Gemiddeld zo’n 5% van de Sparta supporters gaat gemiddeld mee naar uitwedstrijden van de club. Bij derby’s en bij belangrijke wedstrijden loopt dat op tot 10% van de supporters. Daarvoor betalen zij een uniform tarief van € 15,00 dat over de gehele linie hetzelfde is. Daarnaast wordt een korting op de kaartprijs gegeven als zij zich verplicht of vrijwillig collectief laten vervoeren met een bus. Hierdoor wordt de veiligheid veelal beter gewaarborgd volgens de partijen die voor de veiligheid moeten zorgen in en rond de stadions.

Met deze kortingen is het bezoeken van een uitwedstrijd voor veel die-hard supporters – waaronder veel jonge supporters met een smalle beurs – nog enigszins te bekostigen. Reken maar na, zo’n uitwedstrijd komt vaak al boven de € 30,00 uit, en dan wil je nog wat eten en wat drinken.

Plan van de Eredivisie CV(waarin Sparta ook zitting heeft) is om deze collectieve regeling er uit te gooien waarbij elke club een eigen tarief gaat hanteren waarbij 1/17 van de seizoenkaart-prijs betaald moet worden. De ‘40% regeling’ gaat ook op de schop. Dat betekent dat je strakjes bij sommige wedstrijden tussen de € 50 en € 100 kan gaan betalen voor een uitwedstrijd van Sparta. En dat is dan ook nog eens exclusief de dreigende BTW verhoging die het aanstaande kabinet voor de voetbalsupporters bedacht heeft.

Juist de jonge uitsupporter die over circa 15-20 jaar met zijn of haar kinderen nieuw supporters aan de club zal binden moet binding blijven houden met de club. Uitwedstrijden-bezoek is de absolute trigger daarvoor.

Een hard gelag voor de groep die juist zo trouw is. Sparta als deelnemer van de Eredivisie CV zou per direct afstand van moeten nemen van deze belachelijke plannen. ITWM gaat ervan uit dat de supportersvereniging dit zo snel mogelijk zal eisen van onze clubleiding, want deze maatregelen lijken niets anders dan het voetbal elitair te maken en er voor te zorgen dat er straks bijna geen uitsupporters meer mee zullen reizen.

Meer info over dit heikele onderwerp kan je lezen op de belangenbehartiger van de voetbalsupporters in ons kikkerlandje, het Supporters Collectief Nederland. KLIK HIER voor de alle informatie.

Abonneer
Abonneren op
24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties