te houden vindt de KNVB (waaronder alle eredivisieclubs, ook Sparta) dat we op zondagavond ook naar het stadion moeten. De TV kijker moet namelijk gepleased worden. En dat betekent dat er m.i.v. het nieuwe seizoen elke zondag een wedstrijd om 20:00 uur op het programma zal staan.

Het Supporterscollectief Nederland, waar zowel de supportersvereniging van Sparta alsmede de sfeergroep Spangenaren bij zijn aangesloten besloot daarop een enquete te doen. Een dikke 8.000 reacties kwamen binnen en het overgrote deel van de ondervraagden vindt de zondagavond helemaal niets.

Maar liefst 70% vond het tijdstip van 20:00 uur op zondag een zeer slecht plan. Daarnaast vond zo’n 12% het plan gewoon slecht. Waarom dan toch een gedrocht als de deze door laten gaan? Zeker nu veel fans (bij Sparta al 3.000) hun seizoenkaart hebben verlengd en door bestuurders haast worden gesmeekt om te verlengen. Is het om de TV gelden groter te laten worden waardoor het aandeel van de recettes in verhouding minder zal worden?

Bij de aanschaf van een seizoenkaart rept geen enkele club over het feit dat je deze zondagavond er ook nog eens bij gaat krijgen. Misleidend is het wel een beetje, nietwaar. Feit is wel dat we als supporter, zodra dat weer kan, een keer in de zoveel tijd plaats moeten nemen in een stadion op een zondagavond. Voor thuiswedstrijden ronduit vervelend, maar wat als je zondagavond bij FC Groningen uit moet spelen? Kleine oogjes op maandagochtend als gevolg….

Wat vind jij, ben je van mening dat de zondagavond heerlijk aansluit op je weekend en daarmee een mooie afsluiting van dat fijne weekend is, of ben je bijvoorbeeld van mening dat het hele idee aan alles waar supporters voor staan aan je voorbij gaat.

Uiteraard heeft deze bijdrage een “milde” voorkeur voor een bepaalde richting, laat je niet weerhouden toch je eigen mening te geven.

Meer info over de enquete van het supporterscollectief: klik HIER

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties