Nieuw Terbregge

Af en toe zijn er wilde plannen als het gaat om de vernieuwing van de stad. Niet dat wilde plannen per definitie slecht zijn. Wie wil er nu geen stad waarbij de A20 overdekt wordt en de uitlaatgassen en het lawaai tot het verleden behoren. Dat is wat Dennis Tak (PvdA, Rotterdam) samen met het architectenbureau MVRDV voor ogen heeft. En dat daarmee de woningnood ook nog eens deels aangepakt kan worden is helemaal top. Niets mis mee dus…….dachten we.

Maar toch, bij het bestuderen van de schetsen die MVRDV heeft gemaakt, is het nog te verbouwen complex van de RV & AV Sparta waar straks ook onze profs zullen gaan trainen opeens verdwenen. Een mooi waterpartij komt er voor in de plaats!

Lekker is dat. Zijn we mooi klaar mee. Lijkt ook wel een beetje op de plannen uit de jaren ’80 en ’90 waarbij Sparta eerst wel uit Spangen weg moest en daarna weer niet. En per saldo kwam onze club er niet goed uit. De amateurs verdwenen naar het Noorden van de stad en het trainingsveld werd een niet al te druk bezocht wijkpark.

Uiteindelijk zijn het plannen en plannen worden altijd aangepast weten we. Hier is nog geen besluit over genomen en het is een plan dat nog ver van ons weg is. Maar het is wel duidelijk: Met Sparta is geen rekening gehouden en daar mogen wel enige zorgen over zijn. In de prent zijn overigens wel wat velden getekend ten Noorden van de huidige locatie, maar dat lijken tennisvelden te zijn….

Bron: https://twitter.com/dennistak/status/1346056089821982720 en PvdA Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
39 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties