Sparta Rotterdam heeft vanmiddag haar vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Willem II werd op haar eigen open dag met 0-3 verslagen. Namens Sparta waren Arno Verschueren, Tobias Lauritsen en Koki Saito trefzeker.

Met nog twee weken tot de start van het seizoen oefende Sparta vanmiddag tegen Willem II. De Tricolores hadden vanmiddag hun open dag, waarbij deze wedstrijd uiteraard het hoogtepunt was. De Spartanen die naar Tilburg waren afgereisd konden net als vorige week niet Mike Eerdhuijzen bewonderen. De centrumverdediger is nog geblesseerd en ook zijn maatje in het hart van het centrum was er niet bij. Bart Vriends moest eveneens de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Rick Meissen was zijn logische vervanger. Tobias Lauritsen keerde na één week absentie wel weer terug in de selectie, maar begon op de bank.

Vanaf minuut één was Sparta de bovenliggende partij en dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Charles-Andreas Brym werd diep gestuurd en gaf vervolgens vanaf de rechterkant van het veld een prima voorzet op Arno Verscheuren. De Belg kon hierdoor bij de eerste paal de bal simpel binnenglijden: 0-1. Zeven minuten later leek Verschueren op weg naar zijn tweede treffer. Django Warmerdam legde de bal op het hoofd van de middenvelder, wiens kopbal geblokt werd. Na een kwartier spelen scoorde Brym op aangeven van Vito van Crooij wel, maar werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Ook Tijs Velthuis verzuimde de 0-2 te maken. Uit een voorzet van Koki Saito stuitte de verdediger van dichtbij op Willem II-doelman Joshua Smits.

Zo was Sparta een stuk sterker dan Willem II, maar benutte de Kasteelheren haar vele kansen niet. Dat deed Sparta na een halfuur spelen ook niet toen Brym er vandoor was. De poging van de Canadees werd geblokt, maar uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Brym een veel betere kans. Jonathan de Guzmán bereikte de spits in het strafschopgebied, die van dichtbij de bal tegen Smits aanwerkte. Tot dan toe liet Willem II voor eigen publiek nog niets zien, maar na 35 minuten spelen maakten de gastheren wel bijna de gelijkmaker. Thijs Oosting haalde van ver uit, maar Nick Olij tikte zijn poging over. Vlak voor rust was er een nieuwe mogelijkheid voor Oosting, die ditmaal naast schoot. Een veel sterker Sparta zocht daardoor met een 0-1 ruststand de kleedkamer op.

De tweede helft liet door het noodweer in Tilburg even op zich wachten en werd na één minuut spelen onderbroken. Ditmaal omdat er ook onweer bij kwam kijken. Uiteindelijk ging twintig minuten later dan gepland de bal toch rollen, al lukte dat niet overal op het veld. Door de hagelbuien was het veld op sommige delen amper bespeelbaar, waardoor de bal niet veel verder dan een paar meter doorrolde. Het was Willem II dat het beste op het natte grasmat van het Koning Willem II Stadion tot voetballen kwam. Nadat Jeremy Bokila al een speldenprikje uitdeelde, kreeg de spits na vijftig minuten een grote kans. Via Rick Meissen en Olij bleef de aansluitingstreffer uit. Naarmate de tweede helft vorderde droogde het veld wat meer op en kwam er opnieuw een serieuze kans voor Bokila. Ditmaal werd de oud-Spartaan door Jesse Bosch alleen voor Olij gezet, die snel zijn doel uitkwam en kon redden. Na een uur spelen nam Sparta weer het initiatief in de wedstrijd en had het via Van Crooij de 0-2 kunnen maken. Doelman Connor van den Berg tikte zijn schot echter uit de kruising.

Hierna volgde een fase waarin Sparta veel de bal had, maar grote kansen uitbleven. Willem II was onmachtig, maar bleef door de kleine achterstand wel in de wedstrijd zitten. Dat kwam mede doordat Saito tien minuten voor tijd vergat de 0-2 te maken. Na een heerlijke bal met de buitenkant van de voet van Pelle Clement, kon Saito alleen op Van den Berg af. De doelman maakte zich echter breed en redde. Uiteindelijk werd het in de 87e minuut alsnog 0-2. Van Crooij legde vanuit een vrije trap de bal op het hoofd van de ingevallen Tobias Lauritsen. De lange Noor kopte zijn eerste van deze voorbereiding tegen de touwen. Twee minuten later konden de mannen van trainer Jeroen Rijsdijk opnieuw juichen. Koki Saito kwam vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en vond de verre hoek: 0-3.

Dat was ook de eindstand in Tilburg. Sparta kende een vrij gemakkelijke middag tegen Willem II en won dik verdiend. In de laatste week van de voorbereiding oefenen de rood-witten nog tweemaal. Dinsdag staat er een besloten wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma, waarna volgende week op de open dag RKC Waalwijk de laatste tegenstander is.