Halte Meijersplein

Eén supporter van Sparta weet de weg naar het e-mailadres van ITWM goed te vinden. Talloze malen stuurden hij ons e-mails waarom we aandacht zouden moeten besteden aan een onderwerp dat hij belangrijk vindt. We hebben met hem afgesproken dat we zijn verhaal, zonder dat wij zijn naam publiceren op deze website zullen plaatsen. Het gaat over een stadion dat aan de Noordwestkant van Schiebroek gebouwd zou kunnen worden. Uiteraard zijn jullie reacties van harte welkom.

Verhuizing van Spangen naar Schiebroek

Op de huidige locatie van het Sparta stadion woningbouw, en Sparta naar Meijersplein, een leuk stadion met een capaciteit van 14.000 overdekte zitplaatsen.
En de metro op 150 meter voor het stadion, dan ben je zelfs vanuit Den haag goed bereikbaar, 15 minuten met de metro.
En de bus voor het stadion, en in een straal van 500 meter goed parkeren daar bij Meijersplein, en waar vroeger de jaknikkers van de Nam stonden, olie, daar kunnen de sponsoren van Sparta parkeren, je hebt daar 500 meter lang parkeerdek, en ongeveer 60 meter breed.
Meijersplein is een toplocatie.1 minpuntje, je zit daar bij een luchthaven, dus enige geluidsoverlast van vliegtuigen.

In 2012 al onder de aandacht gebracht

Ik ben in het jaar 2012 bezig geweest met de locatie Meijersplein voor een eventueel nieuw Sparta stadion,   ik heb de locatie toen ontdekt,   en mijn bevindingen doorgegeven aan het management van Sparta,  klein sober rapportje.
Ik ben toen daar met dat project bezig geweest,   een locatie onderzoek voor een nieuw stadion voor Sparta bij metro station Meijersplein.

Plaats waar nu nog een kas staat

En wat waren mijn bevindingen toen,  nu 10 jaar terug.

 • Qua infrastructuur een prima locatie
 • Een metrostation op 100 meter voor het stadion,   vanuit de hele stadsregio groot Rotterdam goed bereikbaar met de metro
 • Goed parkeren met de auto in een straal van 500 meter rondom het stadion,  ook voor de sponsoren van Sparta
 • 500 meter parkeerdek langs de metrospoorbaan voor de sponsoren van Sparta,  stonden vroeger jaknikkers,   olie installaties van de Nam
 • RET bus op 50 meter voor het stadion
 • Gebied is nu nog volop in ontwikkeling,   bedrijven en nieuwe huizen,  en ook extra parkeerplekken rondom het stadion
 • Echt een toplocatie voor een stadion,  er is 1 minpuntje,  geluidsoverlast van vliegtuigen omdat je op 800 meter van de luchthaven zit,   start en landingsbaan.
 • Maar die overlast valt wel mee hoor,  qua geluid,  en je kan de kantoren in het stadion isoleren.
 • De locatie voor het stadion is aan de overzijde van het metrostation,  waar nu nog de glazen tuinders kas staat van de gemeente Rotterdam.

  In mijn onderzoek heb ik toen ook een aantal tijden genoteerd hoelang het duurt met de metro naar het stadion,  de reistijd

Reistijden onderzoek

BeginhalteEindhalteReistijd
Station Beurs (Rotterdam Centrum)Meijersplein9 minuten
Rotterdam Centraal StationMeijersplein5 minuten
Station BerkelMeijersplein3 minuten
Station PijnackerMeijersplein10 minuteb

Dus je staat vanuit hartje Rotterdam,  station de Beurs,   in 9 minuten op 100 meter voor het stadion met de metro.
Op deze locatie kan je echt een club van de regio worden,  een leuk stadion met 15.000 overdekte zitplaatsen,  met de mogelijkheid tot verdere uitbreiding.
Ook vanuit Den haag ben je dan heel goed bereikbaar met de metro,  Den Haag een stad met 550.000 inwoners.

ITWM weet het ook,  maar eigenlijk raar dat ik er nooit iemand over gehoord heb,  dit is de enige goede locatie binnen Rotterdam waar je nog zo’n stadion kan bouwen,  dus ik zeg tegen Sparta en de gemeente Rotterdam,  deze plek vrij houden,  laat die glazen tuinders kas daar maar lekker staan.

Ik zou tegen u willen zeggen,  ga een keer kijken bij Meijersplein,   het is de locatie waar de glazen tuinders kas staat schuin tegenover het metrostation,  daar zou het moeten komen,  ruimte zat daar,  omdat ik toen naar de maten heb gekeken en het past daar een stadion.

Er loopt daar ook een tunnel van de hoge snelheid lijn,   maar die tunnel ligt niet in de weg,  vanwege het heien voor een fundering.   

Abonneer
Abonneren op
85 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties