Vooral dankzij Henk van Stee is het mogelijk om ook tijdens de winterstop deze site vrijwel dagelijks behoorlijk te vullen. Ache, Dervisoglu, Veldwijk, Joosten, weer Veldwijk, Pinto, geruchten, weer Veldwijk en interviews. Van Stee vult �de bladen�, om ongetwijfeld na 1 februari weer achter de schermen te duiken. Beetje zoals het hoort dus.

Van Stee is geduldig

Vandaag valt in het AD te lezen dat Van Stee nog een speler wil halen: �het is de intentie om nog wat te doen op de transfermarkt.” Uiteraard zoekt Van Stee met name naar een spits. Daarover zegt hij: �Spitsen zijn schaars. En je moet ook nog eens geduldig durven zijn. Ik word in deze periode plat gebeld door makelaars. Maar we weten wat we willen. We laten ons niet opjagen. Liever een goede speler die wat later komt, dan een speler die nu komt en niets toevoegt.�

Van den Hurk of toch ‘een trede’ hoger?

Als je de bovenstaande woorden van onze TM leest, vraag je je af of de vandaag 27 jaar geworden Van den Hurk -die nog nooit eredivisieminuten maakte en waarvoor MVV een transfersom verlangt- wel een serieuze optie is. Het lijkt er toch op dat Van Stee mikt op een �trede hoger�.

De zoektocht naar een spits en Fortes nog in beeld

Geld is het probleem niet. Sparta heeft wat centen op de bank na de verkopen van Dervisoglu en Ache en ook Veldwijk heeft weer geld in het laatje gebracht, maar Sparta wil het geld natuurlijk niet over de welbekende balk smijten. Eerder meldde het AD een bedrag van 3 ton voor de Veldwijk. Van spreekt het AD over �naar verluidt 3,5 ton� voor Veldwijk. ITWM heeft vernomen dat het een bedrag is dat dichterbij de 2,5 ton ligt. Hoe dan ook, er is wat geld.

Overigens is ook de deur naar Jeffry Fortes nog niet volledig dicht geslagen. Excelsior zou bereid zijn om het gesprek te gaan over een transfersom voor Fortes, maar Sparta wil voor het afkopen van een contract van een paar maanden uiteraard niet de hoofdprijs betalen. De clubs zullen nog met elkaar in gesprek gaan; of ze eruit komen is nog maar de vraag.

Nog 12 puntjes is geen ambitie

Van Stee meent dat de huidige selectie al goed genoeg is om tenminste drie ploegen onder zich te houden op de ranglijst. Dat is ook zo, er zijn nog maar 12 punten nodig, dan is Sparta zeker veilig. Maar laten we eerlijk zijn, 12 punten halen in de komende 16 potjes is natuurlijk ambitieloos. Als we in de komende 16 wedstrijden slechts 12 punten halen, dan is de doelstelling wel behaalt, maar dan is de tweede seizoenshelft een tegenvaller. Minimaal een punt per wedstrijd vanaf nu moet gewoon kunnen, dan beloont Sparta zich voor een goede eerste seizoenshelft, dan behaal je 39 punten of meer en draait ons cluppie pas echt een heerlijk seizoen. Dit is wel makkelijker te bereiken met een goede spits erbij, dus het is te hopen dat Van Stee die nog vindt. Hup Henk!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties