Foto van een gesigneerd shirt van Strootman, toen hij in 2020 even terug was op Het Kasteel.

Komt Kevin Strootman zijn carrière afsluiten bij Sparta? Zo één keer in de zoveel tijd komt dit bericht terug. Op 29 maart 2024 was hierover het laatste bericht op deze site te lezen. Het einde van het seizoen nadert, dus komt ook de geruchtenstroom over Strootman weer op gang.

Als Strootman terugkeert naar het ‘oude nest’, dan zal het naar verwachting komend seizoen moeten gebeuren. Strootman wordt er met de jaren niet beter op. Sparta streeft niveau linkerrijtje eredivisie na. Dat niveau zal hij niet nog jarenlang kunnen aantikken.

Strootman kreeg dit jaar bij Genoa ook steeds minder speelminuten. Zijn contract loopt af en wordt niet verlengd. Er zijn warme contacten tussen de Sparta directie en de speler. Bij onze zou hij ook de mogelijkheid hebben om zich buiten het voetbal verder te ontwikkelen. Maar dan moet Strootman ook nog het Italiaanse leven willen ruilen voor het Zuid-Hollandse leven. Het zijn keuzes die Strootman nog niet heeft gemaakt, maar gisteren gaf hij aan dat ook stoppen met voetbal een serieuze optie is: ‘Als je steeds minder wedstrijden gaat spelen en je niveau daalt een beetje, dan zijn je woorden in de kleedkamer ook minder waard. Ik moet meer en meer geven om me niet slecht te voelen, om top te blijven. In de zomer ga ik een beslissing nemen. Als ik een bepaald niveau niet meer kan halen, stop ik misschien wel’, aldus Strootman.

Voor iemand als Strootman is ongetwijfeld plek binnen de selectie. Tegelijkertijd kan Nijkamp ook niet nog maanden op Strootman blijven wachten. Ergens zou een terugkeer van Strootman bij onze club natuurlijk prachtig zijn. Een stuk romantiek dat de cirkel rond maakt. Vorige zomer was die optie er ook al, toen verkoos hij een extra seizoen in Genua boven Rotterdam-West.

Abonneer
Abonneren op
93 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties