Stem op de Sparta Marsch

Iedereen heeft een eigen muziekvoorkeur. Toch hebben wij Spartanen allemaal één muzieknummer waar we tweewekelijks allemaal met meeklappen en uit volle borst meezingen: De Sparta-marsch.

Gecomponeerd door Jac. Blazer in 1909 en nog steeds het mooiste clublied van Nederland. Daar waar clubs als FC Twente de zoveelste in rij zijn die denken dat “You never Walk alone” aan hun toebehoord, ADO van mening is dat je voor de wedstrijd een liedje over de stad waar de club vandaan komt moet draaien en waar het lied dat onze zuiderburen ten gehore brengen veel discussie over de afkomst bestaat, daar is de Sparta-marsch, speciaal voor de club van Rotterdam gecomponeerd. En dat is maar goed ook. Je moet er niet aan denken om met een house-deuntje het veld op te moeten gaan. Als speler sta je dan direct met 0-1 achter, terwijl je door het draaien van het lied waar SP-AR-TA in te horen is juist op een morele voorsprong staat terwijl er nog geen seconde is gespeeld.

Hoe mooi zou het dan ook zijn als ons clublied opgenomen zou worden in de Top2000. Dat is de lijst van muzieknummers die elk jaar in de laatste dagen van het jaar op radio 2 wordt uitgezonden. Je hebt nog 1 dag om je voorkeur van favorieten op te nemen. Kies in jouw lijst dan ook voor de Sparta Marsch van Jacques Blazer. Het nummer is nog niet opgenomen in de lijst, dus je zal deze handmatig moeten invoeren.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties