Lennart Thy

Lennart Thy keert terug naar PEC Zwolle. De spits speelde de afgelopen twee seizoenen bij ons cluppie, dat hem in de zomer van 2020 juist had overgenomen van de club uit Zwolle.

De overstap mag best opmerkelijk heten. Zwolle is immers gedegradeerd en Thy kon ook bij Sparta blijven, Onder welke financiele voorwaarden is onbekend. Maar onze club heeft volgend seizoen een behoorlijk spelersbudget, ook ten opzichte van veel concurrenten in het rechterrijtje. Sparta moet in staat worden geacht een aardig eredivisie seizoen te draaien; alhoewel de transferperiode dan een hoop moois moet brengen. Sportief is Sparta hoe dan ook duidelijk een stap hoger dan Zwolle komend seizoen. Maar Thy lijkt ook gekozen te hebben voor een stuk zekerheid. Thy heeft afgelopen jaar seizoen weinig indruk gemaakt. En Nijkamp wilde, zelfs als Thy zou blijven, nog meerdere aanvallers halen. Bij Thy zou Sparta moeten knokken voor een basisplek. Bij Zwolle lijkt haar daarvan verzekerd.

Thy had een afgelopend contract en kon dus transfervrij overstappen naar zijn oude club. We wensen de sympathieke Thy alle goeds! Het was een genot om hem in het seizoen 2020/2021 aan het werk te zien en onder Maurice Steijn bloeide hij ook aan het einde van het seizoen 2022/2023 weer op.

Abonneer
Abonneren op
104 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties