Gebiedsvisie Spangen

Realconomy is het bedrijf dat samen met de club van de havenarbeiders achter het megalomane project op Zuid zit en wat de naam Feyenoord-city draagt. Een gehele gebiedsontwikkeling inclusief de nieuwbouw van een groot stadion met een capaciteit van maar liefst achterhonderdrienennegentigduizend zitplaatsen. En die moeten elke thuiswedstrijd helemaal vol zitten. Uitgerekend is dat de seizoenkaarthouders heel veel meer moeten gaan dokken om types zoals Pratto te gaan zien spelen en er voor te zorgen dat de club op de linker-Maasoever niet in de financiële penarie gaat komen. Onze zorgen niet zou je zeggen…..op wat belastingcentjes van de hardwerkende Rotterdammer na….. maar toen stuitte ons redactielid, dat dagelijks de Zeeuwse PZC leest, op een schokkend rapport… en wat bleek:

Realconomy gaat voor Sparta het financieringstraject van het te verbouwen Sparta stadion en Nieuw-Terbregge begeleiden en is mede-initiator van de aangrenzende gebiedsontwikkeling in Rotterdam-West waarbij ons mooie stadion samen met de Van Nelle fabriek als fundering van dit plan wordt gezien.

Het is overigens geen heet nieuws, omdat we nu pas stuitten op deze documenten. In het laatste kwartaal van 2019 werd de businesscase al aan de Gemeente Rotterdam, waar Sparta samen mee optrekt, voorgelegd.

Volgens de plannen worden vooral de commerciële ruimtes aangepakt (dat wisten we al) waardoor Sparta meer inkomsten kan genereren om een stabiele eredivisionist te worden. Definitie van de stabiele eredivisionist: In de winterstop al uit de degradatiezorgen zijn en zeker weten dat we volgend jaar weer mee mogen doen op het hoogste niveau. En wat ook bij de definitie hoort: Geen gedoe meer om oranje-ballen bij wat stuifsneeuw!

Naast dat de bereikbaarheid van het Sparta-stadion zal toenemen zal de wijk Spangen omgetoverd worden in een soort Sparta-city. Daarbij is het uitgangspunt dat Spangen een aantrekkelijk woongebied is waarbij de diversiteit van de wijk gehandhaafd wordt. De mannen van Broederliefde kunnen opgelucht adem halen!

Wil je meer lezen over het rapport? Je kan het allemaal lezen op de website van de financiële partner van Sparta en die van Zuid. Verder zijn we benieuwd of jullie dit rapport al kenden en wat jullie ervan vinden!

Abonneer
Abonneren op
37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties