Tommy baalt van afwezigheid op EK voetbal

25
3221
Tommy baalt enorm

Vandaag begint het EK-voetbal. Een leuke periode van mooi en spannend voetbal. Het staat natuurlijk in een enorm schril contrast met het clubvoetbal. Maar de Generaal en de wortelman zullen de komende weken uitermate in hun nopjes zijn.

Wie wat minder tevreden is, is onze verdedigende held, Tommy Beugelsdijk. Hij draaide een meer dan prima seizoen bij onze club, haalde de play-offs voor Europees voetbal en oogde wekelijks bewondering van velen. Het was dan ook wachten tot dat bondscoach Frank de Boer hem op zo roepen om deel te gaan nemen aan het Europees kampioenschap.

Maar helaas, de wegen van een bondscoach zijn ondoorgrondelijk. De Boer koos voor nietszeggende jongelingen zoals Ake, Timber, Wijndal en De Ligt. Zeker nu de laatste een blessure lijkt te hebben opgelopen zal De Boer nog wel eens achter zijn oren krabben dat hij onze Haagse cultheld niet geselecteerd heeft.

Tommy baalt en wij balen van het bericht dat Tommy van de bondscoach ontving. Alsof alles om de hoofdstad, zuid en de lampjes draait. Maar goed, we weten onze plaats, na het zoveelste falen van een bondscoach. En dat is uiteraard een hard gelach: Doordat Michel Breuer, precies in zijn Sparta tijd, nimmer geselecteerd werd voor Oranje miste onze nationale trots het EK van 2016 en WK van 2018.

Komt daarbij ook nog eens dat de kwalificatie voor het WK van 2022 ook niet al te best begonnen is. We sluiten dan ook niet uit, dat na een mislukt EK, bondscoach Henk ten Cate (opvolger van FdB, red.) , wel een juiste beslissing gaat nemen over de selectie van onze robuuste gladiator.

Abonneer
Abonneren op
25 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties