We mogen voorlopig niet samen in het stadion de wedstrijden van onze favoriete club bijwonen. Ontzettend vervelend voor ons, maar vooral natuurlijk voor de spelers die in een leeg en kil stadion hun wedstrijden moeten spelen. Het helpt als ze weten dat we thuis vanaf de bank zeker met ze meeleven en ook als we ze via de sociale media laten weten dat we er toch wel bij zijn al is het dan niet live. 

En onze spelers kunnen alle aanmoedigingen in welke vorm dan ook goed gebruiken, want ze moeten in deze periode opboksen tegen clubs uit de hoogste regionen van de eredivisie. Tegen Ajax wisten ze de schade heel knap te beperken, maar uiteindelijk werd de wedstrijd toch verloren en dat eindresultaat is toch het enige dat meetelt voor de stand in de competitie.

Maar wie had van te voren durven wedden dat de eindstand 0-1 zou zijn? De voorspellingen waren een stuk somberder dan dat. Er werd zelfs gesproken in termen van een flinke afstraffing. Zo zie je maar, het valt niet mee om het verloop van een wedstrijd van te voren te voorspellen. Er spelen zoveel factoren mee. Niet in de laatste plaats, geluk, pech en toeval.

Gokken

Nu we de wedstrijden noodgedwongen thuis voor de buis moeten volgen is er wel een heel stuk minder beleving dan anders. Door een gokje te wagen en te proberen de uitslag of het verloop van een wedstrijd te voorspellen en er geld op in te zetten, kun je de spanning bij het kijken flink opvoeren. Natuurlijk moet je altijd heel voorzichtig zijn met gokken. Verslaving lift op de loer. Bedenk van te voren goed hoeveel geld je er aan uit wilt geven en ga ervan uit dat je je inzet verliest. Dan kan het alleen maar meevallen. 

Niet alleen op de einduitslag of het aantal doelpunten, maar ook op kaarten, blessures en allerlei combinaties kun je wedden. Wie krijgt een kaart? Wie scoort het eerste doelpunt? Hoeveel doelpunten worden er in meerdere wedstrijden in de eredivisie gescoord? Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn gokmogelijkheden voor. Lees meer informatie over al die varianten en over de competitie waar je op kunt gokken. Lees ook de waarschuwingen goed, een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee. Als je het wedden ziet als een leuke manier om wat extra spanning aan het voetbal kijken toe te voegen en accepteert dat je daar een prijs voor betaalt is er niks aan de hand. Een kaartje voor de wedstrijd kopen kost tenslotte ook niet niks.

Je staat er ook niet helemaal alleen voor. Er is heel veel informatie te vinden over spelers, keepers, teams, opstellingen, coaches enz. Je kunt je dagen vullen met het uitpluizen van al die informatie en zo proberen niet zomaar in het wilde weg te gokken, maar je kansen echt goed af te wegen. Uiteindelijk gebeuren er toch altijd onverwachte dingen dus of al die informatie waarde bleek te hebben… Het blijft een gok!