Sparta Bierglas

Geen getest vooraf. Geen controlechecks van corona-toegangsbewijzen. Geen andere regeltjes daar weer bovenop. Gewoon weer normaal voetbal kijken kan in Nederland vanaf 1 november. Dan vervallen alle coronamaatregelen in heel ons land. Dat maakte het kabinet vandaag bekend.

De anderhalve meter, ja hij geldt officieel nog :-), gaat al eerder helemaal van de baan. Vanaf 20 september verdwijnt die regel. Het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer ook. Dus gewoon ook weer normaal kunnen reizen in Lijntje 8 naar Spangen kan al eerder.

Testen voor Toegang, alhoewel de wet ervoor op 1 september afloopt, gaat nog wel worden ingezet tot 1 november. Demissionair minister Hugo de Jonge zei op de persconferentie dat hij gevaccineerde supporters, die ook besmet kunnen zijn, niet ook nog om een extra test gaat vragen, omdat ‘dat de prikbereidheid niet verhoogt’. Wat dat met gezondheidsrisico’s doet, gaf hij niet aan. Omdat zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde supporters met een test (de pcr-test is trouwens ook niet volledig betrouwbaar) het virus kunnen doorgeven, heeft een corona-toegangsbewijs eigenlijk geen waarde. Maar hé, maak dat ze in Den Haag maar eens wijs.

Enfin. We moeten tot 1 november dus nog even door de hoepeltjes van het demissionaire kabinet springen. Vanaf november verdwijnt ook Testen voor Toegang. Daarna weer normaal. Mooie is ook dat vanaf 1 november ook de nachtclubs en disco’s weer volledig open mogen, zonder restricties. Eindelijk. Dus na een overwinning van Sparta nog effe lekker zuipen met z’n allen in een bedompte ruimte, massaal met elkaar op de tafels in het supportershome staan, zingend, schreeuwend, het Sparta-lied aanheffend: het kan bijna weer. We kunnen niet wachten.

Abonneer
Abonneren op
49 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties