Nieuws over de Rotterdamse derby

Op Zondag 11 september 2022 zal de 149e derby tussen Sparta en Feyenoord gespeeld worden. Ditmaal in de kuip op de Linker Maasoever. Zaterdag 27 augustus begint de kaartverkoop voor dit duel voor de supporters van de club van Rotterdam.

Uitvak

1.200 kaarten zullen er beschikbaar zijn. Toch zullen er een stuk meer Spartanen naar Zuid reizen. Op de hoofdtribune zullen Spartaanse genodigden ongetwijfeld op invitatie plaats nemen, maar er zijn ook genoeg Spartanen die niet in een uitvak zullen willen zitten en een plaats op andere tribunes zullen zoeken.

Drie seizoenen niet welkom geweest

Door de Corona-pandemie konden Sparta supporters drie seizoenen lang hun helden niet steunen in de stalen kolos op zuid. De aanhang van de volksclub uit zuid was een aantal keren wel welkom. Reden des te meer voor veel Spartanen deze editie niet aan zich voorbij te laten gaan. Winnen in de Kuip is zo’n beetje het mooiste dat je als Spartaan kunt mee maken. Dus de verwachting is dat veel Spartanen een kaartje zullen kopen voor dit duel. En laten we eerlijk zijn: affiches als Feyenoord – Sparta en Sparta – Feyenoord verdienen gewoon twee keer per seizoen volledig uitverkochte te zijn. Dus ook dat uitvak moet helemaal vol!

Aanvangstijdstip

Wat een beetje vreemd is, is dat het aanvangstijdstip nog niet bekend is. En dat heeft dan weer alles te maken met de KNVB die clubs die Europees voetbal spelen zoveel mogelijk rust willen geven om zich daarop goed voor te bereiden. De aanvangstijd kan daarom of traditioneel om 14:30 beginnen, maar het zou ook maar zo kunnen zijn dat de wedstrijd om 12:15, 16:45 of 20:00 uur zal beginnen. Alsof die paar uurtjes zoveel zal uitmaken.. Je kan dan ook terecht vraagtekens zetten bij deze manier van het bepalen van het tijdstip waarop afgetrapt wordt. Supportersbelangen, of je nu fan bent van Sparta of van Feyenoord, worden gewoonweg op zij gezet.

Vriendelijke prijzen uitvak

De prijs voor een kaartje in het uitvak bedraagt slechts € 17,50. Dat kunnen we echt wel een vriendelijke prijs noemen voor het genieten van een Spartaanse overwinning in de Kuip. Voor een tientje meer kan je met de bus mee vanaf Spangen. Maar gelukkig is er in de eigen stad geen combi-verpichting. Wil je tussen alle Brabanders en Zeeuwen die de tribunes van de Kuip bewonen vanaf CS de trein pakken? No problemo. Wil je met de fiets: Ga je gang. Watertaxi: Kan ook. Lopen: De Sparta-mars kan zo weer nieuw leven ingeblazen worden. Goed geregeld van ons stadsbestuur en van de twee clubs die tegen elkaar spelen.

Waar kan je een kaartje kopen.

Vanaf zaterdag 27 augustus dus! Vanaf 11:00 uur bij de Sparta Fanshop in de Spartastraat of online via spartakaartje.nl

Abonneer
Abonneren op
30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties