Podcast afleveringen over Sparta

De nieuwe Sparta podcast staat sinds vanmiddag weer online. Een interessante aflevering dit keer:

Van therapeutische gesprekken tot de hotelbar in Drenthe

  • Hoe is de hotelbar van een Kasteel in Drenthe? Anton Slotboom doet onthullingen over een suite en het chique personeel van de hotelbar
  • Arjan van der Laan als visionair en als grasmaaier.
  • Ruud van Os analyseert toevalligheden
  • Het anonimiseren van het uitvak is tot kunst verheven in Tilburg
  • Het therapeutische gesprek van Emanuel Emegha
  • Werken aan jezelf met Hans Kroon
  • Het aflopende contract van Bart Vriends
  • Ruud van Os hoopt nog steeds op Ron Baan als technisch bestuurslid

Sparta-marsch onder druk?

Allemaal leuke en aardige zaakjes die wekelijks voorbij komen in de podcast. Maar in deze podcast zit ook een schokkende onthulling. Ruud van Os en Anton Slotboom weten te vertellen dat een aantal Rijnmond journalisten, maar ook Sparta perswoordvoerder Paolo den Hartog, vinden dat de Sparta-marsch niet meer bij opkomst van beide elftallen ten gehore zou moeten worden gebracht: De spelers zouden er namelijk geen extra boost van krijgen. Mooi is de reactie van Ruud van Os: “Als de spelers het veld opkomen staan er 10.000 man te klappen, kei- en keihard uit volle borst mee te zingen. Als je daar geen boost van krijgt dan moet je naar binnen lopen, je shirt uitdoen, je schoenen uit doen, je kleren aan doen en in je auto stappen en naar huis toe rijden!”

Feitje dat net iets ander ligt

Een mooie aflevering dus dit keer. Maar we willen nog wel iets aan Ruud van Os meegeven. De rood-witte vlag die over de Denis Neville tribune jarenlang werd uitgerold is niet bezweken door de kots en urine van de Sparta-supporters maar is bezweken onder de wet van de zwaartekracht en weersomstandigheden. De vlag werd namelijk tijdens de promotie in 2005 aan de toen nog niet voltooide Montevideo toren opgehangen om Rotterdam te laten zien dat we weer “back in business’ waren. Het arme doek bezweek onder het eigen gewicht en scheurde uiteen toen de wind er vat op kreeg.

In de reacties kan je ons laten weten of je van deze aflevering vind en van de gedachte dat we de Sparta Marsch niet meer zouden spelen bij opkomst van de elftallen.

Update: Opluchting

Sparta reageerde per tweet op deze geruchtmakende zaak van “Sparta Marsch-gate” dat het ‘onzin’ zou zijn. Wat een opluchting. We zijn benieuwd of de podcastmakers volgende week op dit onderwerp terug zullen komen. 

Abonneer
Abonneren op
35 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties