Sparta begint deze competitie met een uitwedstrijd in en tegen Utrecht op zondag 15 augustus. Daarbij lijkt het voor het eerst sinds lange tijd er weer op dat onze supporters mee naar een uitwedstrijd kunnen. De laatste uitwedstrijd waarbij supporters bij konden zijn was eveneens in de Galgenwaard. Op 8 maart 2020 zagen 400 Sparta supporters dat de spelers zonder mascottes het veld op kwamen, handen schudden was er niet meer bij en handjes wassen na het pissen werd aangeraden.

Van anderhalve meter afstand, mondkapjes, vaccinaties, ziekenhuisopnames en dodelijke slachtoffers van een virus dat uit het verre China zou komen? Het zou allemaal snel overwaaien was de gedachte. We stonden gewoon met 400 man, zij aan zij in een uitvak. Verkoudheden waren gewoon verkoudheden was het idee.

Nu zo’n anderhalf jaar later weten we dat dit slechts een voorbode was van wat er zou komen. We mochten sindsdien, met de nodige beperkingen, nog naar twee thuis-wedstrijdjes, als we het geluk hadden ingeloot te zijn dan wel vooraf getest zouden zijn. Maar velen van ons zagen Sparta alleen maar schitteren op de betaalde kanalen van ESPN.

Daar lijkt met ingang van komend seizoen verandering in te komen. Voor voetbal lijken de beleidsbepalers minder streng te zijn dan voor de nachthoreca of meerdaagse festivals. Een voetbalwedstrijd, moet straks weer bezocht kunnen worden. Zo ook de uitwedstrijden.

Je krijgt wel te maken met wat maatregelen, je kan de wedstrijd alleen onder de volgende voorwaarden bezoeken:

  • Je bent volledig gevaccineerd of je hebt in het laatste half jaar een corona-infectie gehad en bent daarvan hersteld en je kan dit aantonen met je QR code in de coronacheck-app
  • Als je deze QR code niet hebt, dien je een corona-test van uiterlijk 24 uur tijd in de coronacheck-app te uploaden. De test kan je via testenvoortoegang.nl af laten nemen.
  • Je bent maximaal 12 jaar oud (dan heb je geen QR code nodig)

Ook de bus gaat weer rijden, maar dat gaat er dus ook anders uit zien dan dat we gewend zijn. Geen gezellige rijdende kroeg, maar een sober busregime:

  • Mondkapje verplicht
  • Niet pissen
  • Niet pilsen en niet drinken
  • Anderhalve meter afstand bewaren tot de chauffeur

Voor de autocombi zijn 235 tickets beschikbaar en voor de busreis is het aantal niet bekend. Kaartjes kopen kan via spartakaartje.nl.

Update: De SV laat ons weten dat pilsen wel is toegestaan. Er zijn 58 tickets beschikbaar voor de bus! Maar let op: supporters met een zwakke blaas doen er wijs aan niet teveel te pilsen, want pissen is nog steeds niet toegestaan in de bus!

Abonneer
Abonneren op
31 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties