Verslag van rouwverwerking

78
3296
Beeld van Sicilië waar Semper een tijdje woonde. Momenteel woont hij weer gewoon in Rotjeknor, zonder luidruchtige buurvrouw.

Vaste trainingswatcher Semper heeft er net als veel andere Spartanen de pee in. Hoe kun je als Sparta jezelf tegen Feyenoord zou teleurstellen? Semper zet zijn gedachten op papier. Hier:

De derby is achter de rug. Het wachten op de wedstrijd van zaterdagmiddag tegen FC Groningen is begonnen. Een ploeg moet geprepareerd worden voor een wedstrijd. En dat proces wil ik deze week nadrukkelijker gaan volgen. Uiteraard deel ik dat met jullie.Maar nu nog even niet. Even een vraagje tussendoor. Wat doet een mens als hij na een lange reis weer thuiskomt?

Semper keepte eens een voorwedstrijd in De Kuip

In mijn beleving maak je het jezelf gemakkelijk. Poten op tafel met een djonko in de ene en een pils in de andere hand. Kinderen op schoot. Oude bekenden die langskomen. En ja, cadeautjes uitdelen. Of zeg ik nu iets geks? Heb ik u weleens verteld dat ik in een vorig leven keeper ben geweest bij ons aller Sparta. Nee? Alles ging crescendo tot ik een voorwedstrijd moest keepen in de Kuip.

Bij de eerste goal stond ik helemaal verkeerd. Bij de tweede goal gooide ik de bal pardoes bij de tegenstander in de voeten. Ballen glipten tussen mijn benen. Ik werd uitgelachen door het publiek in De Kuip. Acht goals kreeg ik om mijn flaporen. Stond te trillen in me tuiggie. Bedoel maar.

Dat Saito zijn beentjes niet introk was de winst tegen Zuid

Nog even over gisteren en dan stop ik ermee voor vandaag. De beste speler aan onze kant vond ik Koki Saito. Wat dat mannetje uit dat kleine lichaam weet te persen is bewonderenswaardig. Was voor mij de winst van de avond. Koki speelde onbevreesd met risico en hij had het lef om Trauner voor de voeten te lopen. Hij schuwde daarbij de duels niet en trok zijn beentjes niet in.

Tenslotte. Ik ben echt benieuwd naar zaterdagmiddag, vanaf half 5. Sparta thuis, altijd lastig. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte vanaf het trainingsveld. Poten in de modder en gaan! Wat anders? Rood Wit Gestreepte streep onder gisterenavond en weer dóôóòrrrr.

Abonneer
Abonneren op
78 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties